Στάδιο 1: «Πεταλούδες στο στομάχι»
Κατά το στάδιο αυτό, κυριαρχεί το πάθος και η ερωτική έλξη. Σημαντικό ποσοστό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών χάνουν βάρος στο ξεκίνημα μιας καινούργιας σχέσης, ενώ αρκετοί δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν είναι λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους.

Στάδιο 2: Εξοικείωση
Χαρακτηρίζεται από ένα ευχάριστο και παραγωγικό άγχος, όταν οι δύο σύντροφοι ανυπομονούν να δουν ο ένας τον άλλο. Όσο μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, δένονται περισσότερο. Το σώμα αντιδρά σαν να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, με τους παλμούς της καρδιάς να αυξάνονται και τον ύπνο να διακόπτεται.

Στάδιο 3: Συνειδητοποίηση
Το ζευγάρι εξερευνεί τα θετικά και τα αρνητικά της σχέσης. Οι δύο σύντροφοι αναρωτιούνται κατά πόσο η σχέση θα προχωρήσει στο μέλλον και θέτουν τα προσωπικά τους όρια. Αναπόφευκτα, η διαδικασία αυτή συνοδεύεται από αυξημένο στρες.

Στάδιο 4: Ειλικρίνεια
Οι δύο σύντροφοι ανοίγονται περισσότερο και απελευθερώνονται, δείχνοντας τον πραγματικό τους εαυτό. Κατά το στάδιο αυτό, μπορεί να προκύψουν αμφιβολίες για τη σχέση και ο ένας εκ των δύο συντρόφων να αισθάνεται ευάλωτος.

Στάδιο 5: Σταθερότητα
Το τελευταίο στάδιο χαρακτηρίζεται από την πλήρη εμπιστοσύνη και οικειότητα. Είναι το στάδιο της σχέσης στο οποίο οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πραγματικά ευτυχισμένοι.

ΠΗΓΗ:ONMED.GR