Θέλετε να δείχνετε νέα και ωραία και κάνετε τα πάντα γι' αυτό. Μήπως όμως στην προσπάθειά σας να το πετύχετε καταφεύγετε σε υπερβολές που αντί να σας αφαιρούν χρόνια, σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη; Το λάθος μακιγιάζ μπορεί να κάνει ζημιά στην εικόνα μιας γυναίκας, γι' αυτό προσέξτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε.

Προσοχή στην ποσότητα του μακιγιάζ
Το μακιγιάζ πρέπει να είναι ανάλογο της ηλικίας σας. Ειδικά μία νεαρή γυναίκα δεν έχει ανάγκη από υπερβολική ποσότητα μακιγιάζ, γιατί σίγουρα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γενικά, το πολύ και υπερβολικό μακιγιάζ προσθέτει χρόνια, γι' αυτό χρησιμοποιήστε μόνο όσο έχει ανάγκη το δέρμα σας.

Αποφύγετε τα σκούρα κραγιόν
Τα σκούρα κραγιόν μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακά στα περιοδικά, δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή για την καθημερινότητά σας, καθώς προσθέτουν χρόνια. Προτιμήστε τα κραγιόν σε φυσικούς τόνους, όπως τα ροζ και τα μπεζ, που είναι πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος.

Προσοχή στα φρύδια
Η τάση των προηγούμενων ετών για λεπτά φρύδια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δώστε λοιπόν μεγάλη προσοχή στο πάχος των φρυδιών σας και μην τα βγάζετε υπερβολικά. Εκτός του ότι οι τρίχες των φρυδιών φυτρώνουν δύσκολα και μπορεί να μετανιώσετε αν τα βγάλετε υπερβολικά –ειδικά αν χρειαστεί να καταφύγετε στο αντιαισθητικό «γέμισμα» με το μολύβι- τα πολύ λεπτά φρύδια αλλοιώνουν τις εκφράσεις του προσώπου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αφήσετε απεριποίητα. Καθαρίστε τα όσο χρειάζεται για να είναι γεμάτα και καλοσχηματισμένα.

Όχι μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες
Μη βάζετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, ειδικά μαύρη, γιατί βαραίνει το βλέμμα. Αν βάζετε μόνο στις πάνω, θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φρέσκο.

Πούδρα
Προσέξτε την ποσότητα της πούδρας. Μην βάζετε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, αλλά μόνο στις λιπαρές περιοχές, όπως η μύτη, το σαγόνι και το κούτελο. Η υπερβολική ποσότητα πούδρας τονίζει τις γραμμές και τις ρυτίδες.