Οι γονδολιέρηδες στη Βενετία άφησαν χθες Κυριακή το βράδυ τα παραδοσιακά καπέλα τους και φόρεσαν στολές δύτη, καθώς βουτούσαν επί έξι ώρες στο Μεγάλο Κανάλι για να μαζέψουν διάφορα αντικείμενα που συσσωρεύονταν στο βυθό.

«Είναι κάτι που κάνουμε δωρεάν για αυτή την πόλη η οποία μας έχει δώσει τόσα», δήλωσε ο Λορέντσο Μπρουνέλο, ένας από τους γονδολιέρηδες.
«Την πρώτη φορά είχαμε συγκεντρώσει 500 κιλά (σκουπιδιών), την επομένη 700 κιλά. Μιλάμε για τόνους αντικειμένων, άλλωστε ένα λάστιχο ζυγίζει περίπου 30 κιλά και είναι εύκολο να το σηκώσεις από τον βυθό», πρόσθεσε.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του δήμου της Βενετίας και η δήμαρχος Ερμελίντα Νταμιάνο πήγε στο σημείο για να «εκφράσει τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία των γονδολιέρηδων, η οποία μαρτυρά την αγάπη για την όμορφή μας πόλη».

Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο άλλες πέντε τέτοιες επιχειρήσεις επέτρεψαν την περισυλλογή 2,5 τόνων απορριμμάτων, σύμφωνα με τη δημαρχία της Βενετίας.

Πηγή ΑΠΕ