Πέντε χρήσιμα μυστικά της κουζίνας που δεν ξέρατε
okpnstyc7cfjfp8hzwfr
Ζωή

Πέντε χρήσιμα μυστικά της κουζίνας που δεν ξέρατε

Για τις νοικοκυρές και όχι μόνο

1.Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες που αφήνουν στα δάχτυλά σας τα φρούτα που καθαρίζετε, τρίψτε τα με μία ξεφλουδισμένη πατάτα ή με άσπρο ξύδι.

2.Αν σας περισσέψει λίγο κρασί στο μπουκάλι, γεμίστε μία παγοθήκη και βάλτε τη στην κατάψυξη. Όταν χρειαστείτε κρασί για το μαγείρεμα, θυμηθείτε μόνο σε ποιο συρτάρι την βάλατε.

3.Μην πετάτε το νερό στο οποίο βράζετε τα μακαρόνια ή τις πατάτες. Περιέχει θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να το αξιοποιήσετε ποτίζοντας με αυτό τα φυτά σας. Αφήστε το όμως πρώτα να κρυώσει.

4.Αν θέλετε να πειστείτε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που σας πουλάνε, βάλτε τα ένα ένα σε δοχείο που έχετε γεμίσει με περίπου δέκα πόντους νερό. Τα αυγά που θα μείνουν στον πάτο του δοχείου είναι πεντάφρεσκα. Αν πάνε προς τα πάνω «στραβά», δηλαδή με το ένα άκρο μόνο, τότε είναι λιγότερο φρέσκα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γρήγορα.

5.Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκο το μαρούλι σας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, τυλίξτε το σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μία σακούλα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα