Όπως κάθε χρόνο, παραμονή της 8ης Μαρτίου που τιμάται η Ημέρα της Γυναίκας παγκοσμίως, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου συναντάται με γυναίκες από διαφόρους χώρους.

Το φετινό ραντεβού πραγματοποιήθηκε χθες στην κατοικία του κυβερνήτη της Ανατολικής Φλάνδρας Γιαν Μπρίερς, στη Γάνδη. Εκείνος είχε καλέσει δώδεκα γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών και ζουν στην επαρχία αυτή.

Η βελγική εφημερίδα "Metro" γράφει ότι ανάμεσα στις γυναίκες αυτές ήταν η 32χρονη πρώην ιστιοπλόος 'Εβι Βαν 'Ακερ, που πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο αγώνισμα Laser Radial γυναικών.

Η συνάντηση της βασίλισσας με γυναίκες την παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο, η σύζυγος του βασιλιά Φίλιππου των Βέλγων μεταβαίνει σε διαφορετική πόλη για να συναντήσει μια ομάδα γυναικών και να συζητήσει μαζί τους για την κατάσταση των γυναικών στη σημερινή εποχή, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις προσδοκίες τους.

Για την ημέρα αυτή, η 45χρονη Ματθίλδη του Βελγίου επέλεξε ένα μαυρόασπρο λεοπάρ φόρεμα της βελγικής φίρμας Natan, συνδυασμένο με μαύρα παπούτσια και μαύρο παλτό.

πηγή: Paris Match