Ο Καρλ Λάγκερφελντ πρότεινε έναν περίπατο στο δάσος κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλέ στο Παρίσι για το ντεφιλέ του οίκου Chanel, ενώ ο Louis Vuitton προσκάλεσε στο Λούβρο σε ένα διάκοσμο με φουτουριστική πινελιά, χθες βράδυ, τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας φθινόπωρο-χειμώνας 2018-2019.

Για έναν περίπατο στο δάσος ο Λάγκερφελντ ετοίμασε μια κολεξιόν με μπότες, εσάρπες, μακριά παλτά, έχοντας ήδη σχεδιάσει ρούχα και αξεσουάρ για τη βροχή στο προηγούμενο ντεφιλέ του για το pret-a-porter.

Ο γερμανός σχεδιαστής επιχείρησε μια επιστροφή στη φύση παρουσιάζοντας τις δημιουργίες του ανάμεσα σε δέντρα και σε κορμούς, σωρούς από ξύλα, τα οποία τοποθέτησε μέσα στο Γκραν Παλέ που έστρωσε με κιτρινισμένα φύλλα αναδίδοντας έτσι αρώματα του δάσους.

Μια σκηνοθεσία που δεν άρεσε στους οικολόγους, με την ομοσπονδία Γαλλία Φύση Περιβάλλον να χαρακτηρίζει "αίρεση" την κοπή των δέντρων για το θέαμα αυτό. Για τον λόγο αυτό η Chanel απάντησε ότι δεσμεύεται να φυτεύσει 100 νέες βελανιδιές σε δασική έκταση.

Η νέα κολεξιόν αγαπά τα μάλλινα ρούχα, τα τουΐντ που λατρεύει ο οίκος Σανέλ και τα συνδυάζει με μια φθινοπωρινή παλέτα, τελείως διαφορετική από τις περιβολές σε μπλε σκούρο και έντονο ροζ προηγούμενων ντεφιλέ.

Μακριά παλτά μάλλινα ή τουΐντ που φθάνουν μέχρι τον αστράγαλο, γούνινες ζακέτες, μπλουζοφορέματα, μπότες και ψηλές γαλότσες συνθέτουν εν μέρει τη σιλουέτα Σανέλ. Οι αποχρώσεις είναι φυσικές: μαύρο, μπεζ, καστανό. Χοντρές εσάρπες γύρω από τον λαιμό, μακριά σάλια με περισσότερα στολίδια.

Για το βράδυ, η Σανέλ προτείνει μαύρα φορέματα, συχνά από δαντέλα, με γούνινες ζακέτες αναρριχτές στους ώμους, τσαντάκια σε σχήμα καμέλιας (το λουλούδι του οίκου Σανέλ).

Η Βανέσα Παραντί, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί και η Κίρα Νάιτλι παρακολούθησαν την επίδειξη μόδας.

Για τον Louis Vuitton, ο Νικολά Γκεσκιέρ εγκατέστησε στο Λούβρο μια πασαρέλα που είχε δύο πλευρές, κάνοντας χρήση μιας διπλής σκάλας του μουσείου. Η πασαρέλα καλυμμένη από λευκή μοκέτα με μαύρα και γκρι φουτουριστικά σχέδια που παρέπεμπαν στο ντεκόρ ένα ιδιαίτερου ξενοδοχείου. Η πασαρέλα κατέληγε σε μια εξέδρα σαν το διαστημόπλοιο της κινηματογραφικής σειράς "Πόλεμος των Άστρων".

Ο Vuitton θέλει τις γυναίκες να φορούν φούστες και φορέματα στο ύψος του γονάτου, καφέ παντελόνια, μπλούζες αμάνικες, μπεζ καμπαρντίνες, γόβες μαύρες ή μαυρόασπρες. Η κολεξιόν επιμένει στο μαύρο, στο λευκό, στο μπλε, στο ανοικτό γκρι, προτείνοντας πινελιές στο κίτρινο, το πράσινο, το κόκκινο και σε άλλα ζωηρά χρώματα.

Το ντεφιλέ πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του επικεφαλής του ομίλου LVMH όπου ανήκει ο διάσημος οίκος μόδας. Ο Μπερνάρ Αρνό έχει την τέταρτη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε χθες.

Από τις πρώτες σειρές παρακολούθησαν την επίδειξη οι ηθοποιοί Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λία Σεϊντού, Μισέλ Ουίλιαμς, 'Εμα Στόουν.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ