Στη λίστα με τους κορυφαίους καρδιολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ένας Κύπριος γιατρός. Το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερους γιατρούς στον τομέα, έχοντας στη λίστα του τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ. Σταύρο Γ. Δράκο. Ο δρ Δράκος εργάζεται πλέον στην Αμερική και είναι στους 27 καλύτερους, όπου τιμήθηκε με τη διάκριση «Physician Honor Roll».

Η επιλογή και η βράβευσή του από το αμερικανικό περιοδικό έγινε μέσω ειδικού αλγόριθμου -προϊόν τεχνητής νοημοσύνης- που συνυπολογίζει το βιογραφικό, το έργο και τις δημοσιεύσεις ενός επιστήμονα, αλλά και τις κριτικές ασθενών, ασφαλιστικών εταιρειών και συναδέρφων του.

Το έργο του δρος Δράκου στη μεταμόσχευση καρδιάς και τη μηχανική υποστήριξη της λειτουργίας του κυκλοφορικού έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη της επιστήμης της καρδιολογίας, όπως αναφέρει και το περιοδικό.

«Η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις συνεχείς εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή διασύνδεση των ευρημάτων στους θαλάμους των ασθενών μας στις πανεπιστημιακές κλινικές με όσα ανακαλύπτουμε μέσω των ερευνών μας στα εργαστήρια αυτών των κλινικών. Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι η νεοσύστατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο δρ. Δράκος.