Σήμερα ταξιδεύουμε εκτός Αττικής… Η επίσκεψη μου στα πάτρια εδάφη λόγω εορτών ενέπνευσαν την σημερινή μου πρόταση. Ένα νέο μαγαζί στην Τρίπολη τράβηξε την προσοχή μου. Το όνομα αυτού… Señor.

Διώροφο, με έμφαση στις λεπτομερείς και αισθητική που ξεχωρίζει. Γωνιές γεμάτες ιδιαίτερο γούστο και στοιχεία που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα... Βασικό χαρακτηριστικό η πέτρα και το ξύλο που σε συνδυασμό με τα επιβλητικά έπιπλα και τα εντυπωσιακά φωτιστικά δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον.

Στον κάτω όροφο, θα βρεις τραπεζάκια δίπλα στο παράθυρο ή δίπλα στο τζάκι, ένα κλασικό μεγάλο τραπέζι και το αγαπημένο μου πάσο –τραπέζι που «μοιράζεσαι» με τα (ευγενέστατα) παιδιά που ετοιμάζουν τις παραγγελίες (χάζευα για πολύ ώρα την παρασκευή του γαλλικού καφέ. Ιεροτελεστία κανονική).

Στον πάνω όροφο ένα μεγάλο μπαρ, ψηλά πασάκια και καναπέδες. Χώρος με επίσης εξαιρετική διακόσμηση, αλλά δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από την ξύλινη οροφή.

Είναι για όλες τις ώρες… Σου προσφέρει καφέ, ποτό, κρασί, γλυκά, φαγητό.

Αλλά θα σταθώ στο φαγητό. Λόγω της στήλης… Πάνω από όλα η δουλειά… Μην πάει ο νους σας αλλού…

Κατάλογος όπως μου αρέσει, λίγα πιάτα και προσεγμένα. Ξεχώρισα τις φωλιές από κανταΐφι με κοτόπουλο, την γεμιστή πατάτα με παστό και τυροκαυτερή (πινελιές τυροκαυτερής θα συναντήσετε  συχνά – πυκνά στα πιάτα), το κοτόπουλο γεμιστό με χοιρινό, σύκα και γραβιέρα...

Τα μπέργκερ είναι επίσης μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα λάτρεψα τα νιόκι με πέστο βασιλικού και το μπιφτέκι με πουρέ γλυκοπατάτας(όνειρο). Εξίσου λάτρεψα τις τιμές (περίπου 8ε / πιάτο)

Και επειδή κάθε γεύμα ολοκληρώνεται μόνο με γλυκό μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα από τα handmade γλυκά. Το τσίζκεϊκ φούρνου και το ασύλληπτο μιλφειγ, μπαίνουν σίγουρα στην λίστα με τις προτάσεις μου.

Α! Και επειδή οι άνθρωποι κάνουν πάντα την διαφορά… έξτρα bonus του Señor, οι εργαζόμενοι. Χαμόγελο και ευγένεια στην απόλυτη διάθεση σας.

*Δημοσιεύτηκε στην στήλη «ρουά Ματ» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ