Καρπούζι
Η πεμπτουσία των καλοκαιρινών φρούτων είναι η χαμηλότερη σε περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, γεμίζοντας μόνο 7,55 gr ανά 100 gr φρούτων. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, έτσι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του υδατάνθρακα απορροφάται. Το καρπούζι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, η οποία θα σας γεμίσει ενώ θα παρέχει λιγότερες θερμίδες. Ακόμα και στο δέρμα προσφέρει οφέλη.

Μούρα
Τα μούρα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ανθρώπους που παρακολουθούν την πρόσληψη υδατανθράκων, και οι φράουλες έχουν τους λιγότερους υδατάνθρακες όλων των τύπων μούρων, ενώ τα βατόμουρα έχουν τους λιγότερους καθαρούς υδατάνθρακες.

Για κάθε 100 γραμμάρια φράουλας, θα πάρετε 7,68 γραμμάρια υδατανθράκων.

Για κάθε 100 γραμμάρια βατόμουρων, θα πάρετε 9,61 γραμμάρια υδατανθράκων, αλλά 5,3 γραμμάρια ινών, δίνοντας μόνο 4,31 γραμμάρια.

Τα μύρτιλα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, καθώς έχουν μόνο 5,44 gr υδατανθράκων ανά 100 γρ. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, καλίου και βιταμίνης C σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Και περιέχουν φυτοχημικά, τα οποία είναι ενώσεις που μπορούν να αποτρέψουν ορισμένες χρόνιες ασθένειες.

Αβοκάντο
Ναι, τα αβοκάντο είναι φρούτο και έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Για κάθε 100 gr αβοκάντο, θα λάβετε περίπου 8,53 gr υδατανθράκων, 6,7 gr ινών.

Επιπλέον, η μερίδα του αβοκάντο θα σας δώσει υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι καλά για την υγεία της καρδιάς, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Κόψτε το αβοκάντο πάνω από μια σαλάτα ή κάντε μια σαλάτα με ντομάτα αβοκάντο ή σερβίρετε το με βραστά αυγά

Ροδάκινα
Μια γλυκιά και ζουμερή απόλαυση, τα ροδάκινα όλως περιέργως δεν έχουν πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Για κάθε 100 γραμμάρια φρούτων, θα έχετε 9,5 gr.

Αγγούρια
Τα αγγούρια είναι μια αναζωογονητική και θρεπτική προσθήκη σε οποιαδήποτε σαλάτα - ελληνική ή όχι. Αποφλοιωμένα, περιέχουν μόνο 2,16 gr υδατάνθρακες για κάθε 100 gr. Εάν τα προτιμάτε με φλούδα, έχουν 3,63 γραμμάρια, ένα αρκετά χαμηλό ποσό.

iceberg
Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή - αν και τα λιγότερο θρεπτικά - λαχανικά, το iceberg έχει μόνο 2,97 gr υδατάνθρακα ανά 100 gr. Συνδέστε το με διάφορα άλλα λαχανικά σε αυτή τη λίστα για να πάρετε μια σαλάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και άφθονα θρεπτικά συστατικά.

Σέλινο
Το σέλινο έχει τον ίδιο αριθμό υδατανθράκων με το μαρούλι iceberg (2,97 gr ανά 100 gr). Απολαύστε αυτό το ευέλικτο λαχανικό σε σαλάτες ή μαγειρεμένο.

Λευκά μανιτάρια
Η κετονική δίαιτα απαγορεύει τα μανιτάρια, αλλά τα λευκά περιέχουν μόνο 3,26 gr υδατανθράκων ανά 100 gr. Προσθέστε τα σε μια ομελέτα για ένα υγιεινό πρωινό χαμηλών υδατανθράκων.

Σπανάκι
Για κάθε 100 γραμμάρια σπανάκι, θα πάρετε 3,63 γραμμάρια υδατάνθρακα. Για να καταλάβετε, αυτό είναι μόνο περίπου 1 γραμμάριο ανά φλιτζάνι.

Μπρόκολο
Ένα θρεπτικά πυκνό φυτό με θρεπτικά συστατικά, το ακατέργαστο μπρόκολο περιέχει 6.64 gr υδατανθράκων και 2.6 gr ίνας, δίνοντας μόνο 4.04 gr υδατάνθρακες ανά 100 gr. Δοκιμάστε το ωμό σε μια σαλάτα, ελαφρώς στον ατμό, ή σοταρισμένο με σκόρδο, πιπερόριζα, και ελαιόλαδο.

Πιπεριές
Ένα ελαφρύ, τραγανό σνακ όταν είναι ωμό ή συνοδεύοντας υπέροχα διάφορα πιάτα, οι πιπεριές έχουν μόλις 4.71 gr υδατάνθρακες ανά 100 gr.

Κουνουπίδι
Το κουνουπίδι έχει μόλις 4,97 gr υδατάνθρακες και 2,0 gr ινών, δίνοντας μόνο 2,97 gr υδατάνθρακες ανά 100 gr! Μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια νόστιμη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες εναλλακτική λύση ρυζιού ή ζυμαρικών.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια έχουν 3,88 gr υδατανθράκων ανά 100 gr. Δοκιμάστε το στον ατμό ή απλώστε του λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο ή στη σχάρα. Με λεμόνι φυσικά.

Ραντίτσιο
Το Radicchio έχει μόλις 4,48 gr υδατάνθρακες ανά 100 gr και τα ανθεκτικά φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σαλάτα.

Το Radicchio μπορείτε να το απολαύσετε ωμό ή μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους. Ακόμη και στη σχάρα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν μόλις 3,89 gr υδατάνθρακες και 1,2 gr ινών, δίνοντας μόνο 2,69 gr υδατάνθρακες ανά 100 gr!

Απολαύστε τες ωμές ως ένα εύκολο, υγιεινό σνακ με αλάτι και ρίγανη, ως γαρνιτούρες σε σαλάτες ή σάντουιτς, ή μαγειρεμένα σε σούπες ή για σάλτσες.

πηγή:iatronet.gr