Νέους περιορισμούς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν οι κάτοχοι ρυπογόνων οχημάτων στη Μ. Βρετανία, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά το Λονδίνο και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας προσανατολίζονται στην απαγόρευση κίνησης πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 εντός συγκεκριμένων «ζωνών».

Μάλιστα, οι περιορισμοί είναι πολύ πιθανόν να επεκταθούν συμπεριλαμβάνοντας και βενζινοκίνητες προτάσεις παλαιότερης τεχνολογίας (Euro 4 ή προγενέστερης).

Ως γνωστόν, το Λονδίνο έχει πραγματοποιήσει ήδη το πρώτο βήμα, καθώς από τις 23 Οκτωβρίου του 2017 οι ιδιοκτήτες των ρυπογόνων οχημάτων θα καλούνται να πληρώσουν σχεδόν 17 ευρώ για την είσοδό τους στο κέντρο της πόλης.

Στο περίφημο «T-Charge» του Λονδίνου, θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την ήδη υπάρχουσα χρέωση των 13,6 ευρώ που επιβάλλεται σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται στο κέντρο της πόλης Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 07.00 ως και τις 18.00.

Στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στις μεγαλουπόλεις της Μ. Βρετανίας, η τοπική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση κινήτρων για την απόσυρση των οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας, τα οποία μόνο για τον μητροπολιτικό δήμο του Λονδίνου θα αγγίξουν σε κόστος τα 600 εκατομμύρια ευρώ.