Ωραίο το ταξίδι με το καράβι, αλλά μέχρι να φτάσει κανείς στον προορισμό των διακοπών του μπορεί να έχει «πεθάνει» από τη βαρεμάρα, καθώς οι ώρες του ταξιδιού μοιάζουν -και πολλές φορές είναι- ατελείωτες.

Το ζήτημα, όμως, είναι να μην πατήσεις στο νησί και να είσαι ένα ράκος. Ο στόχος λοιπόν είναι στη διάρκεια του ταξιδιού να βρεις εναλλακτικούς τρόπους «επιβίωσης» κόντρα στην ανία.

Μερικές προτάσεις είναι οι εξής:

Ηλιοθεραπεία:
Αντηλιακό, βιβλίο, μουσική στα ακουστικά, και άραγμα στις θέσεις του καταστρώματος, με τα γλαροπούλια να πετούν πάνω από το κεφάλι σας και τον ήλιο να κάνει την δουλειά του στην επιδερμίδα σας, προτού καν φτάσετε στις παραλίες.

Μάθετε για το νησί:
Ένας τρόπος είναι να έχετε μαζί σας ταξιδιωτικό οδηγό για τον προορισμό σας, και όσο διαρκεί το ταξίδι να διαβάσετε τα πάντα περί του νησιού. Ο άλλος είναι να πιάσετε κουβέντα με κάποιον ντόπιο ή κάποιον που έχει ξαναπάει στο νησί και ξέρει πολλά – σίγουρα οι insider πληροφορίες που θα λάβετε θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αργότερα, ενώ θα έχετε βρει και παρέα για το υπόλοιπο της διαδρομής.

Επιτραπέζια:
Δείτε μερικά ενδιαφέροντα επιτραπέζια ταξιδιού για να έχετε μαζί σας και να στήσετε παιχνίδι με την παρέα στο σαλόνι του πλοίου μέχρι να φτάσετε.

Διαβάστε:
Εφοδιαστείτε με περιοδικά, εφημερίδες ή ανοίξτε το βιβλίο που έχετε πάρει μαζί για τις διακοπές και ξεκινήστε την ανάγνωση. Τα άρθρα των περιοδικών και των εφημερίδων πάντα δίνουν αφορμή για συζήτηση με τους φίλους σας.

Ολοκληρώστε εκκρεμότητες:
Τακτοποιήστε τις τελευταίες σας επαγγελματικές υποχρεώσεις, τις αναφορές ή τα κείμενα που πρέπει να στείλετε. Είναι η καλύτερη ευκαιρία, ώστε όταν φθάσετε στον προορισμό των διακοπών να μην χρειαστεί να ξανανοίξετε λάπτοπ.

Κοιμηθείτε:
Μπείτε στο καράβι, βολευτείτε στη θέση σας και φροντίστε όταν ξανανοίξετε τα μάτια σας να απέχετε πέντε λεπτά από το λιμάνι.

Δείτε σειρές:
Τι είναι άλλωστε η διαδρομή μέχρι τη Φολέγανδρο; Μισή σεζόν Game of Thrones. Την άλλη μισή, θα την (ξανα)δείτε στο δρομολόγιο της επιστροφής.

Παίξτε προφορικά παιχνίδια με την παρέα:
Φέρτε λίγο φοιτητικό αέρα στο κατάστρωμα, και… παλιμπαιδίστε με λίγη παντομίμα, με τολμηρό «αναπτήρα», με τη νύχτα που πέφτει στο Παλέρμο και άλλα παλιά καλά παιχνίδια που παίζαμε "στα νιάτα μας".