Ποιες τροφές μας βοηθούν να χάσουμε;
Η διατροφή μας πρέπει να περιέχει άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης αλλά και όσπρια. Είναι εκπληκτικές πηγές πρωτεΐνης και θα προλάβουν την απώλεια μυϊκής μάζας. Πρέπει η διατροφή μας να περιέχει λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι, που περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, αλλά πολύ λίγες θερμίδες. Οι τροφές αυτές θα μας χορτάσουν και θα δραστηριοποιήσουν τον μεταβολισμό μας, χωρίς να μας βαρύνουν.

Τα γαλακτοκομικά, αν δεν ακολουθείτε αυστηρά vegan διατροφή, μπορούν να αντισταθμίσουν κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που χάνετε από το κρέας. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάλα από καρπούς, όπως το αμύγδαλο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αντικατάστατα του κρέατος, όπως το τόφου, που φροντίζουν να μην μας λείπει πρωτεΐνη.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε;
Πρέπει να γνωρίζουμε την διαδικασία του αδυνατίσματος. Ότι, στην ουσία, αδυνάτισμα σημαίνει πως λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε μέσα στην ημέρα μας. Αυτό σημαίνει πως έχουμε διπλό στόχο: καλή, υγιεινή διατροφή και άφθονη γυμναστική.

Πρέπει, επίσης, να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, και μετά να τους σπάμε σε μικρότερα, πιο εύκολα πραγματοποιήσιμα κομμάτια. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να πούμε ότι θα έχουμε χάσει δέκα κιλά μέχρι το καλοκαίρι και να δουλέψουμε τόσο σκληρά, που ο οργανισμός μας θα καταρρεύσει. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να δούμε σωστά αποτελέσματα, που θα μπορέσουμε μετά να διατηρήσουμε.

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε καθημερινά πολύ νερό, καθώς μπορεί να καταπιέσει την όρεξη. Πολλές φορές, μάλιστα, η πείνα που αισθανόμαστε είναι στην πραγματικότητα δίψα, που ο εγκέφαλός.

πηγή:iatronet.gr