Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και ενόψει ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ένα κορυφαίο κολλέγιο στην Ελλάδα προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού, που θα ανταγωνίζεται τους μεγάλους ευρωπαϊκούς και θα έχει παρουσία στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη. Ενα από τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία της πρώτης ιδιωτικής πανεπιστημιακής κλινικής στην αποκατάσταση, που άνοιξε τις πύλες της στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το πρώτο διεπιστημονικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Campus Αμαρουσίου.

1_3

«Η επένδυσή μας στον Εκπαιδευτικό Ομιλο Μητροπολιτικό-Ακμή, αδιαμφισβήτητο ηγέτη στις διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, έχοντας διαγράψει μια δυναμική πορεία εξέλιξης και δημιουργίας πέντε δεκαετιών, έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά», λέει ο πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος. Ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΜητροπολιτικόΑκμή, Καλλιόπη Ροδοπούλου, προανήγγειλε χαρακτηριστικά ότι «το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα είναι το πρώτο κολλέγιο που θα λάβει άδεια ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα». Ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος προχώρησε πέρυσι τον Απρίλιο στην επένδυση στον χώρο της Παιδείας, καταδεικνύοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον της BC Partners στον εξαιρετικά ανθεκτικό και αναπτυσσόμενο κλάδο της Εκπαίδευσης, τόνισε ότι «η Εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας. Είναι βασική υποδομή του μέλλοντος για τη χώρα! Είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουμε στη νέα γενιά! Κι αυτό μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά και πολυεπίπεδα οφέλη, που διαχέονται στην οικονομία και την κοινωνία».

Για σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα και σύνδεση με την παγκόσμια αγορά έκανε λόγο ο κ. Σταθόπουλος, τονίζοντας ότι ο νέος εκπαιδευτικός οργανισμός θα επικεντρωθεί στα εξής:

1. Στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών, εστιάζοντας στην απασχολησιμότητα.
2. Στη σύνδεση με την παγκόσμια αγορά εργασίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μετά την 4η βιομηχανική επανάσταση.
3. Στον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού portfolio με σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αναφερόμενος ο κ. Σταθόπουλος στο νέο απόκτημα του Κολλεγίου, υπογράμμισε: «Η νέα, υπερσύγχρονη κτιριακή δομή που εγκαινιάζουμε σήμερα και έρχεται να προστεθεί στο εκπαιδευτικό οικοσύστημα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη και εμφατική “δήλωση” πρωτοπορίας του ομίλου μας. Η πρώτη ιδιωτική πανεπιστημιακή κλινική στην αποκατάσταση στην Ελλάδα επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονικότητα, καινοτομία, “άνοιγμα” και προσφορά στην κοινότητα». Για να τονίσει ότι: «Η επένδυσή μας στον Εκπαιδευτικό Ομιλο Μητροπολιτικό-Ακμή έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η σύγχρονη, καινοτόμα, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξειδίκευση που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε πρότυπες, βραβευμένες κτιριακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί παράλληλα ως όχημα ανάπτυξης μιας σειράς τομέων της αγοράς: από τον τουρισμό και την πληροφορική μέχρι την Υγεία και τη ναυτιλία».

Τα «Π» έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το νέο κτιριακό συγκρότημα του Campus Αμαρουσίου


Έρευνα και καινοτομία 

Επόμενο βήμα είναι η επένδυση στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλάνου δράσεων που προωθεί την έρευνα και την καινοτομία σε συνεργασία με οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με ουσιαστικό αποτύπωμα στις πόλεις στις οποίες ο οργανισμός έχει εδραιωμένη παρουσία. «Με την εμπειρία του μεγαλύτερου παρόχου διακρατικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη, θα συνεχίσουμε μαζί τις συντονισμένες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός δυναμικού κέντρου διεθνούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα, μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών με διακεκριμένα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, φιλοδοξώντας να συμβάλουμε στον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας ως παγκόσμιου εκπαιδευτικού προορισμού», αποκάλυψε ο κ. Σταθόπουλος.

2_2

Η κ. Ροδοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι η πρώτη ιδιωτική πανεπιστημιακή κλινική στην αποκατάσταση «θα είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινότητα και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού». Δίνοντας το στίγμα του εγχειρήματος, είπε ότι συμμετέχουν διατμηματικά τουλάχιστον τέσσερις ακαδημαϊκές σχολές, Υγείας, Αθλητισμού, Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας. Η κλινική φέρει εξοπλισμό αιχμής και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με οργανισμούς και ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Παραδίδουμε στους φοιτητές μας, στο επιστημονικό μας προσωπικό, αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, στην ευρύτερη κοινότητα ένα υπερσύγχρονο κτίριο, σχεδιασμένο ειδικά όχι απλώς για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες μας, που προέρχονται από την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αλλά να προσφέρει την πιο πλούσια εμπειρία στους φοιτητές μας με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, να εμπνεύσει όλους τους διδάσκοντες, να εξασφαλίσει εργασιακές συνθήκες υψηλής ποιότητας στα στελέχη μας», δήλωσε. Και τόνισε ότι «αυτή η καινοτόμα εκπαιδευτική προσέγγιση εξελίχθηκε καλύπτοντας ένα πλήθος πανεπιστημιακών προγραμμάτων, ωφελώντας ταυτόχρονα τόσο τους φοιτητές όσο και τους συμπολίτες μας». Οπως σημείωσε, «δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που δοκιμάζεται με επιτυχία στην αγορά πέντε δεκαετίες, με την επαγγελματική δράση των χιλιάδων αποφοίτων του. Γενιές επαγγελματιών».

Ανοιχτή στο κοινό

«Το μεγαλύτερο κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει στο νέο, υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα στο campus Αμαρουσίου την πρώτη στην Ελλάδα ιδιωτική πανεπιστημιακή κλινική στην αποκατάσταση», επισημαίνει ο Χρήστος Κομισόπουλος, συντονιστής στο Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης και Ερευνας στην Αποκατάσταση. Στην κλινική παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, αποκατάστασης και υποστήριξης στις ειδικότητες Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, Συμβουλευτικής/Ψυχολογίας και Ανάλυσης Βάδισης. Μπορούν να εξυπηρετηθούν, κατόπιν ραντεβού, ενήλικοι και παιδιά με αναπτυξιακές, νευρολογικές, συναισθηματικές δυσκολίες-παθήσεις, χρόνια νοσήματα, βλάβη μετά από τραυματισμό ή κατόπιν ιατρικής σύστασης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 16/9