Αλόη
Η αλόη βέρα είναι ένα μαγικό φάρμακο για κάθε είδους προβλήματα δέρματος και τριχών. Θα έχετε δει προσθήκη της αλόη βέρα στα περισσότερα προϊόντα για τα μαλλιά και το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για τη θεραπεία της πιτυρίδας επίσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, να την αφήσετε λίγο και αργότερα να πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν. Η αλόη βέρα θα ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής σας. Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες λειτουργούν μαζί καλά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Έλαιο τεϊόδεντρου
Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα ακόμη βασικό στοιχείο που χρησιμοποιείται συνήθως για το δέρμα. Έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χειριστείτε την πιτυρίδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κάποιο έλαιο τεϊόδεντρου για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Πάρτε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου, ανακατέψτε με λάδι καρύδας, εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής και κρατήστε το για ολόκληρη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Δοκιμάστε αυτό το φάρμακο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Ποτέ μην εφαρμόζετε απευθείας έλαιο τεϊόδεντρου, ανακατεύετε πάντα με κάποιο άλλο έλαιο.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια αρχαία μέθοδος για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες και είναι ένας δημοφιλής τρόπος για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτή τη μέθοδο είναι ένα φλιτζάνι γεμάτο γιαούρτι. Πάρτε το γιαούρτι και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας σωστά και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Αργότερα πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν. Το γιαούρτι θα βοηθήσει το τριχωτό της κεφαλής να παράξει λάδι και θα κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά.

Πράσινο τσάι
Όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει επίσης αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη ενός υγιούς τριχωτού. Ετοιμάστε πράσινο τσάι με δύο φακελάκια τσαγιού σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις το νερό απορροφήσει το τσάι καλά, το εφαρμόστε στο τριχωτό σας αφού κρυώσει. Αφήστε το να «κάτσει» 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως.

Μηλόξυδο
Οι πολλές και εναλλακτικές χρήσεις του μηλόξυδου έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Πολλοί άνθρωποι το έχουν προσθέσει στο πρόγραμμα ομορφιάς και στο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το μηλόξυδο μπορεί να διεγείρει την αποβολή νεκρών κυττάρων του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής σας αλλάζοντας τα επίπεδα pH του τριχωτού της κεφαλής. Για να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο, αρχικά τοποθετήστε σε δύο δοχεία ίσες ποσότητες νερού και μηλόξυδου, βάλτε τα μαζί και ανακατέψτε καλά. Μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας, τρίψτε αυτό το μείγμα απαλά στο τριχωτό της κεφαλής σας, μέχρι να πάει παντού και κρατήστε το για περίπου 15 λεπτά. Αργότερα πλύνετε με νερό. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο συχνά για καλύτερα αποτελέσματα.

πηγή:iatronet.gr