Τον Απρίλιο, ο Rob Arnold έκανε μια συνηθισμένη για εκείνον βόλτα στη… συνήθως όμορφη παραλία Tregantle του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αντί για ένα ήρεμο και όμορφο τοπίο, αντίκρισε μια ακτή καλυμμένη με σκουπίδια, σχεδόν από τη μία άκρη της στην άλλη. “Είμαι αρκετά συνηθισμένος σε αυτό, να βλέπω δηλαδή πλαστικά στην παραλία, αλλά αυτό που είδα φέτος ήταν σοκ για μένα, η κατάσταση ήταν απελπιστική”, δήλωσε ο ίδιος.

“Πραγματικά ένιωσα απαίσια και σκέφτηκα πως έπρεπε όχι μόνο να καθαρίσω όλη αυτή την βρομιά αλλά και να δείξω με κάποιον τρόπο στον κόσμο τι βρήκα”, συμπλήρωσε. Ο Rob ξεκίνησε την καθαριότητα και με τη βοήθεια τοπικών εθελοντών κατόρθωσαν να μαζέψουν περίπου 35 σάκους σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων στρατιωτάκια, ρόδες από αυτοκινητάκια, LEGO και πολλά άλλα τυχαία αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πλαστικά.

Έτσι για να γίνει πιο εμφανές το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών, αποφάσισε να μετατρέψει τα σκουπίδια σε τέχνη που παρουσιάζεται στο Μουσείο Liskeard ως μέρος της έκθεσης “The Plastic Age”.