Σε μελέτη που αφορούσε τη σχέση των επιπέδων της βιταμίνης D στο αίμα και την απώλεια βάρους, ερευνητές βρήκαν ότι όσο αυξάνονταν τα επίπεδα της βιταμίνης D στα άτομα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και δίαιτα, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η απώλεια βάρους.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε για το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Τα ευρήματα, κατά τη διάρκεια έντεκα εβδομάδων, αναφέρουν ότι για κάθε μονάδα αύξησης της βιταμίνης D στο αίμα των ατόμων που πήραν μέρος στη μελέτη, αντιστοιχούσε απώλεια βάρους 0,2 κιλών επιπλέον αυτών που έχαναν λόγω της δίαιτάς τους.

Επιπρόσθετα, όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της βιταμίνης D τόσο μεγαλύτερη ήταν και η απώλεια λίπους γύρω από την κοιλιά.

Το μεγαλύτερο μέρος βιταμίνης D που προσλαμβάνουμε από τα φαγητά που τρώμε προέρχεται από τις λεγόμενες εμπλουτισμένες με αυτήν τροφές, όπως ο χυμός από πορτοκάλι, το γάλα και τα δημητριακά.

ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D 

1. Σολομός

2. Τόνος σε κονσέρβα

3. Σαρδέλες

4. Κρόκοι αυγών

5. Τυρί

6. Βοδινό συκώτι

7. Μανιτάρια