Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτεστε φιλικά σας άτομα ή ακόμα και τον εαυτό σας; Η απάντηση είναι προφανής, το πρόσωπό τους.

Αυτό το σήμειο αποτελεί σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας κάθε ατόμου και η τραγική ειρωνία είναι πως τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται σε αυτή ακριβώς την περιοχή.

Γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα σε μειωμένη αυτοπεποίθηση και αυξάνει το αίσθημα πως τα χρόνια περνούν και η νεανική όψη σιγά σιγά χάνεται.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές διαδικασίες αισθητικής - πλαστικής χειρουργικής που ελαχιστοποιούν τα σημάδια του χρόνου και χαρίζουν πιο φρέσκια εμφάνιση. Οι πιο δημοφιλής επικεντρώνονται στα βλέφαρα, τη μύτη και το περίγραμμα του προσώπου.

Facelift

Όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα σημάδια γήρανσης σε όλο το πρόσωπο το facelift αποτελεί ιδανική επιλογή. Με τη διαδικασία αυτή απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος, βελτιώνεται το περίγραμμα και εξαλείφονται οι ρυτίδες. Το πρόσωπο δείχνει πιο νεανικό, αναζωγονημένο και λαμπερό.

Με τη βοήθεια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορείτε να είστε ήσυχοι πως το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό.

Βλεφαροπλαστική

Με την πάροδο των ετών το δέρμα του προσώπου χαλαρώνει και χάνει την ελαστικότητά του.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται η περίσσεια του ιστού γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα και το βλέμμα να δείχνει βαρύ, κουρασμένο, θλιμμένο. Η βλεφαροπλαστική είναι μια ελάχιστη επεμβατική μέθοδος που απομακρύνει αυτή την περίσσεια ιστού, μειώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές και απομακρύνει τις ενοχλητικές «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα. Μετά την επέμβαση ολόκληρο το πρόσωπο δείχνει ανανεωμένο και το βλέμμα ζωντανεύει, χωρίς να αλλάζει το σχήμα των ματιών.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική μας επιτρέπει να παρέμβουμε - αλλάξουμε το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Φυσικά υπάρχουν ασθενείς που επιλέγουν αυτή την επέμβαση για να αντιμετωπίσουν κάποιο παλαιότερο τραύμα, σπάσιμο ή βλάβη.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της επέμβασης είναι πως, εκτός από την ίδια τη μύτη, αλλάζει η δυναμική ολόκληρου του προσώπου και το άτομο νιώθει πως μεταμορφώνεται.

Δημήτρης Κεραστάρης - Πλαστικός Χειρουργός

www.drkerastaris.gr