Το μήκους 273,5 μέτρων διαιρούμενο σε 15.000 τεμάχια δημιουργήθηκε στην ιταλική πόλη και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες (μήκους 266 μέτρων).

Στην εμπορική περιοχή City Life οι ζαχαροπλάστες της Σχολής Μαγειρικής Teatro7Lab - παρασκεύασαν στις 16 Μαρτίου το σούπερ επιδόρπιο σε ογδόντα τραπέζια με τις κατάλληλες ποσότητες συστατικών: 500 κιλά μασκαρπόνε, 50.000 σαβουαγιάρ, 65 κιλά ζάχαρη, 65 κιλά πικρό κακάο, 60 κιλά κρόκοι αυγών και 70 κιλά ασπράδια αυγών, 300 λίτρα καφέ. Τα κομμάτια μετά τις μετρήσεις για την κατοχύρωση του ρεκόρ, προσφέρθηκαν στο κοινό.

Την πρωτοβουλία στήριξε η Galbani Santa Lucia, εταιρεία παραγωγής τυριών.

Το προηγούμενο ρεκόρ του τιραμισού μήκους 266,9 μέτρων κατείχαν ζαχαροπλάστες από την περιφέρεια Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια της Ιταλίας.