• Πρωινό. Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα περιεκτικό σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες , όπως είναι γιαούρτι με φρέσκα μούρα ή φυστικοβούτυρο σε φρυγανιά ολικής αλέσεως, είναι απαραίτητο για να δώσει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται. Η ενέργεια αυτή θα διασφαλίσει ότι κατά την επιστροφή στο σπίτι το βράδυ, θα υπάρχει αντοχή και διάθεση για να απολαύσει κανείς χρόνο με το σύντροφό του.

• Νερό. Είναι σημαντικό να είναι κανείς ενυδατωμένος έτσι ώστε να διατηρεί τη φυσική και πνευματική του ζωντάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη σκέψη και την επίδοση. Καλό είναι λοιπόν κανείς να καταναλώνει νερό ή ροφήματα με λίγες θερμίδες καθώς και τροφές πλούσιες σε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Καλά λίπη. Η πρόσθεση ελαιόλαδου στα λαχανικά, καθώς και η κατανάλωση ξηρών καρπών παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα λίπη για την παραγωγή των ορμονών του φύλου, της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Είναι σημαντικό όμως να καταναλώνονται μη κορεσμένα λίπη, καθώς και τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά , όπως είναι τα καρύδια και τα λιπαρά ψάρια. Τα Ω3 λιπαρά, μάλιστα, έχει βρεθεί πως βοηθούν στην πρόληψη του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, καθώς και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και άλλων κατασταεων που μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

• Αποφυγή των κορεσμένων κα τρανς λιπαρών. Τα ανθυγιεινά αυτά λιπαρά οξέα συμβάλλουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, στη στένωση των αρτηριών και τη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία ευθύνεται και για τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών. Σε μια μελέτη που εξέτασε τη σεξουαλική ζωή 3250 ανδρών 26-83 ετών σε σχέση με τα επίπεδα χοληστερόλης τους, βρέθηκε ότι με την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης αυξανόταν και η πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.

• Πρωτεΐνη. Η κατανάλωση κοτόπουλου, ψαριού και άπαχης πρωτεΐνης είναι απαραίτητη, έτσι ώστε τα διατηρούνται στον εγκέφαλο τα επίπεδα ντοπαμίνης που σχετίζονται με το αίσθημα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης. Ένα τα επίπεδα πέσουν, πέφτει και η διάθεση.

• Κρασί. Μια ιταλική μελέτη του 2009 έδειξε ότι η κατανάλωση κρασιού και ιδιαίτερα κόκκινου αύξανε τη σεξουαλική όρεξη στις γυναίκες. Η κατανάλωση όμως μεγαλύτερης ποσότητας κρασιού μπύρας ή άλλου αλκοολούχου ποτού μπορεί να καταστείλει το νευρικό σύστημα, να επιφέρει υπνηλία και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία.

• Σοκολάτα. Μια γερμανική μελέτη ανέδειξε ότι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση μιας γυναίκας για χρονικό διάστημα μέχρι και 90 λεπτά. Το κακάο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται μεθυλξανθίνη και ενεργοποιεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης στο σώμα.

• Αβοκάντο. Αυτό το φρούτο έχει προέλευση από τη Λατινική Αμερική. Το όνομά του στη γλώσσα των Αζτέκων σημαίνει όρχις. Είναι πλούσιο σε καλά λίπη και αποτελεί ιδανική τροφή για μια καλή καρδιακή λειτουργία. Μια καρδιά που λειτουργεί καλά στέλνει το αίμα παντού.

• Σύκα. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και ψευδάργυρο. Παράλληλα, έχουν πολλές φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό χωρίς να παχαίνουν.

• Αυγά. Το αυγό είναι ένα από τα πιο παλιά σύμβολα γονιμότητας, γεμάτα βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά το σώμα να εξισορροπήσει την ορμονική του λειτουργία και να αντιμετωπίσει το στρες. Είναι παράλληλα εξαιρετική πηγή αμινοξέων, τα οποία καταπολεμούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη στυτική δυσλειτουργία. Η Β6 βρίσκεται επίσης στο σπανάκι, τα καρότα, τον αρακά, τους ηλιόσπορους, στους σπόρους του σιταριού και το ψάρι.

πηγή:tastyday.gr