Δεν είναι λίγες οι ταινίες για τα Χριστούγεννα, άλλωστε, που έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους κατά την περίοδο των εορτών. Κωμωδίες, αισθηματικές ταινίες, περιπέτειες, κοινωνικές και επιστημονικής φαντασίας, δεν γίνεται να μην υπάρχει έστω ένα χριστουγεννιάτικο έργο που προτείνει το kalamatain.gr και να μην έχει ικανοποιήσει τις προτιμήσεις μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω τις χριστουγεννιάτικες ταινίες…

Batman Returns (1992)

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το tribute χριστουγεννιάτικων ταινιών το «Batman returns» δια χειρός Tim Burton. Τα Χριστούγεννα στο Gotham city, παρέα με τον Μπρους Γουέιν, τη Σελίνα Κάιλ και τον τρομερό Πιγκουίνο αποτελούν «προορισμό» και… φέτος.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Διπλή η παρουσία του Tim Burton εδώ και πώς θα γινόταν να μην είναι… μιας και ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης μάς ταξιδεύει στη σκοτεινή πόλη του Halloween με soundtrack τις υπέροχες εμπνεύσεις του συνθέτη Danny Elfman.

Love Actually (2003)

Ζεστή ατμόσφαιρα και μια χριστουγεννιάτικη σπονδυλωτή ιστορία που διαδραματίζεται στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το «Love actually» μέσα από τη συγκινητική απλότητά του πραγματεύεται το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την αγάπη!

Το Τανγκό των Χριστουγέννων (2011)

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει και μια ελληνική ταινία! Η μεταφορά ενός βιβλίου σε ταινία είναι πάντα δύσκολη υπόθεση, αλλά νομίζουμε ότι ο Νίκος Κουτελιδάκης τα κατάφερε. Μια συγκινητική ιστορία, που μας μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, γύρω στο 1970, και μας ωθεί στο να αναρωτηθούμε αν «ξέρουμε πως είναι να μην μπορούμε να έχουμε αυτό που θέλουμε»! Σημείο αναφοράς της ταινίας το καταπληκτικό σάουντρακ.

It’s A Wonderful Life (1946)

Μια χριστουγεννιάτικη ταινία τόσο κλασική όσο κλασική θεωρείται η «Καζαμπλάνκα». Μια ταινία που δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει από καμία αντίστοιχη στήλη. Μια ταινία του Frank Capra που προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar. Ο πρωταγωνιστής, απογοητευμένος από τη ζωή του, σκοπεύει να δώσει τέλος σε αυτήν, όταν εμφανίζεται ένας μυστηριώδης φύλακας άγγελος, δίνοντας νόημα στην ύπαρξή του. Όσοι την έχουμε ήδη δει, σίγουρα… κλείσαμε το μάτι στη ζωή!

A Christmas Carol (2009)

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε όλο της το μεγαλείο. Ατμόσφαιρα και πρωτότυπη κινηματογράφηση με τον Jim Carey να υποδύεται τον εμβληματικό Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Life of Brian (1979)

Οι καταπληκτικοί Monthy Pythons κατάφεραν να φτιάξουν την πιο αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία, ακραία βλάσφημη και ειρωνική, καταρρίπτει έναν προς έναν τους μύθους της οργανωμένης θρησκείας, μέσα από ξεκαρδιστικές ατάκες και βρετανικό φλεγματικό χιούμορ. Το «Ένας προφήτης… μα τι προφήτης» ελληνιστί, είναι ίσως μία από τις καλύτερες κωμωδίες ever και για να το καταλάβεις αρκεί να παρακολουθήσεις τα 5 πρώτα λεπτά με τους τρεις μάγους και τη μητέρα του Brian να προκαλούν ρίχτερ γέλιου.

The Polar Express (2004)

Να, λοιπόν, τι παθαίνεις αν δεν πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη! Βρίσκεσαι σε ένα διαφορετικό τρένο με προορισμό τον Νότιο Πόλο και οδηγό τον Tom Hanks. Mια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους με τον Tom Hanks να χαρίζει την φωνή του στους περισσότερους από τους ρόλους του έργου.

Miracle of 34th street (1947)

Ασπρόμαυρη κλασική ταινία των ημερών αυτών κατά του υπερκαταναλωτισμού, που βλέπεις και ξαναβλέπεις, καταφέρνοντας να σε συγκινεί διαχρονικά.

Home Alone (1990)

Πόσες φορές να το δεις; Όλοι φανταστήκαμε κάποια στιγμή τον εαυτό μας να μένουμε Χριστούγεννα μόνοι στο σπίτι κατασκευάζοντας όλες αυτές τις εμπνευσμένες παιδικές παγίδες και ζώντας την περιπέτεια της ζωής μας. Όσες φορές και να το δεις δεν θα καταφέρεις να ξεφύγεις από το γιορτινό κλίμα που σε βάζει χωρίς καν να το καταλάβεις.