Σε διπλάσιο βαθμό απιστούν οι άνδρες απ΄ ό,τι οι γυναίκες, που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά της γυναικείας απιστίας εμφανίζονται διογκωμένα σήμερα σε σύγκριση με το παρελθόν, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, την οποία παρουσίασε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας των διαπροσωπικών σχέσεων, Πάνος Κορδούτης.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από τα μέσα του 2015 έως τα τέλη του 2016 σε δείγμα 500 ατόμων, από την Αθήνα, ηλικίας 25-45 ετών, κατέδειξε ότι οι άνδρες απιστούν κατά 20%, ενώ οι γυναίκες σχεδόν στο μισό. Ωστόσο οι νέες γυναίκες κάτω των 30 φεύγουν πιο εύκολα από μία σχέση, όταν υπάρξει απιστία από οποιαδήποτε πλευρά, σε αντίθεση με τους σαραντάρηδες που θέλουν «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».
Όσον αφορά την κρίση φαίνεται πως έχει πλήξει περισσότερο την ανδρική πλευρά στις ερωτικές σχέσεις, με τις γυναίκες να μην στηρίζουν επί μακρόν τους συντρόφους τους, όταν έχουν οικονομικές δυσκολίες.