Στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και στο τέλος Ιουλίου, το φεγγάρι θα «κοκκινίσει» στον ουρανό καθώς η φετινή χρονιά θα φέρει δύο ολικές εκλείψεις της Σελήνης.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η πρώτη έκλειψη θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου και θα είναι ιδιαίτερα ορατή από την ανατολική Ευρώπη και την ανατολική Αφρική έως τη Νότια Αμερική. Στην Αθήνα, ωστόσο, η έκλειψη θα φτάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30, πράγμα που σημαίνει πως το φαινόμενο δεν θα είναι άμεσα ορατό.

Η δεύτερη, που θα γίνει τη νύχτα της 27ης Ιουλίου, προς τα χαράματα της 28ης, θα είναι κυρίως ορατή από τη Νότια Αμερική, Αφρική, κεντρική Ασία και την Ινδία, ενώ στην Αθήνα θα φανεί και το αποκορύφωμά της θα είναι στις 23:21 οπότε θα είναι ορατή.

Οι ολικές εκλείψεις θα είναι ορατές από κάθε σημείο της Γης που θα έχει νύχτα και η διάρκεια κάθε ορατής έκλειψης θα διαφέρει από τόπο σε τόπο. Στη διάρκεια των εκλείψεων το φεγγάρι θα αποκτήσει ένα σκούρο κοκκινωπό χρώμα σαν της σκουριάς, καθώς ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα εισέλθει στη σκιά της Γης, η οποία θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στη Σελήνη.