Το μεράκι του για την ελληνική κουζίνα και για τις απλές, αυθεντικές γεύσεις, η λαχτάρα του για ένα μαγαζί με καλό κρέας και μεζέδες, βασισμένα σε προϊόντα από ελληνικές φάρμες και μόνο, οδήγησαν το Γιάννη Σιέττο στο να δημιουργήσει το «Φιλέρι».

Με όνομα που παραπέμπει σε ποικιλία κρασιού και που δίνει την ταυτότητα του προσιτού και του «μερακλίδικου», ο ιδιοκτήτης κατάφερε και έκανε τη σκέψη του… πράξη.

Ένας χώρος ζεστός και φιλικός, μία αυλή που θυμίζει εκείνες που μεγαλώσαμε, γεμάτη από λουλούδια και μυρωδιές, υποδέχεται τους καλοφαγάδες της πόλης, κρατώντας τους συντροφιά με έναν κατάλογο που σίγουρα μένει αξέχαστος. Ζουμερή σπαλομπριζόλα, καραμανλίδικο λουκάνικο Δράμας, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, φιλετάκια από χοιρινό ψαρονέφρι με φρέσκα μανιτάρια, πατάτες baby και κρασί μαυροδάφνη, πρωταγωνιστούν, όπως φυσικά και οι φρεσκοκομμένες και καλό-τηγανισμένες πατάτες στις οποίες δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Αρκαδική τηγανιά με πράσο και λεμόνι, φέτα σε φύλλο με μαρμελάδα από ντοματίνια Σαντορίνης και δεκάδες ακόμη νοστιμιές σερβίρονται ζεστά και σε πλούσιες μερίδες που θα σας γεμίσουν από απόλαυση.

Οι δροσερές σαλάτες, όπως η διαχρονική χωριάτικη, η «συκάτη» με σύκα, καρύδια, ανάμεικτη πρασινάδα, χαλούμι, η «φιλέρι» με φύλλα λαχανικών, προσούτο, ντοματίνια, flakes παρμεζάνας και βινεγκρέτ μελιού, προφέρουν εξτρά πόντους γεύσης, όπως άλλωστε και η εξαιρετική λίστα με κρασιά από Έλληνες παραγωγούς. Οι εκπλήξεις στο «Φιλέρι» δεν σταματούν, όμως, στα παραπάνω. Για το τέλος, το φιλόξενο προσωπικό σας «τρατάρει» με γλαστράκι σοκολάτας, πανακότα με λευκή σοκολάτα και σάλτσα φρούτων εποχής που θα σας αφήσουν την πιο γλυκιά εμπειρία.

Info
Λεωφ. Πεντέλης 109, Χαλάνδρι, Tηλ. 2106855999