Η COSMOTE έχει την απάντηση και είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να βλέπουν τη χρήση των δεδομένων τους και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του υπολοίπου τους.

Οι χρήστες Mobile Internet εντός του ΕΟΧ (Ενιαίου Οικονομικού Χώρου), έχουν τετραπλασιαστεί, σε σχέση με το 2017, αφού η κατάργηση χρεώσεων roaming εντός της ΕΕ έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις τηλεπικοινωνιακές τους υπηρεσίες στο εξωτερικό, όπως ακριβώς στη χώρα τους, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση στη χρήση δεδομένων. Το τρίτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε μεγάλη αύξηση της κίνησης περιαγωγής σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016: 5 φορές περισσότερα δεδομένα και σχεδόν 2.5 φορές περισσότερες κλήσεις έγιναν εντός της Ε.Ε.

Τα σύνορα στην επικοινωνία μπορεί να έπεσαν εδώ και ένα χρόνο με την κατάργηση των χρεώσεων, όμως η μεγάλη αύξηση της χρήσης data κάνει επιτακτική την ανάγκη προστασίας, από ενδεχόμενα παραπάνω κόστη, και χρειάζεται έλεγχος στην κατανάλωση των δεδομένων.

 

Η COSMOTE διαθέτει πρώτη τη δυνατότητα για αποφυγή επιπλέον χρεώσεων από χρήση mobile data στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για ανανέωση των MB με τα πακέτα GIGA NOW. Μέσω της υπηρεσίας COSMOTE My Internet, οι συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τα mobile data που καταναλώνουν, σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι απλή και εντελώς δωρεάν. Μέσω της υπηρεσίας COSMOTE My Internet, οι συνδρομητές συμβολαίου που βρίσκονται εντός Ε.Ε., ενημερώνονται αυτόματα με SMS στο κινητό τους, όταν καταναλώσουν τα MB του προγράμματός τους (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%). Παράλληλα, με την κατανάλωση όλων των data, διακόπτεται η δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρέωση. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα GIGA NOW ή να πλοηγηθούν με χρέωση ανά MB.

Η υπηρεσία COSMOTE My Internet απαντά στις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών COSMOTE για πλοήγηση στο διαδίκτυο και στο εξωτερικό, και είναι η μόνη που προσφέρει πραγματικό έλεγχο κόστους για τη χρήση των MB, ώστε οι συνδρομητές να μην χρεωθούν ούτε 1 ευρώ παραπάνω, εφόσον δεν το επιλέξουν.

Τα πακέτα GIGA NOW

Η COSMOTE δημιούργησε τα πακέτα GIGA NOW, απαντώντας στην αυξημένη ζήτηση των συνδρομητών για περισσότερο mobile internet, με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Χωρίς έξτρα Χρεώσεις, Περισσότερη Επικοινωνία

Τον τελευταίο χρόνο οι πολίτες της ΕΕ δεν διστάζουν να επικοινωνούν περισσότερο, αφού οι χρεώσεις περιαγωγής δεν τους προβληματίζουν πια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνδρομητές απαντούν ότι  είναι πλέον λιγότερο πιθανό να περιορίσουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Σε σύγκριση με το 2017, οι ερωτηθέντες σε 22 χώρες έχουν πλέον λιγότερη πιθανότητα να δηλώσουν ότι περιόρισαν τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου την τελευταία φορά που επισκέφτηκαν άλλη χώρα της ΕΕ, με το αντίστοιχο ποσοστό να μεταβάλλεται στους Ισπανούς κατά 17% και στους Ολλανδούς 14%. Αντίθετα, υπάρχουν έξι χώρες στις οποίες οι ερωτηθέντες έχουν πλέον περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι περιορίζουν τη χρήση του κινητού τους: Εσθονία (+7 μονάδες), Ουγγαρία (+6 μονάδες), Ρουμανία (+5 μονάδες), Σλοβενία (+4 μονάδες), Σλοβακία (+2 μονάδες) και τη Μάλτα (+1 μονάδα).

Σε σύγκριση με το 2017, οι ερωτηθέντες με κινητό τηλέφωνο που ταξίδεψαν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. τους τελευταίους 12 μήνες έχουν πλέον περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι έκαναν φωνητικές κλήσεις στο κινητό τους όσο συχνά στη χώρα τους (+6 μονάδες), και είναι τώρα λιγότερο πιθανό να πουν  ότι δεν κάνουν ποτέ φωνητικές κλήσεις σε άλλη χώρα της ΕΕ (-5 μονάδες). Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται για τα μηνύματα κειμένου και το mobile Internet. Στην περίπτωση των μηνυμάτων κειμένου, σημειώθηκε αύξηση επτά βαθμών σε όσους τους στέλνουν τόσο συχνά όσο στο σπίτι και μείωση κατά έξι βαθμούς του ποσοστού που δεν στέλνουν μηνύματα κειμένου σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Όσον αφορά το mobile Internet, παρατηρήθηκε αύξηση οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε όσους το χρησιμοποιούν τόσο συχνά όσο στο σπίτι και μείωση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες του ποσοστού που δεν χρησιμοποιεί ποτέ το mobile Internet σε άλλη χώρα της ΕΕ.