Καθώς ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει για τα καλά και το καλοκαίρι πλησιάζει, σας παρουσιάζουμε τις τρεις τροφές που έχουν προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα μας.

Ντομάτες. Είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και από τα εγκαύματα που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο. Καταναλώστε ντομάτα ωμή στη σαλάτα, αλλά και μαγειρεμένη, καθώς τότε εμφανίζει 4 φορές περισσότερο λυκοπένιο.

Σπανάκι. Το σπανάκι αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α, Β και C, όπως επίσης και λουτεΐνης και κουερσετίνης. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαπτικές συνέπειες του ήλιου, τα εξανθήματα, την ξηρότητα και από διάφορες άλλες παθήσεις που αφορούν στην εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα.

Πράσινο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά του μπλοκάρουν τις βλάβες στο DNA που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες.