Φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο του Game of Thrones είναι η νέα σειρά της θρυλικής εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών κιθάρων, Fender. Ο οίκος μουσικός οργάνων ανακοίνωσε τρία μοντέλα κιθάρας εμπνευσμένα από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο που έφτασε στον τελευταίο κύκλο της.

Οι κιθάρες είναι αφιερωμένες στους Οίκους Stark (Telecaster), Lannister (Jaguar) και Targaryen (Stratocaster). «Ο Ron και η Fender έκαναν εκπληκτική δουλειά. Η λεπτομέρεια και η τεχνική του μου θύμισαν τον τρόπο που δουλεύαμε εμείς τα κοστούμια και τα σκηνικά μας. Ελπίζω αυτές οι κιθάρες να ικανοποιήσουν τον κόσμο», τόνισε ο D.B Weiss ο οποίος είναι ο δημιουργός του Game of Thrones και επαγγελματίας κιθαρίστας.

Ωστόσο η τιμή της κάθε μίας, όπως ήταν και αναμενόμενο, είναι αρκετά τσιμπημένη. Συγκεκριμένα η House of Stark κοστίζει 25.000 δολάρια, η House of Lannister 30.000 δολάρια και τέλος η αντίστοιχη των Targaryen στα 35.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο project το δουλεύουν εδώ και 2 χρόνια με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Justin Norvell, να αναφέρει: «Δουλέψαμε πολύ στενά με τον D.B. Weiss για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα. Θέλαμε ο σχεδιασμός, τα υλικά και η ταυτότητα του κάθε μοντέλου να είναι μοναδική. Και ελπίζουμε τα μοντέλα να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος όσο κι εμείς».