Πριν μερικές ημέρες η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Advanced Micro Devices (AMD) είχε διαβεβαιώσει ότι τα τσιπάκια της έχουν σχεδόν μηδενικό κίνδυνο από τα δύο σοβαρά κενά ασφαλείας (Meltdown και Spectre). Χθες ωστόσο, παραδέχτηκε πως αυτό ήταν ψέμα, καθώς ανακοίνωσαν πως οι επεξεργαστές της επηρεάζονται και από τις δύο εκδοχές του Spectre και χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της ανακοίνωσης ήταν οι μετοχές της να παρουσιάσουν σημαντική πτώση στο χρηματιστήριο. Η AMD έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα να κυκλοφορεί «μπαλώματα» ασφαλείας (patches) για τις εκδόσεις Ryzen και EPYC των επεξεργαστών της, ενώ για τα παλαιότερα τσιπάκια της θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες.

Εδώ και δύο εβδομάδες και η ανταγωνιστική εταιρεία Ιntel παραδέχτηκε ότι οι επιδιορθώσεις του λογισμικού που μόλις κυκλοφόρησε για τα δικά της τσιπ μπορεί να προκαλέσουν τους υπολογιστές με τους παλαιότερους επεξεργαστές της Broadwell και Haswell να κάνουν επανεκκινήσεις (reboots) συχνότερα από το κανονικό. Θα βγάλει μάλιστα νέα «μπαλώματα» (firmware updates) για να διορθώσει τα σφάλματα (bugs) που φαίνεται να υπάρχουν στα πρώτα «μπαλώματα» που δημιούργησε.