Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν έναν από τους πιο περίεργους αστεροειδείς που έχουν ανακαλύψει ποτέ, ο οποίος είναι σε σχήμα πούρου. Ο αστεροειδής Οουμουαμούα (αγγελιοφόρος στα χαβανέζικα), όπως τον έχουν ονομάσει, μελετάται με το ραδιοτηλεσκόπιο του προγράμματος Breakthrough Listen, καθώς έχει προκαλέσει εντύπωση το ασυνήθιστα μακρύ του σχήμα.

Ψάχνουν για σημάδια εξωγήινης ζωής ή εξωγήινης τεχνολογίας, όμως οι μέχρι τώρα απόπειρες έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος ζωής.

Έτσι, θα συνεχιστούν οι μελέτες του περίεργου αυτού «επισκέπτη» που βρίσκεται κοντά στο ηλιακό μας σύστημα και έχει μήκος 400 μέτρων και πλάτος 40 μέτρων.

«Ο Οουμουαμούα πιθανότατα είναι ένας αστεροειδής που εκτοξεύθηκε από το μητρικό άστρο του στη διάρκεια κάποιου χαοτικού συμβάντος πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και τελικά τυχαία βρήκε τον δρόμο για το ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο 'Αντριου Σίμιον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, o αστεροειδής ταξιδεύει με ταχύτητα 38,3 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.