Συνεχίζει σε προκλητικό τόνο τις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην ομιλία του στην εθνοσυνέλευση έκανε σειρά αναφορών στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και στο Αιγαίο.

«Η ανάπτυξη της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας είναι στο άμεσο ενδιαφέρον μας. Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έτσι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα ίδια σε περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» δήλωσε.
Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται μετά τα όσα είχε πει ο Ερντογάν στην τελετή καθέλκυσης της 4ης κορβέτας τουρκικής ναυπήγησης KINALIADA. Σε αυτή ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως τα γεγονότα δείχνουν ότι η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή στη θάλασσα.


«Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο δείχνουν πως πρέπει να είμαστε ισχυροί και στις θάλασσες», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του μετά τις κορβέτες και τα ελικόπτερα τουρκικής κατασκευής η Άγκυρα να προσθέσει στο οπλοστάσιό της και μαχητικά αεροσκάφη «made in Turkey».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχει κάνει η χώρα του στην αμυντική βιομηχανία και τόνισε: «Στόχος μας είναι η εξάρτηση από την ξένη αμυντική βιομηχανία να εκλείψει ολοκληρωτικά μέχρι το 2023. Θα συνεχίσουμε τέτοιου είδους επενδύσεις».