Δεν θα ενεργοποιηθούν ο... Μπρους Γουίλις και οι φίλοι του για να σώσουν τον κόσμο από τον κομήτη, όπως συνέβη στην ταινία «Αρμαγεδδών», όμως ο πράσινος κομήτης θα περάσει δίπλα από τη Γη, ό,τι, δηλαδή, σημαίνει η απόσταση των... 42 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Το όνομά του, όπως δόθηκε από ανθρώπους, θυμίζει όνομα παιδιού του Έλον Μασκ, αλλά λιγότερο περίπλοκο: C/2022 E3 (ZTF). 

Η κίνησή του φυσικά παρακολουθείται: κινείται στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου με κατεύθυνση τον πολικό αστέρα, το φωτεινότερο άστρο της Μικρής Άρκτου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε στις 26 Ιανουαρίου. Έως τις 10 Φεβρουαρίου πρόκειται να εμφανιστεί κοντά στον Άρη, ενώ έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα αχνοφαίνεται στους επιστήμονες, ενώ λέει το «αντίο» του στη Γη, για να δώσει ραντεβού μαζί της ύστερα από 50.000 χρόνια, όποτε, δηλαδή, αναφέρεται ότι διαγράφει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Πριν από τόσα, άλλωστε, την εποχή του Νεάντερνταλ, είχε περάσει κοντά στον πλανήτη. 
 
Ο κομήτης ανακαλύφθηκε από αστρονόμους του παρατηρητηρίου Zwicky Transient Facility (ZTF) στην Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 2022. Προέρχεται από το μακρινό Νέφος Όορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. 

Τι δείχνουν οι εικόνες  του C/2022 E3; Ότι έχει μια πρασινωπή απόχρωση, που πιστεύεται ότι οφείλεται στη χημική σύστασή του, κυρίως την παρουσία διατομικού άνθρακα, το μόριο του οποίου εκπέμπει πράσινο φως όταν πέφτει πάνω του η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.

Μία από τις ιδιότητές του φαίνεται ότι είναι η αυξημένη φαεινότητα, αφού από τον περσινό Νοέμβριο γίνεται όλο και πιο φωτεινός. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να παρατηρηθεί με τηλεσκόπια ή ισχυρά κιάλια, ενώ έχει αρκετό φως τον τελευταίο καιρό ώστε να είναι ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι, τουλάχιστον από περιοχές με ανέφελο σκοτεινό ουρανό και χωρίς φωτορύπανση. Οι ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι κατάφεραν τον Ιανουάριο να φωτογραφήσουν τον ισχυρό ηλιακό «άνεμο» να διασπά ένα μέρος της ουράς του κομήτη.