Με το που μπεις στο συγκεκριμένο εστιατόριο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

Μοντέρνα αρχιτεκτονική και τόσες ιδιαίτερες πινελιές που σου δίνουν κατευθείαν την αίσθηση ότι μπήκες σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης ή σε κάποια ακριβή γειτονιά του Λονδίνου. Σίγουρα όμως σε σπίτι για να δικαιολογεί και το όνομα του «Σπίτι neat eat & cafe».

Πολύ προσεγμένο αλλά με καθόλου επιτηδευμένο design, τραπέζια λευκά με μαύρες μοντέρνες καρέκλες, σε κάποια υπάρχουν και πολυθρόνες, γύγω γύρω βιβλιοθήκες, ιδιαίτερα φωτιστικά και τόσο φωτεινό όσο και αισθαντικό.

Ίσως η αρμονία στο χώρο να οφείλεται στον ιδιοκτήτη - αρχιτέκτονα Αναστάση Σοτοβίκη και γι αυτό φέρει το ιδιαίτερο προσωπικό του στιλ. Ανάμεσα στον κόσμο –κάθε ηλικίας- διέκρινες θαμώνες που το επιλέγουν σταθερά, αλλά και ανθρώπους που το επισκέπτονταν πρώτη φορά, φανερά γοητευμένοι από την ατμόσφαιρα.

Ανάλογο του περιβάλλοντος και το μενού. Προσεγμένο και ιδιαίτερο. Στο κατάλογο τα φαγητά ανά κατηγορίες και πλούσιος ο κατάλογος με τα κρασιά και τα κοκτέιλ.

Πήρα σαλάτα αβοκάντο με τόνο, ρόκα και σουσάμι (γεύση ξεκάθαρα καλύτερη από την περιγραφή), ταλιάτα μοσχαρίσια (ψημένο όπως πρέπει και πολύ γευστικό) συνοδευόμενο με –αυτό και αν ήταν έκπληξη- πατάτες τηγανητές (στο χέρι και της στιγμής όχι τίποτα έτοιμες).

Έκλεισα την παραγγελία με μωσαϊκό. Όσο μοντέρνος και αν είναι ο χώρος η κλασική αξία του μωσαϊκού ταίριαξε περίφημα.

Διεύθυνση: Λεωφ. Καποδιστρίου 42, Μαρούσι

ή

Διεύθυνση: Λαζαράκη 12, Γλυφάδα

*Από τη στήλη «Ρουα Ματ», στο ένθετο «Πολιτισμός» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 27/10/2017