Ασφυκτικές είναι πλέον οι πιέσεις που ασκούνται από την ομάδα της Red Bull τόσο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού όσο και στη Liberty Media ώστε οι αποφάσεις που σχετίζονται με την αντικατάσταση των υβριδικών μονάδων ισχύος από απλούστερους και λιγότερο δαπανηρούς κινητήρες να παρθούν ως το τέλος της φετινής σεζόν.

Μάλιστα, η αυστριακή ομάδα δεν δίστασε, δια στόματος του Helmut Marko να επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια που τη θέλουν να αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, διεκδικώντας παράλληλα την είσοδο νέων-ανεξάρτητων προμηθευτών κινητήρων σε αυτό. «Το αργότερο οι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούς το 2021.

Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο οι κινητήρες να απλοποιηθούν, να γίνουν πιο θορυβώδεις και το κόστος τους να περιοριστεί κάτω από τα 10 εκατομμύρια».

«Μιλάμε για λιγότερο προηγμένα κινητήρια σύνολα σε σχέση με τα σημερινά, για έναν απλό αγωνιστικό κινητήρα». Και υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που θα μπορούν να τον προμηθεύσουν».

«Περιμένουμε λοιπόν από τους νέους ιδιοκτήτες και την FIA να βρουν μια λύση το αργότερο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν».

«Αν αυτό δεν συμβεί τότε το μέλλον της Red Bull στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο», δήλωσε ο αγωνιστικός σύμβουλος της αυστριακής ομάδας, Helmut Marko.