Συνταγές για σπιτικό πλύσιμο στόματος
Τώρα που γνωρίζετε τα μειονεκτήματα ενός τεχνητού στοματικού διαλύματος και των οφελών ενός σπιτικού, ίσως να θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας. Εδώ είναι μερικές εύκολες συνταγές που περιλαμβάνουν συστατικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε κουζίνα.

Κανέλα, μέλι και χυμό λεμονιού
Πάρτε ½ κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας σε ένα μπουκάλι ή ένα βάζο με ένα καπάκι και προσθέστε το χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια μαζί με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού μέλι. Τώρα, ρίξτε 1 φλιτζάνι ζεστό (σχεδόν ζεστό) νερό το οποίο θα πρέπει να λιώσει το μέλι μέσα στο βάζο και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Όταν χρειάζεται να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, αφήστε το στο στόμα σας για ένα λεπτό.

Στοματικό διάλυμα μέντας
Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε αυτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα μπαχαρικά μέσα στο μείγμα για περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα δύο φορές με ένα λεπτό πλέγμα, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι με το καπάκι και κρατήστε το σε ψύξη.

Μαγειρική σόδα και τσάι
Αναμείξτε μαζί ½ φλυτζάνι φιλτραρισμένου ή απεσταγμένου νερού, 2 κ.γ μαγειρική σόδα, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε βάζο μασίφ για να πετύχετε ένα αντιβακτηριακό φυσικό διάλυμα στοματικής πλύσης. Ανακινήστε καλά το μείγμα κάθε φορά που θέλετε να ξεπλύνετε το στόμα σας, επειδή η σόδα μπορεί να καθίσει στο κάτω μέρος του βάζου.

πηγή:iatronet.gr