Η κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον, με την οποία έκανε τις τελευταίες εμφανίσεις του στο θρυλικό Cavern Club, στη Λίβερπουλ πωλείται σε δημοπρασία σε τιμή που αναμένεται να αγγίξει τα 500.000 δολ.

Ο αστέρας των Beatles έπαιξε πρώτη φορά με τη Maton Mastersound MS-500, όταν είχε στείλει την Gretsch Country Gentleman για επισκευή στο Barratts του Μάντσεστερ και ο ιδιοκτήτης του έδωσε την κιθάρα ως προσωρινή αντικατάσταση.

Ο Άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής, όταν του επιστράφηκε η Gretsch, αποφάσισε να κρατήσει και τη Maton την οποία χρησιμοποιούσε σε πολλές εμφανίσεις των Beatles - συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου σόου στο Cavern Club στις 3 Αυγούστου του 1963.

Ο οίκος δημοπρασιών, Gardiner Houlgate στην Αγγλία χαρακτηρίζει την κιθάρα ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της ροκ, που θα μπορούσε να πωληθεί έως και 500.000 δολ.

«Αφού η Maton επιστράφηκε στο Barratts, ο κιθαρίστας των "Dave Berry and The Cruisers", Ρόι Μπάρμπερ την άλλαξε δίνοντας τη Fender Stratocaster του», αναφέρεται στον κατάλογο των πωλήσεων.