To καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή για πολλούς από εμάς! Το καλοκαίρι συνοδεύεται από δροσερά φρούτα, παγωτά, μεταμεσονύκτιες λιγούρες- χωρίς τύψεις- και συνεχόμενα πέρα δώθε στο ψυγείο. Το ψυγείο.. μα φυσικά, το ψυγείο! Μια ακούραστη συσκευή που υπάρχει σε κάθε σπίτι και μας έχει βγάλει πολλές φορές από το αδιέξοδο της μοναξιάς, που μέσα του έχουμε βρει όλα τα απαραίτητα υλικά για να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο snack για τους φίλους μας που ήρθαν ξαφνικά στο σπίτι, που κρύβει μέσα στους όλους τους παράνομους πειρασμούς μας.

Μία συσκευή που παρόλο που όλοι τη θεωρούμε δεδομένη, θα πρέπει να την προσέχουμε.. για να την έχουμε! Αναρωτηθήκαμε, ψάξαμε, διαβάσαμε και καταλήξαμε σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος για να μάθουμε τη σωστή χρήση του ψυγείου μας από τους ειδικούς. Και εντυπωσιαστήκαμε από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μην το κουράζουμε, να κερδίσουμε τη μέγιστη απόδοσή του με την ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος.

Δώσε του χώρο!

Μην το κολλάς σε τοίχο ή ντουλάπια και μην το βάζεις κοντά σε εστίες θερμότητας, όπως είναι η κουζίνα. Χρειάζεται την απαραίτητη απόσταση προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει τη ψυχρή θερμοκρασία του αλλά και για να λειτουργεί το μοτέρ του με τον καλύτερο τρόπο.

Ρύθμισε τη σωστή θερμοκρασία

Η θερμοκρασία του ψυγείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του, στη συντήρηση των τροφίμων αλλά και στην κατανάλωση του ρεύματος! Ο θάλαμος συντήρησης δεν θα πρέπει να έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από τους 5ο C, ενώ η κατάψυξη μικρότερη από τους -18ο C

H σωστή κλίση είναι σημαντική

Ρύθμισε τα ποδαράκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος προκειμένου να πετύχεις μία ελαφριά κλίση προς τα πίσω. Είναι σημαντικό για την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού αλλά για να κλείσει η πόρτα σε περίπτωση που ξεχαστείς και την αφήσεις ανοιχτή


Φρόντισε τη σχάρα στο πίσω μέρος

Ανά τακτά χρονική θα πρέπει να καθαρίζεται η σχάρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου προκειμένου να μην ζορίζεται το μοτέρ κατά τη λειτουργία του. Extra, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα ή μια μαλακή βούρτσα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Προετοίμασε τα φαγητά.

Δεν αρκεί μόνο να ρυθμίσεις το ψυγείο σε όλες τις σωστές παραμέτρους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να κάνεις και τη σωστή προετοιμασία για τα τρόφιμα που θα τοποθετήσεις σε αυτό. Η χρήση τάπερ ή μεμβρανών είναι η κατάλληλη λύση για να μην αυξηθεί η υγρασία στο εσωτερικό του ψυγείου. Επίσης μην τοποθετείς ζεστά φαγητά απευθείας στο ψυγείο ενώ, στην περίπτωση που έχεις ένα μοντέλο No Frost, φροντίστε ώστε τα τρόφιμα να μην μπλοκάρουν τα στόμια από τα οποία εξέρχεται ο ψυχρός αέρας, για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία του στο εσωτερικό της συντήρησης.

Σε μία νέα αγορά να επιλέξετε μοντέλο Full No Frost, ώστε να μη πιάνει πάγο και να χρειάζεται απόψυξη. Επίσης, σημαντική μείωση στο λογαριασμό του λογαριασμού θα παρατηρήσετε αν επιλέξετε μοντέλο Α+++ και άνω, ώστε τα επίπεδα κατανάλωσης να είναι αισθητά πιο χαμηλά.

Αυτά και άλλα πολλά μας είπαν στον Κωτσόβολο! Και τα εφαρμόσαμε! Και είδαμε το ψυγείο μας, να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και το λογαριασμό του ρεύματός μας να πέφτει! Και το αγαπήσαμε ξανά!