Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει αποκλειστικά για τα parapolitika.gr τις ετήσιες προβλέψεις για το 2023. Τι επιφυλάσσει ο νέος χρόνος στα ζώδια; Διαβάστε τι μας περιμένει. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ραδιόφωνο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η Αλίντα Κανάκη θα βρίσκεται καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει» με την Ντέπυ Γκολεμά.
Κριός 2023

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις

Γενική επισκόπηση

Το 2023 θα είστε σε θέση να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας, να αυξήσετε την αυτοεκτίμηση σας και να βγάλετε στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα σας, που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην καριέρα και στην κοινωνία. Είστε μια φωτεινή προσωπικότητα και κατά την διάρκεια του έτους που ξεκινάει θα λάμψετε!

Είναι για σας το 2023 μια χρονιά γεμάτη θετικά συμβάντα, επαγγελματικά επιτεύγματα και αρμονία στην προσωπική σας ζωή. Αλλαγές θα υπάρξουν, θα υπάρξει η ανάγκη αναπροσαρμογών στους στόχους ή στην πορεία σας, αλλά οι αλλαγές θα έχουν θετικό πρόσημο για την ζωή σας. Οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο από όλα, όπως και οι φιλικές σας σχέσεις. Στον επαγγελματικό στίβο, έχετε την δυνατότητα μέσα στην χρονιά να καταφέρετε σπουδαία πράγματα, εάν δουλέψετε σκληρά. Η σοδειά αναμένεται να είναι πλούσια, με την μόνη προϋπόθεση να καταφέρετε να θέσετε υπό έλεγχο την παρορμητική σας φύση. Με υπομονή και επιμέλεια θα καταφέρετε να κατακτήσετε όλα όσα επιθυμείτε. Χρησιμοποιήστε με σύνεση την ενέργεια σας, και κυρίως, μην επιτρέπετε στα συναισθήματα να σας απορυθμίζουν και να σας βγάλουν από το δρόμο σας. Εάν τηρηθούν οι προϋποθέσεις αυτές, θα έχετε μια πολύ καλή χρονιά και στα οικονομικά σας.

Αναφορικά με την υγεία σας, εάν ακολουθείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής, κινείστε ή αθλείστε και ξεκουράζεστε αρκετά, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε σημαντικές δυσκολίες. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η παρορμητικότητα σας, που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ή ατυχήματα. Θα πρέπει να βρείτε τρόπους εκτόνωσης του άγχους σας, ώστε να είστε σε θέση να πετύχετε μια υγιή ισορροπία στην καθημερινότητα σας. Θέστε κάποιο μέτρο στην σωματική δραστηριότητα και αφιερώστε χρόνο για τις πνευματικές σας ανάγκες, που θα φέρουν την ψυχική ανάταση που χρειάζεστε. Σε επίπεδο δε προσωπικής ζωής, σας περιμένουν όμορφες εξελίξεις, ιδίως όσοι είστε δεσμευμένοι.

Ο Δίας και η επιρροή του στον Κριό το 2023

Ο Δίας, ο πλανήτης της ευμάρειας και της επέκτασης, βρίσκεται στις αρχές του χρόνου στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας. Μετακινείται όμως στις 16 Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου και στον 2ο οίκο του ζωδίου σας (χρήματα, αγαθά και αισθήματα), όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το χρονικό διάστημα που θα διέρχεται τον Ταύρο, θα έχετε τύχη σε οικονομικά ζητήματα και αρμονία στις προσωπικές σας σχέσεις. Η αίσθηση του μέτρου που θα κυριαρχεί το διάστημα αυτό, θα σας απαλλάξει από τα χρέη αλλά και από ένα πιθανό υπερβάλλον σωματικό βάρος. Μέσα στο 2023 ο Δίας είναι ανάδρομος στον Ταύρο από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Όσο θα διέρχεται ο Δίας το ζώδιο σας, θα σας χαρακτηρίζει αισιοδοξία για την ζωή, θα είστε ευδιάθετοι και γενναιόδωροι με τους γύρω σας. Είναι το διάστημα του έτους που η παρουσία του θα επηρεάζει ευνοϊκά όλους τους τομείς της ζωής σας. Αναμένονται το διάστημα αυτό πολλές θετικές αλλαγές στην ζωή σας αλλά και σημαντικές για την μελλοντική σας πορεία γνωριμίες. Υπό την επιρροή του, δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνετε το μεγάλο βήμα και να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στην ζωή σας, προσωπική ή επαγγελματική.

Ο Δίας, πέρα από πλανήτης της επέκτασης και της ευημερίας, είναι και ο πλανήτης της περιπέτειας, των ταξιδιών, της εξερεύνησης και της πολυπολιτισμικότητας. Έχετε την εύνοια να πραγματοποιήσετε ταξίδια τουλάχιστον μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, να εξερευνήσετε τον κόσμο, να ανακαλύψετε νέα πράγματα τόσο στον κόσμο μας, όσο και στον εαυτό σας. Εάν δεν έχετε χρόνο για ταξίδια ή δεν τα αγαπάτε ιδιαίτερα, θα είναι το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου το ιδανικό χρονικό διάστημα για σπουδές, ενημέρωση, μελέτη και επέκταση ή εμβάθυνση των γνώσεων ή των δεξιοτήτων σας.

Μέσα στην χρονιά ίσως να κληθείτε να πραγματοποιήσετε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, από το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό έναυσμα για σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Σε μια εναλλακτική περίπτωση μπορεί να σας ανατεθεί η εκτέλεση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση στην δουλειά και θα σας επιτρέψει να αντικρίσετε το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι σημαντικό να μην φοβηθείτε να αναλάβετε ευθύνες. Στην διαδικασία θα ανακαλύψετε ταλέντα και ικανότητες που δεν ξέρατε ότι διαθέτετε και αυτά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήστε κάτι νέο, πολύ μεγάλης κλίμακας. Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις ικανότητες σας και εφορμήστε. Οι πιθανότητες λαθών είναι σχεδόν μηδαμινές με τον Δία να διέρχεται μέσα στην χρονιά τον 1ο και 2ο οίκο του ζωδίου σας.

Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Κριό το 2023

Ο Κρόνος διανύει τις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου στις αρχές του χρόνου και τον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία, ομάδες και κοινωνική διάδραση), για να περάσει στις 7 Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα, όνειρα και ψυχική υγεία). Μέσα στο 2023 δε, θα είναι ανάδρομος από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Με τον Κρόνο να διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα πρέπει να περιμένετε αλλαγές, οι οποίες δεν θα είναι πάντοτε ευχάριστες. Ίσως να χρειαστεί να αλλάξετε απόψεις για σημαντικά ζητήματα, να αναπροσαρμόσετε τις αρχές σας, μπορεί όμως και να απαιτηθεί να αλλάξετε τα σχέδια σας. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι ο πλανήτης του κάρμα και του χρόνου θα εγκατασταθεί τα επόμενα δύο και κάτι χρόνια στο υποσυνείδητό σας, στον τομέα των μυστικών αλλά και των φόβων σας, για να σας βοηθήσει να ελαφρώσετε από τις τύψεις που φέρετε, να μειώσετε το αρνητικό κάρμα σας και να απαλλαγείτε από φοβίες που μόνο να σας φρενάρουν μπορούν.

Είναι η ώρα να καθαρίσετε εσωτερικά, να κλείσετε παλιές πληγές, να πετάξετε ότι άχρηστο από την ζωή σας και να βάλετε μια οριστική τελεία στο παρελθόν, για να μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση της ζωής σας. Γιατί χωρίς να κλείσουν κάποιες παλιές πληγές, κάποια ανοιχτά κεφάλαια της ζωής σας, δεν μπορούν να ανοίξουν καινούργιες πύλες. Και για να κλείσουν τα παλιά κεφάλαια, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Να ζυγιστούν οι πράξεις σας, οι επιλογές σας, τα αποτελέσματα τους στην δική σας ζωή αλλά και ο αντίκτυπος τους στις ζωές των άλλων. Είναι η ώρα να αντιμετωπίσετε τους δαίμονες σας, να εξιλεωθείτε για τον πόνο που μπορεί να προκαλέσατε σε συνανθρώπους σας, ώστε να επέλθει η κάθαρση.

Είναι μια τρομακτικά δύσκολη διαδικασία, θα απαιτήσει χρόνο, κουράγιο και μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι λυτρωτικό! Γιατί πέρα από την εσωτερική, ψυχική κάθαρση που θα πετύχετε, θα καταφέρετε μέσα από την διαδικασία αυτή να περιορίσετε ή ακόμη και να αποβάλλετε τις φοβίες που σας κρατάνε δέσμιους για χρόνια.

Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Κριό το 2023

Ο Ουρανός είναι εγκατεστημένος εδώ και κάποια χρόνια στον 2ο ηλιακό σας οίκο, τον καθαρά οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου σας, θέση που θα διατηρήσει και μέσα στο 2023. Την χρονιά αυτή θα κινηθεί μεταξύ της 14ης και της 19ης μοίρας στο ζώδιο του Ταύρου, που σημαίνει ότι θα επηρεάσει κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα μείνετε στο απυρόβλητο… Ανάδρομος θα γυρίσει στις 29 Αυγούστου και αναμένεται να επανέλθει στην ορθή του φορά στις 27 Ιανουαρίου 2024.

Ο Ουρανός είναι συνδεδεμένος με το ξαφνικό και το απρόβλεπτο, και καθώς κυριαρχεί την περίοδο αυτή στα οικονομικά σας, δεν λείπουν τα ξαφνικά, είτε είναι ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Ο Ουρανός μπορεί να φέρει απίστευτες επιτυχίες από του πουθενά, μπορεί όμως και να σας βυθίσει στην απόγνωση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται προσεκτική διαχείριση των οικονομικών σας και σύνεση στις αποφάσεις σας που μπορούν να έχουν επίπτωση στο πορτοφόλι ή την περιουσία σας. Τα ψώνια ή οι αγορές σας θα πρέπει να είναι πρακτικές, οι επαγγελματικές ή επιχειρηματικές σας  κινήσεις να εγγυόνται μια μίνιμουμ ασφάλεια. Η ανάληψη ρίσκου δεν θα σας βοηθήσει μέσα στην χρονιά αυτή να κερδίσετε αυτό που προσδοκάτε.

Ο Ουρανός μας ωθεί πολλές φορές να κάνουμε την επανάσταση μας, να κυνηγήσουμε την ελευθερία μας, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες μας. Υπό την έννοια αυτή ίσως να σας παροτρύνει να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες. Μπορεί να ξεκινήσετε κάτι νέο, κερδοφόρο και συναρπαστικό την χρονιά αυτή, αλλά κάντε μικρά και προσεκτικά βήματα και επενδύστε στην καινοτομία. Ο Ουρανός λατρεύει το νεωτεριστικό και την σύγχρονη τεχνολογία. Εάν επενδύσετε στο μέλλον σας, τότε ας είναι κάτι που θα σας εκτοξεύσει μπροστά από τους πιθανούς ανταγωνιστές σας.

Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Κριό το 2023

Ο Ποσειδώνας φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο ζώδιο του, στους Ιχθείς και στον 12ο ηλιακό σας οίκο, και μέσα στο 2023 αναμένεται να κινηθεί μεταξύ της 22ης και 28ης μοίρας του ζωδίου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ανάδρομος θα είναι την χρονιά αυτή μεταξύ 30 Ιουνίου και 6 Δεκεμβρίου.

Ο άρχοντας των ονείρων και η πηγή της έμπνευσης βρίσκεται σε έναν τομέα της ζωής σας, που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά και να δημιουργήσετε μοναδικά πράγματα. Η συνείδηση μπορεί υπό την επιρροή του να διευρυνθεί και να αποκτήσετε γνώσεις και επαφές μοναδικές. Ας έχετε όμως υπόψη σας, ότι το ανοιχτό μυαλό δεν εγγυάται πάντοτε αξιόπιστες γνώσεις ή επαφές. Καλό είναι να κρατάτε κάποιες αποστάσεις, να προφυλάσσετε τον εαυτό σας και να διαφυλάττετε τα συμφέροντα σας. Διαφορετικά θα γίνει βορά των αρπακτικών η φωτεινή σας φύση και θα εξανεμιστεί άσκοπα η ενέργεια σας, αφήνοντας σας άδειους ενεργειακά και εύθραυστους ψυχικά.

Είναι μια περίοδος στην ζωή σας, όσο διαρκεί η διέλευση αυτή του Ποσειδώνα, κατά την οποία μπορεί να βιώσετε αποκαλύψεις σε επίπεδο μεταφυσικής ή στο θρησκευτικό συναίσθημα. Ο Ποσειδώνας διέρχεται το πιο μεταφυσικό από τα ζώδια το διάστημα αυτό, και όντας στον 12ο οίκο σας μπορεί να σας έλξουν γνώσεις ή εμπειρίες που να ξεφεύγουν από τα στεγανά. Προσοχή ωστόσο, γιατί η ευκολοπιστία και η εμμονή στην αναζήτηση της «αλήθειας» μπορεί να σας οδηγήσει στους κόλπους αιρέσεων και στις αγκαλιές απατεώνων.

Πέρα όμως από την μεταφυσική διάσταση της διέλευσης αυτής, ο Ποσειδώνας σας προικίζει με υπέροχες και μοναδικές ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην επαγγελματική κυρίως ζωή σας. Τα χρόνια αυτά είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα για τους ανθρώπους της τέχνης του ζωδίου σας, καλλιτέχνες και συγγραφείς, καθώς η μούσα τους δεν θα τους προδώσει. Το ταλέντο σας, συνεπικουρούμενο από μια μοναδική και ανεπανάληπτη φαντασία, θα αποκαλυφθούν με απίστευτη δύναμη στο κοινό και θα εκτοξεύσουν τις καριέρες σας.

Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Κριό

Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού υπόσχεται να είναι πιο ήρεμη για το ζώδιο σας από τις προηγούμενες χρονιές. Είναι μια χρονιά που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε σε σημαντικά συμπεράσματα, να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλά και τους ανθρώπους που σας περιβάλουν. Θα έρθετε σε πραγματική επαφή με τα συναισθήματα σας, θα εξορθολογήστε τις σχέσεις σας, θα προβληματιστείτε και θα ανακαλύψετε την κλίση ή τα ταλέντα σας. Ο Λαγός θα σας βοηθήσει να γίνετε λίγο πιο υπομονετικοί, να αποκτήστε ενσυναίσθηση και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με μέλη της οικογένειας και με τα φιλικά σας πρόσωπα.  

Κριός 2023 – Αισθηματικά

Έχετε την ευκαιρία μέσα στο 2023 να βελτιώσετε την προσωπική σας ζωή και να γνωρίσετε το άλλο σας μισό, εάν είστε ελεύθεροι. Η χρονιά αυτή προσφέρει ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων, ζωηρών εντυπώσεων και ευτυχίας, αποτέλεσμα του πάθος σας και της προσπάθειας ανανέωσης της ζωής σας. Μην δειλιάζετε και φοβάστε τις αλλαγές, παρά αγκαλιάστε τες. Καταρρίψτε στεγανά και ελευθερωθείτε συναισθηματικά. Είναι μια χρονιά, κατά την οποία θα έχετε όλοι την ευκαιρία να ζήσετε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Το αν θα το καταφέρετε, θα εξαρτηθεί κατ’ εξοχήν από εσάς.

Γιατί θα πρέπει να μάθετε να υποχωρείτε, κάτι που σας είναι σχεδόν αδύνατο. Χωρίς υποχωρήσεις όμως δεν μπορεί να επιβιώσει καμία σχέση. Λύστε τα υπάρχοντα προβλήματα σας με ηρεμία, μέσα από διάθεση για συνεννόηση. Οι φωνές, η αγένεια και η αρνητικότητα μόνο να εκτραχύνουν τις καταστάσεις μπορούν. Εάν καταφέρετε να περιορίσετε κάπως το υπερτροφικό σας «εγώ», τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να κατακτήσετε την ευτυχία.

Όσοι αναζητάτε ένα ταίρι να συμπορευτείτε στην ζωή, το 2023 δεν θα σας απογοητεύσει. Θα έχετε την δυνατότητα και την ευκαιρία να γνωρίσετε το άτομο εκείνο, το οποίο θα τρέφει ειλικρινή και αμοιβαία συναισθήματα και θα πραγματοποιήσετε μια πολλά υποσχόμενη καινούργια αρχή στην προσωπική σας ζωή. Η πιο ευνοϊκές για τον σκοπό αυτό περίοδοι του έτους είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν θα πρέπει όμως να περιμένετε να έρθει η τύχη να σας βρει. Ενεργοποιηθείτε, κοινωνικοποιηθείτε και αναλάβετε πρωτοβουλίες.

Κριός 2023 – Καριέρα

Το 2023 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τα επαγγελματικά του ζωδίου σας, εάν βαδίζετε βάσει σχεδίου. Όσοι εισέρχεστε τώρα στον επαγγελματικό στίβο ή δεν διαθέτετε κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις ή δεξιότητες, θα πρέπει να δουλέψετε ακούραστα και αδιαμαρτύρητα μέσα στην χρονιά. Μέσα από κόπο, υπομονή, επιμονή και λογικές κινήσεις θα μπορέσετε να απολαύσετε στο μέλλον αυξημένα εισοδήματα και μια καλύτερη θέση εργασίας. Εάν δεν σας ευχαριστεί η δουλειά σας και δεν σας προσφέρει ικανοποιητικά εισοδήματα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αλλαγών. Αναζητήστε ένα νέο αφεντικό ή κάντε αλλαγή καριέρας. Είναι πολύ σημαντικό όμως να κάνετε πολύ προσεκτικά βήματα, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των προηγούμενων ετών.

Όσοι είστε υπάλληλοι σε μια επιχείρηση, για να μπορέσετε να κατακτήσετε την σταδιοδρομία που ονειρεύεστε, θα πρέπει να κινείστε βάσει σχεδίου. Χωρίς την ύπαρξη κάποιου πλάνου, κινδυνεύετε να βυθιστείτε στην ρουτίνα και να μην καταφέρετε το παραμικρό. Κάποιοι μεταξύ σας ενδεχομένως να δεχτούν μια «δελεαστική» πρόταση για μια θέση ευθύνης με παράλληλη μισθολογική αναπροσαρμογή, μόνο που η αύξηση που θα πάρετε θα είναι δυσανάλογα μικρή των ευθυνών που θα επωμισθείτε. Μέσα στο 2023 ωστόσο θα έχετε όλοι ευκαιρίες να δείξετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας και να πάρει η καριέρα σας την πορεία που επιθυμείτε. Η πιο θετική για τα επαγγελματικά σας περίοδος του έτους είναι το φθινόπωρο, κατά την διάρκεια του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με ένα πολλά υποσχόμενο έργο.

Κριός 2023 – Οικονομικά

Μέσα στο 2023 μπορούν τα πάθη ή η συναισθηματική σας σχέση να επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα οικονομικά σας. Η αποταμίευση θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σας, και για τον λόγο αυτό οι αγορές σας θα πρέπει να είναι περιορισμένες, καλύπτοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Έχετε υπό συνεχή έλεγχο τον προϋπολογισμό σας, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Προγραμματίστε εκ των προτέρων τις δράσεις σας και κάντε έρευνα αγοράς για τις καλύτερες προσφορές.

Η ανάληψη ρίσκου είναι απαγορευμένη για το ζώδιο σας, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα, γιατί οι απώλειες θα είναι όχι απλά μεγάλες, αλλά συντριπτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε επενδύσεις μέσα στην χρονιά. Απλά θα πρέπει να είναι πολύ καλά μελετημένες και μικρού ύψους, ώστε να μην κινδυνεύετε να χάσετε πολλά, εάν κάτι δεν πάει καλά.

Κριός 2023 – Υγεία

Η υγεία σας θα είναι σε γενικές γραμμές καλή μέσα στο 2023, αλλά θα υποφέρετε από έντονο στρες και εξάντληση λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου συνιστάται να περιορίσετε το άγχος σας και να χαλαρώνετε όσο μπορείτε περισσότερο. Είναι σημαντικό να έχετε εσωτερική ισορροπία την περίοδο αυτή του έτους και θα σας βοηθούσε να την κατακτήσετε το μασάζ, η γιόγκα ή ότι άλλο αποδεδειγμένα σας χαλαρώνει. Να είστε επίσης προσεκτικοί όταν αθλείστε, γιατί κινδυνεύετε από ατυχήματα και τραυματισμούς. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο κίνδυνος τραυματισμών και καταγμάτων είναι πολύ μεγάλος!       

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους μπορεί να υπάρξουν παροξύνσεις χρόνιων ασθενειών σας. Μην αγνοείτε τα πρώιμα συμπτώματα, μην αμελείτε την θεραπευτική σας αγωγή και προγραμματίστε έγκαιρα τις προληπτικές σας εξετάσεις. Εάν θέλετε να χάσετε κάποιο περιττό βάρος, συνιστάται πέρα από έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, η τακτική άσκηση σας. Εάν θρέφεστε υγιεινά, αθλείστε τακτικά και ξεκουράζεστε αρκετά, θα καταφέρετε να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε εξαιρετικό επίπεδο και να απολαύσετε την ζωή σας στο έπακρο.
Ταύρος 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 αποτελεί ένα σημείο καμπής για σας, φίλοι Ταύροι! Είναι απαραίτητο πλέον να βάλετε κάποια τάξη στη ζωή σας και να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, που θα αφορούν την καριέρα και τη προσωπική σας ζωή. Υπάρχουν ζητήματα που αποφεύγετε να καταπιαστείτε μαζί τους, τώρα όμως έφτασε η χρονική στιγμή που δεν έχετε άλλα περιθώρια, παρά να δώσετε λύσεις σε ό,τι εκκρεμεί. Το σημαντικό είναι να μη φοβηθείτε τίποτε και να μην υπαναχωρήσετε στην πρώτη δυσκολία. Γιατί, για να έρθουν τα καλά και ευχάριστα στη ζωή σας, θα πρέπει πρώτα να κλείσουν κάποιοι παλιοί κύκλοι, οι οποίοι σας πιέζουν ή σας δημιουργούν άγχος. Μέσα στο 2023 θα υπάρξουν περισσότερα θετικά πράγματα στη ζωή σας, παρά αρνητικά. Στο προσκήνιο θα βρεθούν ζητήματα αυτοβελτίωσης, καριέρας και σχέσεων με τους γύρω σας. Οι αλλαγές θα αρχίσουν να γίνονται εμφανείς από τις πρώτες μέρες του χρόνου. Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, η μεταμόρφωση που θα συντελείται στη ζωή σας αναμένεται να έχει αγγίξει όλους τους τομείς της. Είναι το διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να είστε όσο πιο προνοητικοί και οργανωμένοι γίνεται και να μην επιτρέψετε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα να ακυρώσει τη χαρά της δημιουργίας. Δυσκολίες δεν θα αντιμετωπίζετε μόνο εσείς, αλλά και οι γύρω σας, τους οποίους θα θέλετε να στηρίξετε. Μην παραμελείτε όμως τις δικές σας ανάγκες και αφήνετε άλυτα τα δικά σας προβλήματα. Με τον Ουρανό να συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο σας, θα υπάρξουν αρκετά απρόοπτα και μέσα στο 2023. Είναι τα χρόνια αυτά που πρέπει να μάθετε να είστε ευέλικτοι, εάν δεν το εμπεδώσατε ήδη, να αντέχετε στις κακουχίες και στις ξαφνικές ανατροπές και να προσαρμόζεστε με ταχύτητα στις περιστάσεις. Το ενδιαφέρον, όμως, της χρονιάς είναι ότι μέσα στο 2023 θα έχετε πλεόνασμα ενέργειας και δυνάμεων και, σε συνδυασμό με τις μοναδικές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, θα καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας. Να είστε, όμως, ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους γύρω σας, να θέσετε βατούς στόχους και να πιστέψετε στον εαυτό σας για να μπορέσετε να πετύχετε. Η διέλευση του Δία μέσα από το ζώδιο σας θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε με αντικειμενικότητα την προσφορά σας στη δουλειά. Το σοβαρό και προσγειωμένο επαγγελματικό σας προφίλ θα αναδειχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αναμένεται υπό την επιρροή του Δία να λάμψετε στην καριέρα σας. Αναμένονται πολλά και σημαντικά έργα και θα έχετε φέτος τη δυνατότητα να ρισκάρετε, ώστε να πετύχετε ακόμα περισσότερα από όσα ονειρευόσασταν. Και στην προσωπική σας ζωή, όμως, θα έχει θετική επιρροή η διέλευση του Δία. Οι μοναχικές ψυχές θα γνωρίσετε κάποιο άτομο ευνοημένο από τη μοίρα, με το οποίο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επισημοποιηθεί μια σχέση στο μέλλον. Ο Δίας και η επιρροή του στον Ταύρο το 2023 Ο Δίας διέρχεται μέχρι τις 16 Μαΐου το ζώδιο του Κριού και τον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, απόκρυφα, όνειρα και ψυχική υγεία), για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο σας και στον 1ο οίκο για το υπόλοιπο της χρονιάς. Μέσα στο 2023 θα βρεθεί ο πλανήτης της εύνοιας και της επέκτασης στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος στις 4 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να βγει από την ανάδρομη κίνηση του την τελευταία μέρα του χρόνου. Με τον Δία στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε μεγαλύτερη επαφή με την πνευματική σας διάσταση, να εμβαθύνετε σε ζητήματα πίστης και να ασχοληθείτε με θέματα μεταφυσικής. Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλά και τον κόσμο που σας περιβάλλει, ώστε να μπορέσετε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις με τους γύρω σας. Είναι ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η έκτη αίσθηση θα είναι οξυμένη, και γι’ αυτό θα πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Ο Δίας αναλαμβάνει τον ρόλο του σοφού γκουρού και σας βοηθάει να κατανοήσετε κάποιες αλήθειες για τον εαυτό σας αλλά και για τον κόσμο που ζείτε και κινείστε. Ακόμα και αν κάποιες στιγμές θα είναι δύσκολες, θα εμπνέουν ανησυχία ή θα είναι καταθλιπτικές, στο τέλος όλα θα εξελίσσονται με θετικό τρόπο. Οι ανώτερες δυνάμεις δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν. Εσείς, ωστόσο, από την πλευρά σας θα πρέπει να σπουδάσετε, να μελετήσετε και να ενημερωθείτε, ώστε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Και τα ταλέντα σας θα πρέπει να αναπτύξετε, γιατί η θεία πρόνοια σας προίκισε με αυτά για κάποιον λόγο. Θα είστε πολύ πιο δημιουργικοί τους μήνες αυτούς και θα μπορείτε να αναπτύξετε τη φαντασία σας σε μοναδικά επίπεδα. Είναι ένα διάστημα, δε, κατά το οποίο θα μπορέστε να απαλλαγείτε από έξεις και κακές συνήθειες. Μετά τα μέσα Μαΐου, που θα φιλοξενείτε πλέον τον Δία στο ζώδιο σας, θα ευλογηθείτε με καλή τύχη και με πνευματική διαύγεια. Οι ευχάριστες στιγμές θα είναι πολλές και οι ευκαιρίες αισθητά περισσότερες από άλλες χρονιές. Πολλά σχέδια και όνειρα έχουν τη δυνατότητα μέσα στο 2023 να γίνουν πραγματικότητα, εκτός και αν είναι εντελώς εξωπραγματικά. Το καλοκαίρι αποτελεί μια πολύ ευνοϊκή περίοδο για την καριέρα σας, ειδικά εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες. Και οι υπάλληλοι, όμως, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τη διέλευση αυτή, καθώς και αυτοί θα καταγράψουν κάποια πρόοδο στη δουλειά τους. Είναι πιθανή μια προαγωγή ή η ανάθεση πολύ πιο υπεύθυνων καθηκόντων, μέσα από την οποία θα ενισχυθεί η θέση σας και θα αυξηθεί το ειδικό σας βάρος στην επιχείρηση όπου εργάζεστε. Για να μπορέσετε, όμως, να καρπωθείτε τα δώρα του πλανήτη, θα πρέπει να έχετε σαφείς στόχους. Η διέλευση αυτή θα σας αναγκάσει να γίνετε πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές σας, να σκέφτεστε διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια πριν κάνετε το επόμενο βήμα, ενώ ταυτόχρονα θα εκπονείτε τα μελλοντικά σας σχέδια, που τώρα μπορούν  να είναι μεγαλεπήβολα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ο Δίας φέρνει ένα δώρο κάθε φορά. Δεν μπορείτε να κατακτήσετε καριέρα, χρήματα και ευτυχία στην προσωπική σας ζωή όλα μέσα στην ίδια χρονιά. Γι’ αυτό κάντε προσεκτική επιλογή, τι θα ζητήσετε για το 2023 από το σύμπαν. Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Ταύρο το 2023 Ο Κρόνος θα ολοκληρώσει τη διέλευσή του μέσα από τον Υδροχόο και τον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος) στις 7 Μαρτίου, για να περάσει για τα επόμενα δύο και κάτι χρόνια στους Ιχθύς και στον 11ο οίκο σας (φιλίες, ομάδες και κοινωνική διάδραση). Μέσα στο 2023 αναμένεται να βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 17 Ιουνίου και θα ορθοδρομήσει στις 4 Νοεμβρίου. Η διέλευση του Κρόνου μέσα από τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά  τις φιλικές σας σχέσεις και την κοινωνική διάσταση της ζωής σας. Δεν αποκλείονται κάποιες απογοητεύσεις από την επικοινωνία σας με το κοινωνικό σύνολο και κάποιες δυσκολίες προσαρμογής στις κοινωνικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν από τις περιστάσεις. Θα έχετε την τάση να απομονώνεστε και να αποδεσμεύεστε από τις ομάδες με τις οποίες συνδέεστε, ώστε να ακολουθήσετε τη δική σας πορεία, για να πορευθείτε τη διαδρομή που θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες ή στα ιδεώδη σας. Είναι, όμως, και ένα διάστημα κατά το οποίο θα αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και για την ορθότητα των επιλογών σας, με αποτέλεσμα να κάνετε λανθασμένες επιλογές και να αποτυγχάνετε σε κάποια ζητήματα. Η δυσκολία στις σχέσεις, παράλληλα με την ανάγκη έκφρασης και ικανοποίησης των προσωπικών σας αναγκών, θα δημιουργήσουν κάποια εμπόδια στις επαγγελματικές συνεργασίες και στις επιχειρηματικές σας δράσεις. Θα συνειδητοποιήσετε επίσης ότι η δύναμη επιρροής σας για την ανατροπή των καταστάσεων που θα βιώνετε είναι ασήμαντη, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συνασπιστείτε με ομοϊδεάτες, οι οποίοι θα έχουν ισχυρότερη φωνή από τη δική σας και μεγαλύτερο κοινωνικό εκτόπισμα. Έχοντάς τους ως υπόδειγμα, θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας, να αυξήσετε την δύναμη και να ισχυροποιήσετε την κοινωνική σας παρουσία. Μέσα στο 2023 θα πρέπει να είστε απόλυτα υπεύθυνοι στη διαχείριση των καταστάσεων που θα παρουσιαστούν. Βασιστείτε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και προχωρήστε μπροστά. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να μη θυσιάζετε τις αρχές και τα ιδεώδη σας μόνο και μόνο για να διαφυλάξετε τη θέση σας σε μια ομάδα, κοινωνική, επαγγελματική ή φιλική. Θα πρέπει να βρείτε, με άλλα λόγια, τη δική σας θέση κάτω από τον ήλιο, για να μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να ανθήσετε ως προσωπικότητες. Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Ταύρο το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει την πολυετή διέλευση του μέσα από το ζώδιο σας και τον 1ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, ευρισκόμενος τώρα στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου. Γυρίζει ανάδρομος στις 28 Αυγούστου και θα βρεθεί σε στάση ώστε να ορθοδρομήσει στις 27 Ιανουαρίου 2024. Ο Ουρανός στο ζώδιο σας σας κάνει πιο ορμητικούς, αρκετά πιο παρορμητικούς στις αποφάσεις σας, κατά διαστήματα πιο αλαζονικούς και συναισθηματικούς. Θέλετε να τρέξει ο χρόνος γρηγορότερα, να γίνουν πράγματα άμεσα, παρά την ομαλή ροή των πραγμάτων. Χρειάζεται, όμως, προσοχή στις αποφάσεις που παίρνετε, γιατί διαφορετικά θα κάνετε πολλά και σημαντικά λάθη. Η παρορμητικότητα της περιόδου θα σας οδηγήσει νομοτελειακά σε αδιέξοδα.   Νέα και ενδιαφέροντα έργα, ωστόσο, θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα σας γεμίσουν αισιοδοξία για το μέλλον. Λαμπρές ιδέες θα σας βοηθήσουν να πατήσετε γερά στα πόδια σας και να αλλάξετε κάποια δεδομένα της ζωής σας. Δεν θα λείψουν, όμως, οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα, οπότε προετοιμαστείτε ψυχικά. Κάποια ζητήματα θα τα δείτε κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα και θα φωτισθείτε. Είναι πιθανό κάποιοι από εσάς να έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε έστω και στο παραμικρό τα δεδομένα της εποχής, ιδίως σε ζητήματα αρχών και ιδεωδών. Το πνεύμα ελευθερίας που σας διακατέχει, λόγω της διέλευσης του Ουρανού, θα τονώσει την επιθυμία σας να διατηρήσετε την ανεξάρτητη φωνή και δράση σας. Τα χρόνια επιρροής του πλανήτη της επανάστασης και του απρόβλεπτου μέσα από τον 1ο ηλιακό σας οίκο μπορούν να σας μετατρέψουν σε μια φωτεινή προσωπικότητα, εάν συνεργαστείτε μαζί του και αγκαλιάσετε τις αλλαγές στη ζωή σας. Η σταδιακή μετάλλαξή σας, ωστόσο, δεν θα αρέσει σε όλους όσοι σας περιβάλλουν. Θα δεχτείτε έντονη αμφισβήτηση και κριτική, θα γεννηθούν συγκρούσεις και θα βιώσετε την απόρριψη, αυτό όμως δεν θα πρέπει να επιτρέψετε να σας επηρεάσει ή να αλλοιώσει την πορεία σας. Αλλαγές αναμένεται να συμβούν και στην προσωπική σας ζωή. Ορισμένοι μπορεί να χωρίσετε μέσα στο 2023, κλείνοντας έναν κύκλο στη ζωή σας, ενώ άλλοι θα ξαναβρείτε την αγάπη και θα γυρίσετε σελίδα στην αισθηματική σας ζωή.    Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Ταύρο το 2023 Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της έμπνευσης, των ονείρων και της αυταπάτης, συνεχίζει και μέσα στο 2023 τη διέλευσή του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, έχοντας περάσει πλέον στο τρίτο δεκαήμερο. Όσο διαρκεί, δε, το πολυετές αυτό πέρασμα του, ενεργοποιεί τον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία, ομάδες, κοινωνία). Μέσα στη χρονιά που ξεκινάει, ο Ποσειδώνας θα βρεθεί σε στάση, για να γυρίσει ανάδρομος στις 30 Ιουνίου, μια ανάδρομη πορεία που θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Το πέρασμα του Ποσειδώνα μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων σας κάνει πολύ πιο ευαίσθητους, κάτι που δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, ιδίως αναφορικά με τις προσωπικές σας σχέσεις. Έχετε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση των κοινωνικών προβλημάτων και γίνεστε περισσότερο ενεργοί, προσφέροντας με τις δικές σας δυνάμεις στήριξη και συμπαράσταση στους πιο αδύναμους. Είναι επίσης μια περίοδος που έχετε την ανάγκη να λειτουργείτε μέσα από μια ομάδα ομοϊδεατών και να ενεργείτε μέσα από ένα ομαδικό πνεύμα. Το ομαδικό αυτό πνεύμα, όμως, θα σας επιτρέψει να εκφράσετε το «εγώ» σας, να ακουστεί η ανεξάρτητη φωνή σας, να αναδείξετε τα ταλέντα σας και να εκφράσετε τον επαγγελματισμό σας. Θα έχετε τη δυνατότητα μέσα στη χρονιά να βρείτε αξιόπιστους συνεργάτες και να οργανώσετε τη δουλειά σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να πραγματοποιήσετε τα σχέδια σας χωρίς περιττή χρονοτριβή. Νέες και σημαντικές φιλίες θα γεννηθούν το 2023, οι οποίες θα σας συνοδεύσουν τα χρόνια που έπονται και ίσως να σας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσετε το νόημα της ζωής ή τα μυστικά του σύμπαντος. Γιατί τα χρόνια αυτά έχετε ένα αναγεννημένο ενδιαφέρον για πνευματικές αναζητήσεις και σας απασχολούν ζητήματα μεταφυσικής. Επειδή, όμως, ο Ποσειδώνας έχει άμεση σχέση και με την έμπνευση και την δημιουργική και καλλιτεχνική διάσταση της ζωής μας, θα σας έλξουν οι τέχνες ή, εάν διαθέτετε καλλιτεχνικά εκφραστικά μέσα, θα βρείτε μοναδικούς τρόπους έκφρασής τους.   Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Ταύρο Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού υπόσχεται σταθερότητα και αρμονία για το ζώδιό σας. Αυτή η θετική επιρροή θα είναι περισσότερο αισθητή στην αισθηματική σας ζωή. Οι μοναχικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας δεν θα παραμείνετε για πολύ καιρό ελεύθεροι, ενώ οι δεσμευμένοι θα μπορέσετε να λύσετε τυχόν προβλήματα και να οδηγήσετε τη σχέση με το ταίρι σας σε ένα ανώτερο επίπεδο. Σε επαγγελματικό επίπεδο αναμένεται να υπάρξουν κατά τη διάρκεια του κινέζικου έτους του Λαγού πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Συνιστάται, όμως, να μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις, πριν τις εξετάσετε με προσοχή. Γιατί κάποιες από τις προτάσεις αυτές μπορεί να σας υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά, με συνέπεια να χάσετε τις πραγματικά σημαντικές ευκαιρίες που θα υπάρξουν. Να είστε επίμονοι στις προσπάθειές σας και να μην εγκαταλείπετε εύκολα ό,τι ξεκινάτε, ιδίως εάν το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ζωής σας. Ακόμα και αν αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες και εμπόδια στη διαδρομή, οι συμπαντικές δυνάμεις θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε τα τυχόν εμπόδια.   Ταύρος 2023 – Αισθηματικά Για τη δημιουργία και την εμβάθυνση των συναισθηματικών σας σχέσεων, ιδανική περίοδος είναι η άνοιξη του 2023. Είναι η εποχή του χρόνου που θα κυριαρχεί ο ρομαντισμός και θα υπάρχει η επιθυμία να ενεργήσετε προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των σχέσεών σας. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης σας και ρυθμιστής της αισθηματικής σας ζωής, στηρίζει τις στενές σχέσεις και χαρίζει ευχάριστες στιγμές με τον σύντροφό σας μέσα στον Φεβρουάριο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Ο Οκτώβριος ειδικά είναι μια εποχή νέων γνωριμιών, ραντεβού και τρυφερών συναντήσεων. Οι υφιστάμενες σχέσεις είναι αρμονικές και σταθερές και ο μήνας υπόσχεται πολλά από αυτή την άποψη. Την περίοδο της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα, η οποία διαρκεί μεταξύ 23 Ιουλίου και 4 Σεπτεμβρίου, μπορεί να υπάρξει ένταση στις συναισθηματικές σας σχέσεις. Οι δοκιμασίες θα είναι σημαντικές και θα πρέπει να αποδείξετε την ειλικρίνεια των συναισθημάτων σας και την δέσμευσή σας για μια κοινή πορεία. Είναι, όμως, και ένα χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να βυθιστείτε στις αναμνήσεις του παρελθόντος, αναβιώνοντας στο μυαλό σας ευτυχισμένες στιγμές που ζήσατε με κάποιον άλλον ερωτικό σύντροφο. Ενδεχομένως, δε, να επιστρέψει στη ζωή σας ένα ταίρι από το παρελθόν και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συμπόρευσης. Η πορεία, όμως, που θα ακολουθήσει αυτή η δεύτερη προσέγγισή σας και το πώς θα τελειώσει θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από τις προθέσεις του καθενός σας. Το καλοκαίρι του 2023 φαίνεται να σας προσγειώνει ανώμαλα στην καθημερινότητα, καθώς προβλήματα υγείας ηλικιωμένων συγγενών δεν θα αφήσουν πολλά περιθώρια για ρομαντικές αποδράσεις. Διαχειριστείτε με συνέπεια και υπευθυνότητα τις καταστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε, για να μη βιώσετε μεγάλες απογοητεύσεις αργότερα. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική περίοδος του έτους να λύσετε τα όποια εκκρεμή ζητήματα της σχέσης σας, ώστε να μπορέσετε να ισορροπήσετε με μεγαλύτερη ευκολία. Ταύρος 2023 – Καριέρα Η χρονιά αναμένεται να είναι ελπιδοφόρα για τον τομέα της καριέρας σας, ιδίως εάν είστε επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Μπορείτε να κατακτήσετε εξαιρετική πρόοδο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αναλαμβάνετε πολλές μεγάλες δουλειές ταυτόχρονα ή ότι δεν θα αναλώνεστε σε μικρά και ασήμαντα πράγματα. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην ανάπτυξη των έργων που έχουν ξεκινήσει ήδη. Βάζοντας τα όλα στην σειρά, θα υπάρξει ο ελεύθερος χρόνος που χρειάζεστε για να αναζητήσετε νέες δραστηριότητες. Για να μπορέσετε να κατακτήσετε την επιτυχία, θα πρέπει να αποβλέπετε στη συνεχή πρόοδο. Και για να καταφέρετε να προοδεύετε σταδιακά, ενδεχομένως να χρειαστεί να επενδύσετε στη γνώση. Με συστηματικές σπουδές, ενημέρωση, μελέτη και βελτίωση των δεξιοτήτων σας θα καταφέρετε να παραμείνετε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων του τομέα δραστηριότητας σας. Και ίσως να έχετε την ευκαιρία κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά να ασχοληθείτε με το αντικείμενο της δουλειάς που πραγματικά αγαπάτε. Μέσα στο 2023 θα σας είναι ευκολότερο από ποτέ άλλοτε να συνδεθείτε με τους άλλους σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα από τυχερές συγκυρίες θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μοναδικές και απαραίτητες για την εξέλιξη σας επαγγελματικές γνωριμίες. Θα έχετε, επίσης, την εύνοια με το μέρος σας, εάν αναζητάτε προσωπικό ή συνεργάτες, καθώς και στο να διευρύνετε την πελατειακή σας βάση. Οι επιχειρηματίες του ζωδίου σας μπορεί να αισθανθείτε κάποια στιγμή μέσα στο έτος την ανάγκη να προχωρήσετε σε αλλαγές στην επιχείρησή σας, κάτι που κατά βάση δεν είναι κακό. Συνιστάται, ωστόσο, να μελετήσετε λεπτομερώς τις νέες προσεγγίσεις που σκέφτεστε, πριν περάσετε στην πράξη. Ταύρος 2023 – Οικονομικά      Τα οικονομικά σας αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά υπό τη θετική επιρροή του Δία στο ζώδιό σας. Δεν μπορείτε, ωστόσο, να βασιστείτε αποκλειστικά και μόνο στην καλή σας τύχη, αλλά να εργαστείτε σκληρά και ευσυνείδητα για την κατάκτηση μιας οικονομικής σταθερότητας. Κέρδη και νέες πηγές εσόδων θα εμφανιστούν μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου, την περίοδο δηλαδή που ο πλανήτης της επέκτασης θα διέρχεται τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Αλλά συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική σας διαχείριση κατά τη διάρκεια των εκλείψεων του έτους, οι οποίες και φέτος πραγματοποιούνται στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού. Ίσως να είναι απαραίτητες κάποιες αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό σας τις περιόδους αυτές. Προβλήματα στα οικονομικά σας μπορεί να προκύψουν τον Απρίλιο μέχρι και τις 6 Μαΐου και ενδεχομένως να χρειαστεί να αναζητήσετε επειγόντος μια καινούργια δουλειά, αλλά η τύχη δεν θα σας εγκαταλείψει. Θα έχετε τη στήριξη ατόμων με επιρροή και θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε σημαντικές επαφές, από τις οποίες θα υπάρξει αισθητή επίδραση και στην οικονομική σας κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης, συνιστάται να είστε φειδωλοί στις δαπάνες σας. Μακριά από ακριβές αγορές, από πολυδάπανα ταξίδια και από πολυτελή καταναλωτικά προϊόντα.    Ταύρος 2023 – Υγεία Χάρη στην ευεργετική παρουσία του Δία στο ζώδιό σας, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα υγείας μέσα στο 2023. Κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, πριν υποδεχτείτε τον Δία στο ζώδιό σας, καλό θα ήταν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να απαλλαγείτε από τα μικρά εκείνα προβλήματα που υπονόμευαν την ψυχική σας ισορροπία. Μπορείτε να ανακτήσετε τη δύναμη και τη θετική σας στάση ζωής, κάτι που θα έχει ευεργετική επίδραση στην καθημερινότητά σας. Εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις που σας ταλαιπωρούν, τότε δεν θα πρέπει να αμελήσετε τη θεραπεία σας. Μειώστε τους κινδύνους εξάρσεων ή υποτροπών μέσα από προληπτικές εξετάσεις. Δύσκολοι για την υγεία σας μήνες θα είναι το 2023 ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Μειώστε τα επίπεδα του στρες, καθώς και τη σωματική καταπόνηση μέσα στο καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο). Το κυκλοφοριακό και η καρδιά σας είναι τα ευαίσθητα σημεία που θα πρέπει να προστατεύσετε με κάθε τρόπο. Παρακολουθείτε, δε, την πίεση σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το φθινόπωρο υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστούν παροξυσμοί των ασθενειών που αντιμετωπίζετε. Καλό θα ήταν να κάνετε έναν εκτεταμένο προληπτικό έλεγχο προς τα τέλη του καλοκαιριού ή το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο, για να προλάβετε δυσάρεστες εξελίξεις. Και μην ξεχνάτε την κίνηση και την άσκηση. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε το φαγητό και τις λιχουδιές και μισείτε την άσκηση, αλλά, εάν δεν κινηθείτε και δεν τηρήσετε μια προσεκτική δίαιτα μέσα στο 2023, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα βάρους.    Δίδυμοι 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Για τους Διδύμους το 2023 είναι ένα έτος σκληρής δουλειάς και καλό είναι να σηκώσετε τα μανίκια σας και να ανασκουμπωθείτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα πρέπει κατά διαστήματα να κατεβάζετε ταχύτητες και να επιτρέπετε στο σώμα και στο πνεύμα σας να ξεκουράζονται και να ανανεώνονται. Με τα μικρά και διάσπαρτα διαλείμματα από την έντονη προσπάθεια θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα ενεργειακά σας αποθέματα σε ικανοποιητικό επίπεδο και να διαφυλάξετε την υγεία σας. Ο Άρης φιλοξενείται κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στο ζώδιο σας, μια διέλευση που ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου 2022, μέχρι δε τα μέσα Ιανουαρίου είναι ακόμη ανάδρομος. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί είστε επιρρεπείς σε τσακωμούς, διαπληκτισμούς, εντάσεις και συμπλοκές, αλλά και σε ατυχήματα, ιδίως τροχαία. Μην ρισκάρετε, ιδίως την σωματική σας ακεραιότητα, αποφύγετε εάν μπορείτε οδικά ταξίδια, καθώς και οτιδήποτε φαίνεται επικίνδυνο. Ο Δίας από την άλλη θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά και να σημειώσετε πρόοδο στην επαγγελματική σας ζωή. Η επιρροή σας στον εργασιακό χώρο θα αυξηθεί, αποφύγετε όμως αλαζονικές συμπεριφορές για να μην γυρίσετε την κατάσταση εις βάρος σας. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισάγετε κάτι καινούργιο και πολλά υποσχόμενο στην δουλειά σας. Μπορεί να είναι μια νέα διαδικασία, νέος τεχνολογικός εξοπλισμός, νέο λογισμικό ή νέα προϊόντα, ανάλογα με την δουλειά σας. Θα χρειαστεί να κάνετε επενδύσεις, αλλά εάν κάνετε σωστές επιλογές, η απόδοση των επενδύσεων σας στο μέλλον θα είναι πολλαπλάσια.   Στα οικονομικά σας θα χρειαστεί πολύ προσεκτική διαχείριση για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα. Θα πρέπει να έχετε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς τον απόλυτο έλεγχο των δαπανών σας. Εάν ενδώσετε στις σπατάλες και τις περιττές αγορές, όσο μεγάλο και αν είναι το εισόδημά σας και όσο καλή και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση, στο τέλος του 2023 δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε την καταστροφή. Η χρονιά αναμένεται να είναι σε κοσμικό επίπεδο δύσκολη, απρόβλεπτη και ευμετάβλητη οικονομικά και η κακή διαχείριση μόνο προβλήματα μπορεί να γεννήσει. Με αυστηρή οικονομία μπορεί να μην γίνετε πλούσιοι, ωστόσο θα καταφέρετε να διατηρήσετε μια σχετικά σταθερή ποιότητα ζωής, ίσως δε και να καταφέρετε να βελτιώσετε κάπως το βιοτικό σας επίπεδο.   Όσο για την υγεία σας, καλό θα ήταν να την παρακολουθείτε στενά. Εάν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, μην το αγνοείτε. Είναι πολύ καλύτερα να εντοπίσετε ένα πιθανό πρόβλημα σε αρχικό στάδιο και να ξεκινήσετε άμεσα μια θεραπευτική αγωγή, παρά να υποφέρετε αργότερα από επιπλοκές, που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην ζωή σας.         Ο Δίας και η επιρροή του στους Διδύμους το 2023 Ο Δίας διέρχεται το ζώδιο του Κριού και τον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία, ομάδες και κοινωνική καταξίωση) μέχρι της 16 Μαΐου, για να περάσει στην συνέχεια για το υπόλοιπο του έτους στο ζώδιο του Ταύρου και τον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και όνειρα). Ο πλανήτης της εύνοιας και της επέκτασης θα είναι ανάδρομος μέσα στο 2023 μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Με τον Δία στον 11ο οίκο κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, αναμένεται να ενισχυθούν οι οικογενειακές σας σχέσεις και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στους στενούς σας συγγενείς. Τα επαγγελματικά σας μπορούν επίσης να επωφεληθούν, εάν δουλέψετε σκληρά και βελτιώσετε τις σχέσεις με τους συνεργάτες ή τους συναδέλφους σας. Να είστε πιο συγκαταβατικοί και πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία, γιατί έχετε ανάγκη τους γύρω σας, καθώς από μόνοι σας δεν μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα. Κυρίως όμως, να μην βασίζεστε στην καλή σας τύχη. Εάν τεμπελιάσετε, δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτε. Μόνο η σκληρή δουλειά και οι σωστές αποφάσεις μπορούν να σας οδηγήσουν στην ευημερία που ονειρεύεστε. Ο Δίας στο σημείο αυτό του ωροσκοπίου οδηγεί πολλές φορές σε αλόγιστες δαπάνες. Είναι κάτι όμως που δεν αναλογίζεται κανείς την περίοδο εκείνη, καθώς περνάει καλά με φίλους και παρέες, διασκεδάζει και ζει την ζωή του στα άκρα. Στη δουλειά όμως αντίθετα, αναδεικνύονται οι ηγετικές σας ικανότητες και κανείς δεν θα μπορεί να σας αμφισβητήσει. Οι σχέσεις με το εξωτερικό ενισχύονται και εμφανίζονται άτομα, πρόθημα να στηρίξουν το έργο σας, ακόμη και από άλλες χώρες. Άτομα επιρροής θα σταθούν στο πλευρό σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε. Μετά τα μέσα Μαΐου που ο πλανήτης της ευημερίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου, εισέρχεστε σε μια πιο πνευματική φάση της ζωής σας. Ίσως να εμβαθύνετε μέχρι τα τέλη του έτους σε ζητήματα πίστης ή να ασχοληθείτε με θέματα μεταφυσικής. Η διέλευση αυτή του Δία θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλά και τον κόσμο που σας περιβάλει, ώστε να μπορέσετε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις με τους γύρω σας. Είναι ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η έκτη αίσθηση θα είναι οξυμένη, και γι’ αυτό θα πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Ο Δίας σας βοηθάει από την θέση του αυτή να κατανοήσετε κάποιες αλήθειες για τον εαυτό σας, καθώς και για το περιβάλλον που ζείτε και κινήστε. Δυσκολίες θα υπάρξουν στην διαδρομή, καταστάσεις που θα εμπνέουν ανησυχία ή συμβάντα που μπορεί να σας επιβαρύνουν ψυχικά, στο τέλος όμως όλα θα εξελίσσονται με θετικό τρόπο. Οι ανώτερες δυνάμεις δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν. Εσείς ωστόσο από την πλευρά σας θα πρέπει να διαβάσετε, να μελετήσετε και να ενημερωθείτε, ώστε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Τα ταλέντα σας επίσης θα πρέπει να τα αναπτύξετε, γιατί το σύμπαν σας προίκισε με αυτά για κάποιο λόγο. Θα είστε πολύ πιο δημιουργικοί το διάστημα διέλευσης του Δία μέσα από τον Ταύρο και θα μπορείτε να αναπτύξετε την φαντασία σας σε μοναδικά επίπεδα. Είναι ένα διάστημα δε, κατά το οποίο θα μπορέστε να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις ή κακές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.     Ο Κρόνος και η επιρροή του στους Διδύμους το 2023 Ο Κρόνος αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Υδροχόου στις 7 Μαρτίου, για να περάσει στην συνέχεια για τα επόμενα δύο και κάτι χρόνια στο ζώδιο των Ιχθύων. Τους πρώτους δύο μήνες του έτους συνεχίζει να ενεργοποιεί τον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια), ενώ για το υπόλοιπο του έτους θα περάσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, που είναι η καριέρα και η δημόσια εικόνα σας. Ανάδρομος θα είναι ο άρχοντας του χρόνου και του κάρμα μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου 2023. Ο Κρόνος στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας βοηθήσει να ελιχθείτε και να προσαρμοστείτε με επιτυχία στις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσετε, ώστε τελικά να στεφθείτε νικητές. Δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνουν τα εμπόδια, αλλά να προχωρήσετε μαχόμενοι, με το κεφάλι ψηλά. Η όποια επαγγελματική επιτυχία και καταξίωση κατακτήσατε μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να είναι αρκετή, ώστε να παραδώσετε τα όπλα και να επαναπαυθείτε στις δάφνες σας. Πάντοτε υπάρχει περιθώριο εξέλιξης ή νέες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι άνθρωποι γύρω σας δεν θα είναι πάντοτε σύμφωνοι με τις ιδέες ή τις επιλογές σας και σε στιγμές ίσως να απογοητευθείτε από αυτούς, γιατί θα θεωρείτε ότι φρενάρουν την εξέλιξη σας. Ίσως όμως να βλέπουν πιο καθαρά, ότι οι επιλογές σας δεν είναι πάντοτε ρεαλιστικές. Θλίψη και απογοήτευση θα σας κυριεύσει μέσα στην χρονιά, όταν γίνει εμφανές ότι κάποια σχέδια σας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, κάποια όνειρα σας θα πρέπει να τα ξεχάσετε. Τις στιγμές αυτές όμως θα πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν το θέλατε πραγματικά ή αν θα ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο για την μελλοντική σας εξέλιξη. Αναζητάτε την θέση σας κάτω από τον ήλιο, και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Θα πρέπει να είστε όμως έτοιμοι να αποδεχθείτε τις ευθύνες και τον φόρτο εργασίας που η πραγματοποίηση ενός ονείρου ή η κατάκτηση μιας ακόμη πιο λαμπερής καριέρας συνεπάγεται. Είστε έτοιμοι για νέες θυσίες; Οι προγενέστερες εμπειρίες σας θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε με σταθερά βήματα προς την επίτευξη των στόχων σας. Σε στιγμές ίσως να χρειαστεί να είστε πιο προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Άλλες φορές ενδεχομένως να απαιτείται να κινηθείτε γρήγορα και αποφασιστικά, ώστε να αδράξετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Το πιο σημαντικό όμως είναι να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους. Διαφορετικά μόνο αποτυχίες θα βιώσετε στην καριέρα σας. Με εργατικότητα, υπευθυνότητα, ισχυρή θέληση, πραγματοποιήσιμους στόχους και μικρά και προσεκτικά βήματα, θα καταφέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα στην χρονιά.        Ο Ουρανός και η επιρροή του στους Διδύμους το 2023 Ο Ουρανός, ο πλανήτης των επαναστάσεων αλλά και του νεωτερισμού, συνεχίζει να διέρχεται το ζώδιο του Ταύρου και τον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και όνειρα), επηρεάζοντας τα χρόνια αυτά κυρίως όσους γεννήθηκαν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Μέσα στο 2023 θα είναι ανάδρομος το διάστημα μεταξύ 29 Αυγούστου και 27 Ιανουαρίου 2024. Η διέλευση του Ουρανού μέσα από τον 12ο ηλιακό οίκο, σας οδηγεί σε μια πολύ πιο οξυμένη διαίσθηση, αλλά και στην ανάγκη να εξερευνήσετε μυστικά ή απόκρυφα πράγματα, κάτι που σε μια προηγούμενη φάση της ζωής σας δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε. Σας έλκει η παραψυχολογία, ο αποκρυφισμός, ο διαλογισμός και κάποιοι από εσάς ίσως να επιλέξετε να ασκήσετε το επάγγελμα του ψυχολόγου, εξ αιτίας της επιρροής του Ουρανού. Η ενασχόληση ωστόσο με ζητήματα που άπτονται της παραψυχολογίας και του αποκρυφισμού απαιτούν προσοχή, γιατί ερχόμαστε σε επαφή με ενέργειες που δεν κατανοούμε πάντοτε, ή δυνάμεις, των οποίων την ύπαρξη μόνο να υποψιαστούμε μπορούμε. Εάν δεν θέλετε να πάθετε ζημιές, θα χρειαστείτε ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέντορα να καθοδηγεί τα βήματα σας. Ο Ουρανός φέρνει πολλά απρόοπτα στην ζωή σας, πολλές αλλαγές που δεν περιμένατε, ιδίως στις μεταβατικές αυτές εποχές που ζούμε. Ενδεχομένως να εμφανιστούν προβλήματα στην ζωή σας από εκεί που δεν το περιμένατε, ή απρόοπτα και απροσδόκητα γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να αλλάξετε πορεία πλεύσης. Σε στιγμές δεν θα καταλαβαίνετε ούτε εσείς οι ίδιοι τι συμβαίνει στην ζωή σας, κάτι που μπορεί να σας οδηγήσει σε απάθεια ή αποστασιοποίηση. Θα αισθάνεστε ότι κάποιοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ζωή σας και εσείς δεν έχετε την παραμικρή δύναμη να τους εμποδίσετε. Θα πρέπει να κατανοήσετε και να αποδεχτείτε την αναγκαιότητα των αλλαγών, να δείτε τις καταστάσεις από διαφορετική οπτική γωνία, για να μπορέσετε να αγκαλιάσετε το νέο στην ζωή σας. Ίσως θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο φιλελεύθεροι στην σκέψη, πιο χαλαροί στην συμπεριφορά, λίγο πιο επαναστάτες στην καθημερινότητα σας, αποτινάζοντας από επάνω σας την πατίνα του χρόνου. Αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και στον εσωτερικό σας κόσμο, που θα διώξουν τις φοβίες σας και θα σας βοηθήσουν να διαρρήξετε τα δικά σας δεσμά.     Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στους Διδύμους το 2023 Ο πλανήτης του ονείρου, της φαντασίας αλλά και της παραπλάνησης, ο Ποσειδώνας, συνεχίζει και μέσα στο 2023 την διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, όντας στα μέσα του τρίτου δεκαήμερου του ζωδίου. Μέχρι να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή, που θα χρειαστεί ακόμη μερικά χρόνια, θα ενεργοποιεί τον 10ο ηλιακό σας οίκο, ένα κυρίαρχο τομέα της ζωής σας, που αφορά την καριέρα, την επαγγελματική σας καταξίωση και την φήμη σας. Μέσα στο 2023 θα είναι ανάδρομος από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Το διάστημα της διέλευσης του Ποσειδώνα μέσα από τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας δώσει πολύ μεγάλη χαρά και έμπνευση για δημιουργία ότι σας παθιάζει, είτε είναι μια επαγγελματική απασχόληση, είτε είναι ένα χόμπι. Μπορεί να ανακαλύψετε δεξιότητες ή ταλέντα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσατε, και να κατευθύνετε τις δυνάμεις σας σε κάτι που θα σας φανεί πολύ πιο ενδιαφέρον ή πολλά υποσχόμενο. Το ενδιαφέρον σας για την τέχνη θα είναι έντονο, η φαντασία σας θα καλπάζει και θα έχετε πραγματικό οίστρο, εάν έχετε κάποια καλλιτεχνική φλέβα ή είστε δημιουργικό άτομο, με αποτέλεσμα οι δημιουργίες σας της περιόδου να είναι μοναδικές. Παρόλα τα θετικά και ευοίωνα, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, και καθώς επηρεάζει τον τομέα της καριέρας σας, μπορεί  να κάνετε τραγικές επιλογές, εάν δεν ακούσετε την άποψη των ατόμων που εμπιστεύεστε. Θα έχετε κατά περιόδους την αίσθηση ότι πνίγεστε στην παρούσα εργασιακή σας θέση, ότι ασφυκτιάτε και σας πιάνει μανία φυγής. Τα πάντα είναι όμως στο μυαλό σας και εάν επιτρέψετε να καθοδηγήσουν οι ψευδαισθήσεις τις αποφάσεις σας, θα διαλύσουν πραγματικά την ζωή και την καριέρα σας. Προσοχή θα χρειαστεί επίσης από απάτες στο επαγγελματικό περιβάλλον ή από απατεώνες εργοδότες. Ιδιαίτερα έντονη θα είναι η επιρροή του Ποσειδώνα για το 2023 στους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, χωρίς ωστόσο να παραμείνουν οι υπόλοιποι του ζωδίου στο απυρόβλητο.   Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στους Διδύμους Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού θα είναι θετική για το ζώδιο σας. Ήδη από τις πρώτες μέρες του νέου κινέζικου έτους θα αισθανθείτε ένα κύμα δύναμης να σας κατακλύζει και μια επιθυμία για δράση. Θα παρατηρήσετε ότι οι δραστηριότητες που απαιτούσαν μεγάλη προσπάθεια για να εκτελεστούν, τώρα θα ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Στην συναισθηματική σας ζωή η χρονιά αυτή υπόσχεται μια σημαντική μεταστροφή, η οποία θα σας βοηθήσει να οικοδομήσετε σταθερές σχέσεις, βασισμένες στον αλληλοσεβασμό και την αγάπη. Η επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα βελτιωθεί αισθητά και η οικογένεια θα γίνει πηγή δύναμης και έμπνευσης για σας. Και η καριέρα σας όμως θα ευνοηθεί, καθώς θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. Η χρονιά του υδάτινου Λαγού θα ευνοήσει την καριέρα εκείνων που δεν θα φοβηθούν να αναλάβουν ρίσκα ή να διεκδικήσουν δυναμικά αυτό που πιστεύουν ότι αξίζουν.    Δίδυμοι 2023 – Αισθηματικά Όλοι θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό, να βρουν την αληθινή αγάπη, και οι μοναχικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Αφροδίτη επιφυλάσσει για σας κάποιες ερωτικές γνωριμίες μέσα στο 2023, δίχως όμως να παρέχει καμία εγγύηση ότι θα εξελιχθούν αυτές σε κάτι πολύ πιο σοβαρό και μακροχρόνιο. Είναι σημαντικό να μην αφιερώσετε την ζωή σας στην καριέρα, αλλά να αφήνετε κάποια περιθώρια για καινούργιες επαφές και γνωριμίες, καλλιεργώντας τις κοινωνικές σας επαφές και σχέσεις. Γιατί εάν είστε συνεχώς κλεισμένοι μέσα σε ένα γραφείο ή σε έναν επαγγελματικό χώρο, οι πιθανότητες να συναντήσετε κάποιο νέο πρόσωπο είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Τους μήνες Φεβρουάριο, Αύγουστο και Νοέμβριο η θεά του έρωτα σας ευνοεί με νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Στις αρχές καλοκαιριού και κατά τον Ιούλιο όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί ένας θυελλώδης έρωτας θα φέρει πολύ σύντομα θλίψη. Στις αρχές του φθινοπώρου κάποιοι του ζωδίου σας φαίνεται να ερωτεύεστε εκ νέου έναν πρώην σύντροφό σας και να κάνετε μια νέα προσπάθεια συνύπαρξης. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας δεν αναμένεται να έχετε μια πολύ ήρεμη χρονιά. Θα υπάρξουν αρκετές προστριβές με τον σύντροφό σας, που σε κάποιες περιπτώσεις θα καταλήξουν σε ανοιχτές ρήξεις. Η βασική αιτία της έντασης, που θα επικρατεί στην μεταξύ σας σχέση, θα είναι η έλλειψη προσοχής του ενός συντρόφου προς τον άλλον. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την κατάσταση και να ξαναβρείτε έναν κοινό βηματισμό, τότε σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στον σύντροφό σας. Ένα ταξίδι ή κάποιες αποδράσεις θα σας βοηθούσαν να απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα και να δεθείτε εκ νέου σαν ζευγάρι. Διασκεδάστε, χαλαρώστε, απολαύστε ο ένας την παρέα του άλλου και επανασυνδεθείτε σε φυσικό-ερωτικό αλλά και πνευματικό επίπεδο. Δίδυμοι 2023 – Καριέρα Θα έχετε πολλές και καλές ευκαιρίες να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε στην επαγγελματική σας ζωή μέσα στο 2023! Πολλοί από εσάς θα καταφέρετε να κατακτήσετε νέα ύψη στην καριέρα σας, ενώ άλλοι θα βρείτε επιτέλους μια επαγγελματική απασχόληση που να σας ικανοποιεί βαθιά. Οι επιμελείς εργαζόμενοι έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στην δουλειά τους, με αποτέλεσμα να απολαύσουν καλύτερες αμοιβές ή μια ιεραρχικά ανώτερη θέση. Για κάποιους ωστόσο, αν και ευσυνείδητοι στην δουλειά τους, η χρονιά αυτή δεν πρόκειται να φέρει ούτε υλική, ούτε ηθική ικανοποίηση. Γι’ αυτούς έχει έρθει πιά ο καιρός να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ή να αλλάξουν κατεύθυνση στην επαγγελματική τους ζωή. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, αλλάξτε εργοδότη ή ξεκινήστε την δική σας δουλειά σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Λύσεις υπάρχουν, απλά θα πρέπει να αποφασίσετε πιά κατεύθυνση θέλετε να πάρετε. Όσοι ασκείτε ένα επάγγελμα που αγαπάτε, μην απελπίζεστε όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και σημαντικά προβλήματα. Υπάρχουν στιγμές που το σύμπαν θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις σας, ρίχνοντας στο διάβα σας δύσκολες αποστολές. Σαν ζώδιο του αέρα όμως, έχετε την τάση να χάνετε εύκολα την αυτοπεποίθηση σας και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας, και μαζί με αυτά, την προσήλωση σας στην σκληρή δουλειά. Για να μην πέσετε στην παγίδα αυτή, είναι απόλυτα απαραίτητο να βελτιώνετε συνεχώς τις γνώσεις ή τις δεξιότητες σας, ώστε να βρίσκεστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων του τομέα σας. Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα υπάρξουν νέες εμπνεύσεις, καινούργια σχέδια και πλάνα για δράση, που θα μπορούσαν να σας φέρουν επιτυχία και αναγνώριση. Όχι όμως εάν κοινοποιείτε τα σχέδια σας σε όποιον είναι διαθέσιμος να σας ακούσει. Κάποιος θα σας αντιγράψει, κάποιος θα προσπαθήσει και θα καταφέρει να ματαιώσει τις προσπάθειες σας. Η μυστικότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας! Δίδυμοι 2023 – Οικονομικά Τα χρήματα είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, άσχετα που πολλοί από σας δεν φαίνεται να πείθεστε. Μπορούν όμως να σας ανακουφίσουν από προβλήματα. Και αυτό πρόκειται να συμβεί σε πολλούς εκπροσώπους του ζωδίου σας. Η οικονομική κατάσταση σας θα είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική μέσα στο 2023! Θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε μια δευτερεύουσα εργασία μέσα στην χρονιά και να ενισχύσετε τα εισοδήματα σας ή θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τα κεφάλαια σας με επενδύσεις που θα φέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις. Δεν αναμένονται σε γενικές γραμμές σημαντικά οικονομικά προβλήματα για το ζώδιο σας, παρά μόνο κάποια μικρά έκτακτα έξοδα. Ότι και να επιχειρήσετε μέσα στην χρονιά θα αποφέρει έσοδα! Δεν αποκλείονται δε, κάποια απροσδόκητα δώρα της τύχης, όπως είναι κέρδη από ένα λαχείο ή η εύρεση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού. Αποζημιώσεις, χρηματικά μπόνους ή μια καινούργια δουλειά με καλύτερες αποδοχές, όλα είναι πιθανά σενάρια για την χρονιά που ξεκινά. Η ευνοϊκή περίοδος για τα οικονομικά σας επεκτείνεται από τον Φεβρουάριο μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου. Το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι εξαιρετικά θετικό για συνεργασίες με το εξωτερικό, ειδικά με δυτικές εταιρίες ή συνεταίρους από την δύση. Τα κέρδη ή τα έσοδα θα είναι πολύ καλά και θα υπάρχει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης σε μια άλλη χώρα με πολύ καλές προοπτικές για την καριέρα και τα οικονομικά σας. Μετά τον Οκτώβριο θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή στις κινήσεις σας. Μπορείτε ωστόσο να επενδύστε κάποια από τα κεφάλαια σας σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, ώστε να αυξήσετε το εισόδημα σας. Δίδυμοι 2023 – Υγεία Η σωματική και η ψυχική υγεία συνδέονται στενά και μέσα στο 2023 θα είναι δύσκολο να βρείτε μια υγιή ισορροπία που να εγγυάται τόσο την ψυχική σας γαλήνη, όσο και την σωματική σας υγεία. Και αυτό γιατί μέσα στη χρονιά θα υποφέρετε από έντονο άγχος, από κούραση από τις πολλές υποχρεώσεις και τα αρκετά απρόοπτα. Ήδη από τον Ιανουάριο, με το ξεκίνημα του νέου έτους θα πρέπει να ακούστε προσεκτικά το σώμα σας και να μην υπερβάλετε. Θα πρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια για να μην εξαντληθείτε. Βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε, κάντε πράγματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας από τρέχοντα προβλήματα και υποχρεώσεις. Ο Φεβρουάριος και τα τέλη της άνοιξης είναι ευνοϊκές περίοδοι του έτους να προγραμματίσετε διακοπές ή μικρές αποδράσεις, που θα σας επιτρέψουν να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Βρείτε ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ώστε να περιορίσετε το άγχος στο ελάχιστο και να δώσετε περιθώρια στον οργανισμό σας να ξεκουράζετε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγεία σας προς τα τέλη του καλοκαιριού και κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τα απρόοπτα μπορεί να είναι πολλά το διάστημα αυτό και ίσως να υπάρξει κάτι επείγον που να αφορά την υγεία σας.      Καρκίνος 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Για το ζώδιο σας το 2023 προβλέπεται να είναι μια ευνοϊκή χρονιά, χωρίς πολύ μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί να είναι ανώμαλος και να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά σας, αλλά θα είστε σε θέση να πετύχετε στο τέλος σημαντικές κατακτήσεις. Στην διαδρομή θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστείτε την στήριξη κάποιων ανθρώπων για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Θα την έχετε όμως. Χρειάζεται κατά την διάρκεια της χρονιάς πολύ καλή προετοιμασία των δράσεων σας, καθώς και συνεχή ετοιμότητα να προχωρήσετε σε αλλαγές και αναπροσαρμογές των σχεδίων σας. Ίσως δε, να χρειαστεί να αλλάξετε ριζικά τις θέσεις σας επάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ιεραρχήστε τις δράσεις σας και προσπαθήστε να συντονιστείτε με τις εξελίξεις, που μέσα στο 2023 θα είναι πολλές. Αυτό που ονειρευόσασταν και επιδιώκατε να πετύχετε μπορεί πλέον να είναι ανεπίκαιρο και να χρειαστεί να αλλάξετε προσανατολισμό. Θέστε νέους στόχους, απαλλαγμένους όμως από όνειρα, φαντασιώσεις και ψευδαισθήσεις! Προέχει να είστε ρεαλιστές όσο ποτέ άλλοτε και να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική ματιά στις καταστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Θα πρέπει επίσης να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας και να θέσετε υπό έλεγχο την συναισθηματική σας φύση, για να είστε σε θέση να πάρετε σωστές αποφάσεις και να τις εκτελέσετε στο ακέραιο. Πριν υποσχεθείτε οτιδήποτε σε κάποιον, μελετήστε καλά τις συνέπειες που μπορεί να έχουν όσα υπόσχεστε για την δική σας εξέλιξη. Η χρονιά του 2023 δεν θα φέρει καταιγίδες, δεν θα αντιμετωπίσετε κατακλυσμούς στο διάβα σας. Για να καταφέρετε όμως κάποια πράγματα, χρειάζεται να είστε πρακτικοί στις κινήσεις σας, να έχετε θετική στάση ζωής και να αντιμετωπίζετε τις αναποδιές με αισιοδοξία. Η τύχη είναι με το μέρος σας, αρκεί να ολοκληρώνετε ότι ξεκινάτε. Να χαίρεστε όλα σας τα επιτεύγματα, όσο μικρά και να είναι, γιατί αυτά θα σας οδηγήσουν στο επόμενο σπουδαίο κεφάλαιο της ζωής σας. Ιδιαίτερα φωτεινές περίοδοι για το ζώδιο σας είναι τα τέλη του καλοκαιριού, εν μέρει ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, περίοδοι κατά τις οποίες θα βιώσετε σημαντικές θετικές αλλαγές στην ζωή σας. Την άνοιξη του 2023 θα είναι οι εξελίξεις αργές, αλλά συνιστάται να κάνετε κάτι ασυνήθιστο, κάτι νέο στην ζωή σας. Ενεργοποιηθείτε προς τα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο, γιατί οι πρωτοβουλίες σας θα αποδειχτούν καρποφόρες. Ο Οκτώβριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για σας, καθώς θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Για κάποιους μπορεί ο μήνας αυτός να φέρει έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο, μια απόλυση, μια αλλαγή εργοδότη ή ακόμη και μια αλλαγή καριέρας. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί επίσης το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης σε άλλη περιοχή ή σε άλλη χώρα, καθώς και η πιθανότητα μιας σημαντικής αγοράς ή  ενός ακινήτου. Ο Δίας και η επιρροή του στον Καρκίνο το 2023 Ο Δίας θα συνεχίσει στο ξεκίνημα του έτους την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσια εικόνα), για να περάσει στις 16 Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου και στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που άπτεται των φιλικών σας σχέσεων, των ομαδικών δραστηριοτήτων και της κοινωνικής σας διάδρασης. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης της επέκτασης, άρα και πιο φειδωλός στα δώρα του, το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Όσο ο Δίας θα ενεργοποιεί τον τομέα της καριέρας σας, θα θέλετε να εξελιχθείτε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ειδικά εάν έχετε την δική σας επιχείρηση. Αν και μπορεί να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις, θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε αρκετά εύκολα και χωρίς απώλειες. Η τύχη είναι με το μέρος σας και θα αρνηθεί να σας επιβραβεύσει, μόνο εάν αποδειχθείτε οκνηροί. Βασιστείτε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, εάν θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Οι επαγγελματικές σας επαφές θα είναι πιο ουσιαστικές και με την γοητεία και την επικοινωνιακή σας άνεση θα μπορέσετε να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας. Και οικονομικά όμως θα καταφέρετε μέσα από την σκληρή δουλειά και τις ρηξικέλευστες ιδέες να έχετε μια μεγαλύτερη άνεση. Η αξιοπρεπής κερδοφορία θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να δημιουργήσετε ένα κεφάλαιο, το οποίο ενδεχομένως να επενδύσετε στο μέλλον. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν χάρη στην επιμονή και την υπομονή σας, αλλά και την αμέριστη στήριξη που θα έχετε από τους δικούς σας ανθρώπους, στους οποίους θα χρωστάτε ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σας. Μετά τα μέσα Μαΐου ο Δίας περνάει στον τομέα του ωροσκοπίου σας, που είναι υπεύθυνο για τις φιλικές σας σχέσεις, τις ομαδικές δραστηριότητες και την εμπλοκή σας σε κοινωνικές δράσεις.  Αναμένεται το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τα τέλη του έτους να ενισχυθούν οι φιλικές και οικογενειακές σας σχέσεις και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στους στενούς σας συγγενείς. Η εργασία σας μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την διέλευση αυτή, εάν προσπαθήσετε σοβαρά να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους συνεργάτες ή συναδέλφους σας. Θα πρέπει να γίνετε πιο συγκαταβατικοί και πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία σας, γιατί χωρίς την στήριξη των γύρω σας δεν μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα. Κυρίως όμως, να μην βασίζεστε στην καλή σας τύχη. Εάν τεμπελιάσετε, δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτε. Μόνο η σκληρή δουλειά και οι σωστές αποφάσεις μπορούν να σας οδηγήσουν στην ευημερία που ονειρεύεστε.   Η ενεργοποίηση του τομέα αυτού του ωροσκοπίου από έναν πλανήτη επεκτατικό, όπως ο Δίας, μας οδηγεί όμως πολλές φορές σε αλόγιστες δαπάνες και σε υπερβολές άνευ προηγουμένου. Είναι κάτι που δεν αναλογιζόμαστε όταν το βιώνουμε, καθώς περνάμε καλά, διασκεδάζουμε και ζούμε την ζωή μας στα άκρα, πληρώνουμε τις συνέπειες των επιλογών μας όμως αμέσως μετά. Στη δουλειά ωστόσο αναδεικνύονται με την διέλευση αυτή οι ηγετικές σας ικανότητες. Οι σχέσεις με το εξωτερικό θα ενισχυθούν και θα υπάρξουν άτομα που θα στηρίξουν το έργο σας, ακόμη και από άλλες χώρες. Άτομα επιρροής θα σταθούν στο πλευρό σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε.     Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Καρκίνο το 2023 Μετά από περίπου δυόμιση χρόνια παραμονής του στο ζώδιο του Υδροχόου, ο Κρόνος είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή και να περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 7 Μαρτίου 2023. Για το ζώδιο σας, η διέλευση αυτή σημαίνει ότι το κέντρο βάρους μετατοπίζεται από τον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) στον 9ο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια). Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης του κάρμα και ρυθμιστής του χρόνου μεταξύ 17 Ιουνίου και 9 Νοεμβρίου 2023. Η νέα αυτή διέλευση του Κρόνου θα φέρει για το ζώδιο σας μια νέα ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να εμβαθύνετε και να αλλάξετε εσωτερικά. Κάποιοι από σας θα ενδιαφερθούν το διάστημα που ακολουθεί για φιλοσοφικά ζητήματα, άλλοι θα εμβαθύνουν σε ζητήματα θρησκευτικής πίστης. Θα σας απασχολήσουν τα προαιώνια υπαρξιακά ζητήματα και αναζητήσεις, που πιθανότατα δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά, το ταξίδι όμως θα είναι απολαυστικό, γεμάτο γνώσεις και νέες εμπειρίες. Θα είναι το 2023 και τα χρόνια που ακολουθούν ένα διάστημα πολυάσχολο από άποψη μάθησης και αυτοανάπτυξης για το ζώδιο σας. Τα χρόνια αυτά θα έχετε την δυνατότητα να διευρύνετε τα επαγγελματικά σας όρια και να πετύχετε θετικά αποτελέσματα σε οτιδήποτε επιχειρήσετε, αρκεί να είστε ειλικρινείς στις προθέσεις σας και κατασταλαγμένοι στους στόχους. Θα έχετε την ευκαιρία να κατευθυνθείτε προς κάτι καινούργιο επαγγελματικά, να αναλάβετε μεγάλα έργα. Με την δύναμη της πειθούς, μπορείτε να βρείτε εύκολα υποστηρικτές των ιδεών σας και να στρατολογήσετε ομοϊδεάτες για την εκπλήρωση των στόχων σας. Όσο ο Κρόνος θα ενεργοποιεί τον 9ο οίκο σας, θα είναι αυξημένες οι επαφές σας με το εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείονται μακρινά ταξίδια και η επαφή με μακρινές και άγνωστες κουλτούρες ή η επιρροή σας από αυτές.   Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Καρκίνο το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει και φέτος την πολυετή του διέλευση μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, ευρισκόμενος προς τον παρόν στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου. Ανάδρομος θα είναι μέσα στο 2023 ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόοπτου από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2024. Όσο διαρκεί η διέλευση του αυτή, ενεργοποιεί με την παρουσία του τον 11ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, τον  τομέα δηλαδή της ζωής σας που είναι υπεύθυνος για τις φιλικές σχέσεις, τις ομαδικές δραστηριότητες και τις κοινωνικές δράσεις, ενώ σε πιο προσωπικό επίπεδο εκφράζει τα πνευματικά μας ενδιαφέροντα. Υπό την επιρροή του Ουρανού στον τομέα αυτό του ωροσκοπίου θέλουμε να κινηθούμε πιο ελεύθερα, να σπάσουμε τα στεγανά και να επικοινωνήσουμε με φίλους, συλλόγους ή ομάδες σε μια πιο τακτική βάση. Μας συνιστά ο πλανήτης να μην κρατάμε ιδέες για τον εαυτό μας, παρά να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας με τους ανθρώπους που επικοινωνούμε. Είναι πιθανό να γίνετε μέλη ομάδας ή να οργανώσετε οι ίδιοι μια ομάδα ομοϊδεατών, ώστε να μπορείτε να ξεφεύγετε από την μονοτονία της καθημερινότητας και να μοιράζεστε με άλλους την χαρά της γνώσης. Ο εσωτερικός μετασχηματισμός που θα συντελεστεί υπό την επιρροή του πλανήτη θα σας οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια σκέψης, σε ανατρεπτικές θεωρίες, σε καινούργιες εμπειρίες. Ίσως να μπορούσατε να χαρακτηριστείτε λόγω της μεταμόρφωσης που θα συντελεστεί ένα χαρισματικό άτομο, για κάτι όμως που θα πρέπει να αποφύγετε να καυχηθείτε. Αποκτήστε γνώσεις και εμπειρίες και μοιραστείτε τες με τους γύρω σας. Η επικοινωνία με τους «εικονικούς»-διαδικτυακούς σας φίλους θα αυξηθεί και ίσως γίνει πιο ουσιαστική. Η σύγχρονη τεχνολογία θα σας φέρει πιο κοντά σε φρέσκες ιδέες και άγνωστα σε σας κινήματα, θα έχετε την δυνατότητα να συνδεθείτε με ένα διεθνές κοινό και να αντλήσετε γνώσεις ή να μοιραστείτε τις γνώσεις σας μαζί του. Ευνοημένοι της διέλευσης του Ουρανού αναμένεται να είναι όσοι του ζωδίου σας ασχολείστε με την δημοσιογραφία, τα παιδαγωγικά, με την έρευνα, με τον εσωτερισμό ή με την αστρολογία. Συμμετέχετε σε ομάδες ή επιστημονικά φόρουμ, παρακολουθήστε σεμινάρια και διαλέξεις, ασχοληθείτε με την ψυχολογία. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι πολλά και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε πορεία ζωής.   Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Καρκίνο το 2023 Ο Ποσειδώνας διέρχεται τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων το διάστημα αυτό και τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Από την θέση του αυτή ενεργοποιεί τον τομέα της ζωή σας που έχει σχέση με την εξερεύνηση, την ανώτατη εκπαίδευση και τα μακρινά ταξίδια. Ρίχνει φως στην επικοινωνία σας με άτομα από άλλες χώρες, σας φέρνει σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα και αναμοχλεύει τις φιλοσοφικές σας ανησυχίες. Ο πλανήτης του ονείρου και τις παραπλάνησης θα κινηθεί μέσα στο 2023 μεταξύ 22ης και 27ης μοίρας και θα είναι ανάδρομος από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Το ενδιαφέρον σας θα εστιάζει σε οτιδήποτε ασυνήθιστο, θα θέλετε υπό την επιρροή του Ποσειδώνα να φύγετε μακριά, να ταξιδέψετε, να χαλαρώσετε και να μαγευτείτε. Τα ταξίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν σπουδαία πηγή έμπνευσης για το ζώδιο σας, καθώς τώρα θα ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τις χώρες που επισκέπτεστε, να έρθετε σε πραγματική επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των γηγενών, να γνωρίσετε τον πολιτισμό τους. Θέλετε να ξεφύγετε από την πραγματικότητα και να κάνετε μια βουτιά στο άγνωστο, που όμως θα σας αφήσει πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις. Και ίσως να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες δημιουργικές ασχολίες, με τις οποίες θα καταπιαστείτε. Υπό την επιρροή του Ποσειδώνα στον τομέα αυτό της ζωής σας, πολλοί του ζωδίου σας θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην δημιουργική γραφή. Ο Ποσειδώνας αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, ικανή να απογειώσει τις δημιουργίες των προικισμένων με ταλέντο ατόμων. Θετική θα είναι και η συμβολή του στην δημιουργία μοναδικών έργων από καλλιτέχνες και γενικότερα δημιουργικά άτομα του ζωδίου σας.    Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Καρκίνο Το κινέζικο έτος του υδάτινου Λαγού υπόσχεται να φέρει στο ζώδιο σας αλλαγές και αναπροσαρμογές, που θα έρθουν με μικρά βήματα. Οι ευχάριστες εκπλήξεις θα δώσουν μια ώθηση στην θετική ψυχολογία σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε μέσα στην χρονιά. Η ζωή σας θα είναι σε γενικές γραμμές γαλήνια και μέσα σε ένα αρμονικό περιβάλλον θα γεννήσετε εξαιρετικές ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση μεγαλεπήβολων σχεδίων. Θα αισθανθείτε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 να σας κατακλύζει ένα κύμα ενέργειας και να αποκτάτε το σθένος και την δύναμη να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Θα καταφέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε επίπεδο καριέρας, θα βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μέλη της ευρύτερης οικογένειας σας και να βιώσετε μια σταθερή και δυνατή σχέση μαζί τους. Η τύχη είναι στο πλευρό σας κατά την διάρκεια του έτους του υδάτινου Λαγού, τόσο σε συναισθηματικές υποθέσεις, όσο και σε επαγγελματικά ζητήματα. Απλά δεν πρέπει να απογοητεύεστε με την πρώτη αναποδιά ή να καταθέτετε εύκολα τα όπλα. Καρκίνος 2023 – Αισθηματικά Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα πρέπει να βγείτε από την ηθελημένη σας απομόνωση και να κοινωνικοποιηθείτε, εάν θέλετε να γυρίσετε σελίδα στην προσωπική σας ζωή. Η μοναξιά αρχίζει να βαραίνει μετά από κάποιους μήνες μοναχικής πορείας και θα πρέπει να ενεργοποιηθείτε, πριν βυθιστείτε στην κατάθλιψη. Θα έχετε κατά την διάρκεια της χρονιάς ευκαιρίες να συνδεθείτε φιλικά με νέα άτομα, αλλά και να πραγματοποιήσετε γνωριμίες ερωτικού ενδιαφέροντος. Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος έρωτας μπορεί να γεννηθεί μέσα στο 2023! Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που υπόσχεται να σας φέρει το άλλο σας μισό. Είναι ένας ρομαντικός μήνας, γεμάτος ευχάριστα γεγονότα και επαφές. Για τους δεσμευμένους και παντρεμένους του ζωδίου σας, το 2023 θα φέρει τόσο καλές στιγμές στην σχέση, όσο όμως και σημεία καμπής. Είναι σημαντικό να ακούτε πραγματικά τι σας λέει το ταίρι σας και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τα σημεία του χαρακτήρα σας που ενοχλούν τον σύντροφό σας. Εάν η καθημερινότητα και οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί σας αποξενώνουν από τον σύντροφό σας, απλά θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο και να έχετε ποιοτικότερη επαφή με το ταίρι σας. Η ειλικρίνεια και η ευγένεια θα είναι σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν δύσκολα ζητήματα στην σχέση. Δεν θα έχουν όμως τα πάντα θετική εξέλιξη μέσα στην χρονιά, όσο και αν προσπαθείτε. Για κάποιους από εσάς θα είναι πιά αργά να σώσετε την σχέση ή τον γάμο σας, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως να βιώσετε την προδοσία από το ταίρι σας. Δύσκολοι μήνες, που ενδεχομένως να φέρουν μοιραία γεγονότα στις ζωές των δεσμευμένων, είναι ο Μάρτιος, ο Μάιος και ο Δεκέμβριος.   Καρκίνος 2023 – Καριέρα Η τύχη στα επαγγελματικά είναι με το μέρος σας μέσα στο 2023 και θα υπάρξει μια συνεχής, αν και αργή εμβάθυνση των γνώσεων ή ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας. Μπορείτε να πετύχετε μια πραγματικά θεαματική εξέλιξη στην καριέρα σας, ενεργώντας αθόρυβα, απλά εκτελώντας τα καθήκοντα σας όσο καλύτερα μπορείτε. Είστε κατά βάση μια ευαίσθητη ψυχή, οι πλανητικές συγκυρίες του έτους όμως θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την έμφυτη δειλία σας και να εκφράσετε ελεύθερα τα ταλέντα και τις δεξιότητες σας. Η έντονη διαίσθηση σας θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε με τον κατάλληλο τρόπο συνεργάτες, προϊσταμένους και διοίκηση, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε ένα πιο ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον. Γιατί σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον, θα έχετε την ευχέρεια να δουλέψετε στα όρια των δυνατοτήτων σας και να πετύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Πολλοί θα θέσετε σαν στόχο την αύξηση των εισοδημάτων σας. Θα καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας αρκετά γρήγορα. Βρείτε μια δεύτερη εργασία μερικής απασχόλησης, αναλάβετε περισσότερες ευθύνες στην κύρια εργασία σας ή δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε μια διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα ή σε ένα διαφορετικό εργοδότη. Οι τολμηρότεροι μεταξύ σας ίσως αφήσετε την ασφάλεια μιας υπαλληλικής σχέσης και ξεκινήσετε μια δικής σας επιχειρηματική προσπάθεια. Άλλοι θα μπορέσετε να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα από το διαδίκτυο. Λύσεις υπάρχουν πολλές, πολλές θα είναι και οι ιδέες που θα έχετε μέσα στο έτος, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την θέση σας στον επαγγελματικό κόσμο. Ούτε οι ίντριγκες, ούτε ο φθόνος μπορούν μέσα στην χρονιά να φρενάρουν την πορεία σας, εάν δουλέψετε σκληρά. Συνιστάται ωστόσο να αποφύγετε τσακωμούς με συνεργάτες και συναδέλφους.    Καρκίνος 2023 – Οικονομικά Ξέρετε ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, παρόλα αυτά προσπαθείτε με όλες σας τις δυνάμεις να αποκτήσετε την οικονομική σταθερότητα, αν όχι ευημερία! Είστε το ζώδιο εκείνο που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έχει ανάγκη την οικονομική σταθερότητα για να αισθάνεται ασφαλές. Από την άποψη αυτή, το 2023 δεν σας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Οικονομική άνεση όμως θα μπορέσουν να κατακτήσουν μόνο οι πιο δημιουργικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας. Θα χρειαστεί κατά την διάρκεια της χρονιάς να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά και θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορέστε να αποφύγετε την ανάληψη ρίσκου. Δεν επιτρέπεται όμως σε καμία περίπτωση να είστε απρόσεκτοι ή ανεύθυνοι στους χειρισμούς σας, γιατί απλά θα χάσετε τα χρήματα σας και θα αναγκαστείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν. Θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι, προσγειωμένοι και προσεκτικοί, γιατί οι παγίδες μπορεί να είναι πολλές και μεγάλες. Πολλοί από εσάς θα θελήσετε μέσα στο 2023 να επενδύσετε σε ένα ακίνητο, να αγοράσετε ένα σπίτι ή να πουλήσετε το παλιό σας ακίνητο, αγοράζοντας ένα νέο. Εάν έχετε ρεαλιστικές απαιτήσεις και έχετε μελετήσει καλά τις κινήσεις σας, είτε επενδύοντας στην αγορά ακινήτων, προσδοκώντας μελλοντικά κέρδη, είτε αγοράζοντας ένα ακίνητο για ιδιοχρησία, η επιλογή σας μπορεί να είναι πετυχημένη. Προσοχή ωστόσο στην αστάθεια που θα παρουσιαστεί στην κτηματαγορά! Μην αγοράσετε κάτι πανάκριβο και αμέσως μετά χάσει μεγάλο ποσοστό της αξίας του.       Καρκίνος 2023 – Υγεία Το 2023 θα είναι για σας μια χρονιά γεμάτη δυναμισμό και ενέργεια, που όμως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σοφά. Τηρώντας τις ισορροπίες στην ζωή σας, θα μπορέσετε να διατηρήσετε μια σταθερή και καλή φυσική κατάσταση. Ξοδέψτε ορθολογικά τα αποθέματα ενέργειας για να μην ξεμείνετε από δυνάμεις τις κρίσιμες στιγμές του έτος. Η συσσωρευμένη κόπωση άλλωστε μπορεί να σας οδηγήσει σε επιπλέον στρες αλλά και σε κατάθλιψη. Θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή προς τα τέλη της άνοιξης, τον Ιούνιο και το φθινόπωρο, περίοδοι του έτους που θα μπορούσε να βληθεί η υγεία σας. Τις ευαίσθητες αυτές περιόδους του έτους, καλό θα ήταν να ακούτε το σώμα σας και να μην αγνοείτε σημάδια που να υπονοούν την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων υγείας. Ενδείκνυται το διάστημα αυτό να κάνετε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ή κάποια κούρα, εάν αντιμετωπίζετε χρόνιες παθήσεις, ώστε να προλάβετε τα χειρότερα. Ακούστε την διαίσθηση σας, που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και θα σας καθοδηγήσει σωστά. Στομάχι, ήπαρ και έντερα είναι τα ευαίσθητα σημεία σας για το 2023. Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή για να προλάβετε τα χειρότερα και αποφύγετε ανώφελες δίαιτες, που θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τον οργανισμό σας.     Λέων 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 υπόσχεται πολλά και ενδιαφέροντα για το ζώδιο σας! Θα είναι ένα έτος με σημαντικά γεγονότα και μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείτε να επαναπαυθείτε και όλα θα γίνουν από μόνα τους. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά και υπευθυνότητα για να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας και την εύνοια της τύχης. Στην συναισθηματική σας ζωή, όσοι βρίσκεστε σε μια μόνιμη σχέση, η ποιότητα της σχέσης θα εξαρτηθεί εξ’ ολοκλήρου από τις προθέσεις και τις ενέργειες σας. Εάν η σχέση με τον σύντροφό σας είναι αρμονική, τότε τα πράγματα θα έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθούν θετικά, δεδομένου ότι δεν την έχετε βάλει στον αυτόματο πιλότο. Εάν όμως τσακώνεστε με το παραμικρό, δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε για τίποτε, όσο ανούσιο και αν είναι, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, εκτός και αν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε για να αλλάξετε την πορεία της σχέσης. Θα πρέπει όμως πρώτα να αποσαφηνίσετε μέσα σας, εάν είναι ακόμη ζωντανό το συναίσθημα ή εάν συμβιώνετε μόνο από κεκτημένη ταχύτητα ή από συνήθεια. Στην δεύτερη περίπτωση θα ήταν καλύτερο να κλείσετε τον κύκλο αυτό αποχωρώντας, παρά να ταλαιπωρείστε στο όνομα μιας σταθερότητας ή ασφάλειας, που έπαψε προ πολλού να υπάρχει. Μπορεί να είστε καλύτερα σαν φίλοι. Στα οικονομικά σας η κατάσταση μπορεί να διακυμανθεί από σταθερή έως κρίσιμη, ανάλογα με την διαχείριση που θα κάνετε. Για να αποφύγετε το δυσμενέστερο σενάριο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις δαπάνες και έξυπνοι στις αγορές σας. Η καριέρα σας μπορεί να σημειώσει σημαντική πρόοδο μέσα στην χρονιά, εάν καταφέρετε να βρείτε αξιόπιστους και αξιόλογους συνεργάτες, καθώς και ισχυρή στήριξη. Επεκτείνοντας τις επαγγελματικές επαφές σε νέους επιχειρηματικούς κύκλους μπορείτε να διευρύνετε τον κύκλο επιρροής σας και να κερδίσετε την στήριξη νέων και ισχυρών συμμάχων. Αποφύγετε περιττές διαφωνίες και συγκρούσεις, καθώς και οτιδήποτε δεν είναι απόλυτα σύμφωνο με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.   Ο Δίας και η επιρροή του στον Λέοντα το 2023 Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της ευημερίας, ολοκληρώνει την ετήσια διέλευση του από το ζώδιο του Κριού και τον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) στις 16 Μαΐου, για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο του Ταύρου και στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας, έναν από τους σημαντικότερους, που αφορά την καριέρα σας και τον δημόσιο βίο. Ο Δίας θα είναι μέσα στο 2023 ανάδρομος από τις 4 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο δεν θα είναι σε θέση να σας ευνοήσει στο βαθμό που θα θέλατε ή θα είχατε ανάγκη. Για όσο χρονικό διάστημα θα διέρχεται τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα είναι αυξημένο το ενδιαφέρον σας για την γνώση, θα υπάρχει όμως και έντονη δίψα για ελευθερία και ταξίδια. Είναι μια εξαιρετικά θετική περίοδος να ανταλλάξετε πληροφορίες με ομοϊδεάτες, να ενημερωθείτε, να μοιραστείτε εμπειρίες με τους γύρω σας και να κάνετε αισθητή την παρουσία σας σε διάφορους κοινωνικούς κύκλους. Η επιθυμία σας για ένα μακρινό ταξίδι μπορεί να γίνει το διάστημα αυτό αρκετά πιο εύκολα πραγματικότητα. Η παρούσα διέλευση αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά, να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να εμπνευστείτε ενδεχομένως από διαφορετικές κουλτούρες και να ατενίσετε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.   Τα μακρινά ταξίδια, αναψυχής ή επαγγελματικά, θα σας φέρουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς, κουλτούρες, θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα και θα πραγματοποιήσετε αξιόλογες γνωριμίες που θα σας επηρεάσουν ως προς τον τρόπο που σκέφτεστε. Θα μπορείτε έτσι με την σειρά σας να μεταφέρετε σαν μέντορες πλέον τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας σε νεότερες γενιές, εμπνέοντας τους και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Η δημιουργική εργασία, τα πνευματικά έργα και η φιλανθρωπία είναι κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους στο επίκεντρο της προσοχής σας. Δημιουργικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, δάσκαλοι και αθλητές θα δεχτούν την εύνοια του πλανήτη και με το πέρασμα του στον 10ο  οίκο σας, θα μπορέσουν να απογειώσουν τις καριέρες τους. Μετά τα μέσα Μαΐου θα θέλετε να εξελιχθείτε σε διαφορετική κατεύθυνση, ειδικά εάν έχετε την δική σας επιχείρηση. Αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις, θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε αρκετά εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Η τύχη είναι με το μέρος σας και θα αρνηθεί να σας επιβραβεύσει, μόνο εάν αποδειχθείτε οκνηροί. Βασιστείτε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, εάν θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Οι επαγγελματικές σας επαφές θα είναι πιο ουσιαστικές τώρα, και με την γοητεία, την δύναμη της πειθούς και την επικοινωνιακή σας άνεση θα μπορέσετε να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας ή να πετύχετε αυτά που επιδιώκετε σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπό την εύνοια του Δία θα καταφέρετε θετικά αποτελέσματα και από οικονομικής άποψης, καθώς μέσα από την σκληρή δουλειά και τις ρηξικέλευστες ιδέες, θα απολαύσετε μια μεγαλύτερη άνεση. Η αξιοπρεπής κερδοφορία θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και να δημιουργήσετε ένα κεφάλαιο, το οποίο ενδεχομένως να επενδύσετε στο μέλλον. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν χάρη στην επιμονή και την υπομονή σας, αλλά και στην αμέριστη στήριξη που θα έχετε από τους δικούς σας ανθρώπους, στους οποίους θα χρωστάτε ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σας.   Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Λέοντα το 2023 Ο Κρόνος μετακινείται την χρονιά αυτή στις 7 Μαρτίου από το ζώδιο του Υδροχόου και τον 7ο ηλιακό σας οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι), σε αυτό των Ιχθύων και τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σεξ, πάθη, αναγέννηση αλλά και χρήματα τρίτων). Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης του κάρμα και άρχοντας του χρόνου μεταξύ 17 Ιουνίου και 9 Νοεμβρίου 2023. Υπό την αυστηρή επίβλεψη του Κρόνου μπορείτε μέσα στο 2023 αλλά και όσο διαρκεί η διέλευση αυτή, να σχεδιάσετε το μέλλον σας και να χαράξετε εκ νέου την επαγγελματική σας πορεία. Χρειάζεται υπομονή, σχολαστικότητα αλλά και αρκετά προσεκτικές κινήσεις για να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να υπάρξει η ευκαιρία να συνάψετε μια κερδοφόρα συνεργασία, οπότε θα ανασάνετε εν μέρει από το άγχος της επιβίωσης. Γεγονός είναι όμως ότι θα υπάρξουν περίοδοι, κατά τις οποίες θα εισρέουν κεφάλαια στα ταμεία σας, ενώ άλλες χρονικές στιγμές θα φαίνεται πως οι πηγές στερεύουν. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε το χρήμα, όταν το έχετε, και να αποταμιεύετε, ώστε να υπάρχει ένα κεφάλαιο ασφαλείας για τις δύσκολες περιόδους. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν στις δαπάνες σας και να αποφεύγετε τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων που δεν σας είναι απαραίτητα. Έχετε το νου σας επίσης για κλοπές και απάτες που θα σας στοιχίσουν ακριβά. Το διάστημα ενεργοποίησης του 8ου οίκου του ωροσκοπίου σας από τον Κρόνο, ίσως να βιώσετε ένα μέγα πάθος, έναν κεραυνοβόλο έρωτα, ο οποίος θα είναι θυελλώδης. Παρόλα αυτά, στο τέλος της διαδρομής σας περιμένουν απογοητεύσεις και βάσανα, γι’ αυτό ας είστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί και συγκρατημένοι. Το υπερβολικό συναίσθημα μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, όσο θα βρίσκεστε κάτω από το μικροσκόπιο του Κρόνου. Αποφύγετε να γίνετε όμηρος συναισθημάτων, παθών και επιθυμιών και θα κερδίσετε την επιδοκιμασία του πιο σκληρού κριτή του πλανητικού μας συστήματος.   Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Λέοντα το 2023 Ο Ουρανός διέρχεται τα χρόνια αυτά το ζώδιο του Ταύρου και ενεργοποιεί τον 10ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής σας, καθώς αφορά την καριέρα και την δημόσια εικόνα σας. Ο πλανήτης του απρόοπτου θα είναι ανάδρομος μέσα στο 2023 από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2024. Το πέρασμα του Ουρανού από ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το πέρασμα ενός τυφώνα από πάνω σας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η παρούσα διέλευση, η επαγγελματική σας ζωή θα είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές. Κρούει ωστόσο το καμπανάκι του κινδύνου, για τις συνέπειες του άγχους ή της φυσικής και πνευματικής εξάντλησης στην υγεία σας. Ένα έργο που δεν έχετε καμία διάθεση να αναλάβετε μπορεί να φέρει μια μεγάλη και απρόσμενη επιτυχία, οικονομικά κέρδη, φήμη και να ανοίξει τις πόρτες διάπλατα στην καριέρα σας. Γιατί αυτό κάνει ο Ουρανός! Ουρανοκατέβατες ιδέες ίσως να αποδειχτούν σωτήριες σε πολλές καταστάσεις, όσο εκκεντρικές ή ανεφάρμοστες και αν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Μην ξεχνάτε ότι η εκκεντρικότητα είναι συνώνυμη με τον Ουρανό. Μην απορρίπτετε κάτι χωρίς να το δοκιμάσετε. Κάποιοι μεταξύ σας ίσως να θελήσετε να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση και να θέσετε σε εφαρμογή τις δικές σας ιδέες. Ο Ουρανός θα σας κατευθύνει σε πρωτοποριακά μονοπάτια, που θα εγγυηθούν την επιτυχία.   Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Λέοντα το 2023 Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την διέλευση του και μέσα στο 2023 μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων και τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Πρόκειται για έναν τομέα της ζωής σας που έχει σχέση με την σεξουαλικότητα, τις επιθυμίες και τα βαθύτερα συναισθήματα σας, την μεταμόρφωση και την αναγέννηση σας. Αφορά επίσης ζητήματα χρημάτων που έχουν σχέση με τρίτους, όπως η διαχείριση κεφαλαίων τρίτων, οι κληρονομιές ή τα δάνεια. Ο Ποσειδώνας αναμένεται να γυρίσει ανάδρομος μέσα στο 2023 στις 30 Ιουνίου, για να επανέλθει στην ορθή του φορά στις 6 Δεκεμβρίου. Από τον τομέα αυτό του ωροσκοπίου σας, σας υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να έχετε υπό συνεχή έλεγχο τα συναισθήματα σας. Θα υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές στις διαθέσεις σας, που θα επηρεάσουν τις δράσεις σας. Εάν δεν καταφέρετε να ελέγξετε τα συναισθήματα, θα γεννηθούν πολλές συγκρούσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε σειρά προβλημάτων. Είναι μια περίοδος της ζωής σας που η διαίσθηση οξύνεται, κάνοντας σας πιο καχύποπτους με τους γύρω σας. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, καθώς θα πρέπει να δίνετε βάση στα προμηνύματα που σας στέλνει το σύμπαν. Με ποιο τρόπο όμως θα διαχειριστείτε αυτό το χάρισμα σας, ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, αποτελεί δική σας επιλογή. Μέσα στο 2023 θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για το ζώδιο σας να ικανοποιήσετε επιθυμίες που έχουν σχέση με την δουλειά ή την προσωπική σας ζωή. Εάν αντιμετωπίζετε διλήμματα, μην βιάζεστε να πάρετε μια απόφαση που θα μπορούσε να καθορίσει την μελλοντική σας πορεία. Προσοχή θα χρειαστεί ωστόσο τις περιόδους της ανάδρομης κίνησης του πλανήτη, καθώς τα φαινόμενα μπορεί να σας παραπλανούν. Ιδιαίτερα έντονα θα βιώσετε την διέλευση του Ποσειδώνα μέσα στην χρονιά οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας.     Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Λέοντα Πολλές και ποικίλες θα είναι οι δοκιμασίες που θα φέρει η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού στο δρόμο σας. Θα πρέπει να εργαστείτε ακούραστα, να καταπιείτε, όσο είναι δυνατόν, την περηφάνεια σας και να χαλιναγωγήσετε τα συναισθήματα σας, εάν θέλετε να πετύχετε. Χωρίς υπομονή, επιμονή και μεγάλη αντοχή, μπορείτε να ξεχάσετε τα ύψη, την δόξα και την καταξίωση  που ονειρεύεστε. Εάν προσπαθήσετε πραγματικά, οι κόποι σας δεν θα είναι μάταιοι. Σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, θα έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε κοινωνική άνοδο αλλά και να απολαύσετε πιο αρμονικές σχέσεις με την οικογένεια σας. Τύχη θα έχετε και στα συναισθηματικά. Με την απαστράπτουσα προσωπικότητα σας θα μαγέψετε τους γύρω σας και θα προσελκύσετε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν. Οι όποιες δυσκολίες που θα φέρει η μοίρα στην πόρτα σας κατά την διάρκεια του έτους του Λαγού, θα είναι για να χαλυβδώσουν την δύναμη, καθώς και την θέληση σας, να πετύχετε στην ζωή. Και θα ξεπεράσετε τις δοκιμασίες αυτές με απόλυτη επιτυχία.   Λέων 2023 – Αισθηματικά Το 2023 επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις στον συναισθηματικό τομέα, άλλες ευχάριστες και άλλες όχι και τόσο. Ακόμη όμως και οι πιο δυσάρεστες εξελίξεις, πρόκειται να σας οδηγήσουν στο μέλλον εκεί που θα πρέπει να βρεθείτε, για να απολαύσετε μια νέα σελίδα ή ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην προσωπική σας ζωή. Το πρώτο εξάμηνου του έτους ενδείκνυται να επενδύσετε χρόνο και ενέργεια για την βελτίωση της προσωπικής σας ζωής, μια και το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να αφιερώσετε όλες σας τις δυνάμεις στην καριέρα σας. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας αγαπάτε τον θαυμασμό και το ενδιαφέρων των ατόμων που σας περιβάλλουν, πολλές φορές όμως δεν προσέχετε πραγματικά τι γίνεται γύρω σας. Ανοίξτε τις κεραίες σας λοιπόν μέσα στο 2023, γιατί κάποιο άτομο που βρίσκεται κοντά σας έχει γοητευθεί από την παρουσία σας, αλλά δεν τολμά να σας προσεγγίσει και να σας διεκδικήσει ερωτικά. Εντοπίστε το, εξετάστε εάν σας ενδιαφέρει μια σχέση μαζί του και κινηθείτε ανάλογα. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι που έχετε μια σχετικά αρμονική σχέση, μέσα στην χρονιά που ξεκινάει θα έχετε την εύνοια των πλανητών να δεθείτε ακόμη περισσότερο με το ταίρι σας, σε ένα πολύ βαθύτερο, πιο πνευματικό επίπεδο. Εσείς που αντιμετωπίζετε σημαντικά ζητήματα στην συμβίωση σας, είναι καιρός να συζητήσετε με τον σύντροφό σας εφ’ όλης της ύλης και να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις. Απαιτείται ειλικρίνεια και πραγματική δέσμευση για να μπορέσει να λειτουργήσει μια τέτοια προσέγγιση, αλλά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά θετικά για την επιβίωση της σχέσης ή του γάμου σας. Εάν υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα στην σχέση, όπως η παθολογική ζήλια, φαινόμενα χειραγώγησης ή βίας, οποιασδήποτε μορφής προσέγγιση δεν μπορεί να λειτουργήσει και να προσφέρει μακροχρόνιες λύσεις. Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση, ότι είναι απαραίτητο για την σωματική και ψυχική σας υγεία, να κλείσετε αυτόν το κύκλο και να απομακρυνθείτε το συντομότερο δυνατό από έναν τοξικό σύντροφο και μια κακοποιητική σχέση. Λέων 2023 – Καριέρα Η συμβουλή του έτους για το ζώδιο σας, είναι να οικοδομήσετε καλύτερες εργασιακές σχέσεις, εάν θέλετε να απολαύσετε επιτυχία στα επαγγελματικά σας. Εάν κατέχετε κάποια θέση ευθύνης, επιλέξτε εκείνο το εξειδικευμένο προσωπικό, που θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια ομοιογενή και αρμονική ομάδα εργασίας. Θα πρέπει να υπάρχει υγιής άμυλα αλλά και ένα πνεύμα συνεργασίας χάριν ενός κοινού σκοπού. Εάν είστε υπάλληλοι, θα πρέπει να βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας και να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα από άποψη παραγωγής. Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι μια αγχωτική περίοδος, κατά την οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε ταυτόχρονα με μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας έργα και να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με επιμονή και εφευρετικές λύσεις θα καταφέρετε να βγείτε νικητές από την δοκιμασία αυτή. Μπορεί όμως κατά την διάρκεια να συνειδητοποιήσετε ότι θα πρέπει να καλύψετε γνωστικά κενά ή να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας. Κάντε το άμεσα. Η τύχη θα είναι με το μέρος σας κατά την διάρκεια του φθινόπωρου και υπόσχεται εύνοια σε όσους αναζητήσουν μια δεύτερη απασχόληση για να βελτιώσουν τα εισοδήματα τους. Ίσως να στρέψετε την προσοχή σας σε μια δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει εδώ και καιρό και να κάνετε μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Ίσως όμως και να θελήσετε να αξιοποιήσετε ένα παλιό σας χόμπι, το οποίο θα μπορούσε να γίνει με τον καιρό μια κύρια και πολύ αποδοτική επαγγελματική δραστηριότητα. Πλησιάζοντας προς τα τέλη της χρονιάς συνιστάται να εγκαταλείψετε οριστικά τις προσπάθειες ή τα έργα εκείνα, που συνεχίζουν να έχουν αμφίβολη εξέλιξη ή απόδοση, και να επικεντρώστε τις προσπάθειες σας σε ότι είναι αποδοτικό. Ολοκληρώστε επίσης ημιτελή έργα. Με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά θα καταφέρετε μέσα στο 2023 να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορεί αυτά να είναι η προώθηση της καριέρας σας, μεγαλύτερα κέρδη ή η καταξίωση σας στην αγορά, που θα ανοίξει μελλοντικά καινούργιες πόρτες.      Λέων 2023 – Οικονομικά Εάν θέλετε να ζήσετε χωρίς οικονομικά προβλήματα και άγχη που απορρέουν από τα χρέη σας, τότε θα πρέπει από τις πρώτες κιόλας μέρες του χρόνου να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σας, όπως και την στάση σας απέναντι στο χρήμα. Ακόμη και αν σας λείπουν χρήματα και δεν μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας, δεν θα πρέπει να δανειστείτε σε καμία περίπτωση! Οργανωθείτε καλύτερα και κρατάτε σημειώσεις για τα χρήματα που ξοδεύετε. Με τον τρόπο αυτό θα δείτε ότι σας φεύγουν χρήματα σε ανούσιες αγορές. Οργανώστε τις πληρωμές σας, ώστε να μην σας ξεφεύγουν οι ημερομηνίες, ειδικά όταν πρόκειται για την αποπληρωμή των δανείων σας. Εάν παρακολουθείτε στενά τις δαπάνες σας, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθούν τρύπες στα ταμεία σας. Όσο σκληρότερα δουλέψετε μέσα στο 2023, τόσο ποιο μεγάλα αναμένεται να είναι τα κέρδη που θα απολαύσετε. Αποφύγετε όμως να εμπλακείτε με τον νόμο! Η εξέλιξη σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη.        Εάν έχετε κάποια κεφάλαια για επένδυση, τότε οι τομείς που σας ευνοούν και υπόσχονται κερδοφορία, είναι η εκπαίδευση, η κτηματαγορά και οι επιχειρήσεις. Οι ευνοϊκοί δε μήνες είναι ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, με ιδιαίτερη έμφαση στον Μάιο και τον Οκτώβριο. Λέων 2023 – Υγεία Μέσα στο 2023 θα διαμαρτύρεστε συχνά για ενοχλήσεις ή πόνους στις αρθρώσεις, κάτι που για πολλούς από εσάς θα είναι κάτι καινούργιο. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ξεκινήστε μια θεραπεία, εάν σας υποδείξει κάτι τέτοιο ο γιατρός, καλό θα ήταν όμως να κινηθείτε περισσότερο και να αθληθείτε, εάν το επιτρέπει η ηλικία σας. Η φυσική σας κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, εάν εντάξετε κάποιας μορφής άσκηση στο πρωινό σας πρόγραμμα, πριν την δουλειά. Μάθετε επίσης να αφήνετε πίσω σας τα προβλήματα της δουλειάς και να μην τα φέρνετε μαζί σας στο σπίτι, δηλητηριάζοντας τις οικογενειακές σας σχέσεις με αυτά. Η δουλειά είναι σημαντική, το ίδιο σημαντική όμως είναι και η ξεκούραση σας. Μην φορτώνετε το στομάχι σας λίγες ώρες πριν τον ύπνο και αποφύγετε ριψοκίνδυνες ψυχαγωγικές δράσεις ή επικίνδυνες αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Ιούνιο και Νοέμβριο!     Παρθένος 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Τίποτε δεν είναι αδύνατο μέσα στο 2023, τίποτε δεν είναι απαγορευμένο ή μην πραγματοποιήσιμο για σας. Αρκεί να δραστηριοποιηθείτε και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Η στασιμότητα στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή δεν μπορεί να σας φέρει όσα προσδοκάτε. Εάν την αποδέχεστε, τότε ή είστε οκνηροί ή δεν έχετε φιλοδοξίες. Ευκαιρίες καριέρας θα υπάρξουν μέσα στο 2023, καθώς και εύνοια να αυξήσετε την επιρροή σας σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στα οικονομικά σας. Για να αυξήσετε όμως τις πιθανότητες να εκτοξεύσετε την καριέρα σας, θα χρειαστεί ενδεχομένως να επενδύσετε στην βελτίωση των γνώσεων ή των δεξιοτήτων σας. Η ζωή σας όμως δεν μπορεί να περιστρέφεται μόνο γύρω από την δουλειά. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στον σύντροφο και την οικογένεια σας, να προσέξετε την διαχείριση των οικονομικών σας και να φροντίσετε την υγεία σας. Για να τα καταφέρετε όλα αυτά, χρειάζεται μια υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Εάν η σχέση σας με το ταίρι σας έπαψε να σας εκφράζει και δεν υπάρχει τρόπος ή διάθεση βελτίωσης της κατάστασης, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να βασανίζετε ο ένας τον άλλο και να αλλάξετε πορεία ζωής. Το 2023 προσφέρεται για μεγάλων αποστάσεων ταξίδια αναψυχής, με θετικότερη περίοδο για τέτοια εγχειρήματα τους μήνες μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου. Θα επισκεφτείτε χώρες ή πόλεις που δεν θα θέλετε να τις εγκαταλείψετε. Θα έρθετε σε επαφή με κουλτούρες, πολιτισμούς και παραδόσεις, που θα σας σαγηνεύσουν και κάποιοι από εσάς θα εξετάσετε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στις περιοχές ή τις χώρες που θα επισκεφτείτε. Εάν αποφασίσετε κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί πολύ προσεκτικός και σοβαρός σχεδιασμός των ενεργειών σας, για να μην το μετανιώσετε αμέσως μόλις κάνετε το πρώτο βήμα.                Ο Δίας και η επιρροή του στην Παρθένο το 2023 Ο Δίας, ο πλανήτης με την πιο θετική σημειολογία μεταξύ των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ολοκληρώνει στις 16 Μαΐου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση), για να περάσει για το υπόλοιπο του έτους στο ζώδιο του Ταύρου και στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια). Την περίοδο της ετήσιας ανάδρομης πορείας του ωστόσο δεν μπορείτε να περιμένετε ιδιαίτερη εύνοια από την πλευρά του. Μέσα στο 2023 το διάστημα αυτό εκτείνεται από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ο 8ος ηλιακός μας οίκος, πέρα από την σεξουαλική μας ζωή, τα πάθη μας και την δυνατότητα αναγέννησης μας που απεικονίζει, αντιπροσωπεύει και τα οικονομικά μας σε σχέση με τρίτους, όπως είναι η διαχείριση κεφαλαίων τρίτων προσώπων, τα κληροδοτήματα και οι κληρονομιές, τα ασφαλιστικά συμβόλαια ή τα δάνεια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στο επίκεντρο λοιπόν των προβληματισμών σας κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους θα βρεθούν παρόμοια ζητήματα ή ακόμη και η αναζήτηση μιας καινούργιας θέσης εργασίας. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση ή να επενδύσετε κάποια χρήματα σας σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να σας ευνοήσει σε κληρονομικά ζητήματα, να έχετε επιτυχή έκβαση σε νομικές αντιδικίες, να κερδίσετε μια αποζημίωση ή να φτάσει στα χέρια σας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ενδιαφέρουσες προτάσεις θα υπάρξουν επίσης για θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας όμως θα μαστίζεστε το διάστημα αυτό από υπερβολές, που θα δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Στα πλαίσια των υπερβολών, ίσως καταφύγετε σε ανορθόδοξα ή ανήθικα μέσα για να κερδίσετε αυτό που θέλετε, κάτι όμως που θα το πληρώσετε με βαρύ τίμημα. Κινδυνεύετε επίσης από πισώπλατα μαχαιρώματα, ίντριγκες και προδοσίες. Με το πέρασμα του Δία στις 16.05 στον 9ο ηλιακό σας οίκο, η προσοχή σας στρέφεται στην γνώση και θα υπάρχει έντονη δίψα για ελευθερία και ταξίδια. Είναι μια θετική περίοδος να ανταλλάξετε πληροφορίες με ομοϊδεάτες, να ενημερωθείτε, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τους γύρω σας και να εισχωρήσετε σε διάφορους κοινωνικούς κύκλους. Η επιθυμία σας για ένα μακρινό ταξίδι μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκετά πιο εύκολα το διάστημα αυτό. Η παρούσα διέλευση αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά, να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να εμπνευστείτε ενδεχομένως από διαφορετικές κουλτούρες και να ατενίσετε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.   Τα μακρινά ταξίδια, αναψυχής ή επαγγελματικά, θα σας φέρουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς, κουλτούρες, θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα και θα πραγματοποιήσετε αξιόλογες γνωριμίες, που θα σας επηρεάσουν ως προς τον τρόπο που σκέφτεστε, άρα και ενεργείτε. Θα μπορείτε έτσι με την σειρά σας να μεταφέρετε σαν μέντορες πλέον τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας σε νεότερες γενιές, εμπνέοντας τους και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Η δημιουργική εργασία, τα πνευματικά έργα και η φιλανθρωπία βρίσκονται το διάστημα αυτό του έτους στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων σας. Δημιουργικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, δάσκαλοι και αθλητές θα δεχτούν την εύνοια του πλανήτη μέχρι τα τέλη της χρονιάς.   Ο Κρόνος και η επιρροή του στην Παρθένο το 2023 Ο Κρόνος ολοκληρώνει στις 7 Μαρτίου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Υδροχόου και τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, υγεία και εργασία), μια διέλευση που διήρκεσε περίπου 2,5 έτη, για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι). Ανάδρομος θα είναι μέσα στο 2023 μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου. Η κάθε φύσης σχέσεις σας αναμένεται να επηρεαστούν μέσα στα χρόνια που ακολουθούν, από την διέλευση του αυστηρού αλλά ακριβοδίκαιου Κρόνου. Μέσα στο 2023 θα έχετε συχνές συναντήσεις ή διαπραγματεύσεις, συνομιλίες για υπογραφή συμφωνιών ή την εδραίωση κάποιων μακροχρόνιων συνεργασιών. Θα πρέπει να βρείτε ωστόσο αξιόπιστους συνεργάτες για να καταφέρει να ανθίσει η επιχείρηση σας. Και οι σχέσεις που θα εδραιώσετε με συνεργάτες, συναδέλφους ή συνεταίρους θα πρέπει να βασίζονται στην αλληλοεκτίμηση και σε μια ειλικρινή βάση συνεργασίας. Οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Εάν εμφανιστούν προβλήματα στις μεταξύ σας σχέσεις, αυτά θα πρέπει να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό, και μάλιστα οριστικά. Την χρονιά που ξεκινάει ίσως να απομακρυνθείτε από κάποιες φιλικές ή κοινωνικές επαφές, καθώς θα άρετε την εμπιστοσύνης σας σε κάποια άτομα. Θα υπάρξουν γεγονότα που θα σας προβληματίσουν και θα σας οδηγήσουν σε διακοπή των σχέσεων, η οποία θα είναι οριστική. Οι αποφάσεις σας ωστόσο θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από συναισθηματισμούς και να λαμβάνονται καθαρά με βάση την λογική, για να αποφύγετε λανθασμένες κινήσεις. Στην συναισθηματική σας ζωή μπορεί να γεννηθεί ένας καινούργιος έρωτας, που υπό την επιρροή του Κρόνου ίσως να είναι με άτομο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Οι γύρω σας θα ξενιστούν, εσείς όμως θα πλέετε σε πελάγη ευτυχίας, γιατί θα έχετε βρει το στήριγμα σας. Και αυτό είναι που έχει σημασία, αρκεί τα κίνητρα σας να είναι αγνά και όχι ωφελιμιστικά.    Ο Ουρανός και η επιρροή του στην Παρθένο το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει και μέσα στο 2023 την πολυετή διέλευση το μέσα από το ζώδιο του Ταύρου και τον 9ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, μέσα από έναν τομέα της ζωής σας, που έχει σχέση με την εξερεύνηση, την ανώτατη εκπαίδευση και τα ταξίδια. Αφορά τις επαφές σας με τις ξένες κουλτούρες, τις πνευματικές και φιλοσοφικές σας ανησυχίες, αλλά και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μέσα στο 2023 ο Ουρανός είναι ανάδρομος από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου 2024.   Η ενεργοποίηση του τομέα αυτού της ζωής σας από τον Ουρανό, φέρνει για αρκετούς από εσάς μακρινά επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής σε χώρες μακρινές και ονειρεμένες. Μπορεί να φύγετε στο εξωτερικό για εκπαίδευση, για σπουδές ή για δουλειά. Ίσως και να θελήσετε να εγκατασταθείτε σε μια διαφορετική χώρα, έχοντας την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Πολλοί από εσάς θα έχετε την δυνατότητα ή τις ευκαιρίες να αλλάξετε χώρο εργασίας, να αλλάξετε καριέρα και επαγγελματικό προσανατολισμό. Κάτι τέτοιο ωστόσο μπορεί να συμβεί ξαφνικά και χωρίς πάντοτε να αποτελεί προσωπική σας επιλογή, αλλά ως αποτέλεσμα αιφνίδιων γεγονότων.    Με την παρούσα διέλευση θα αλλάξετε απόψεις σε πολλά ζητήματα, θα δείτε τις καταστάσεις από μια διαφορετική οπτική γωνία και θα μεταμορφωθείτε πνευματικά, εάν το προσπαθήσετε. Θα έχετε την δυνατότητα να καταρρίψετε κάποια ταμπού που σας κρατούν πνευματικά στάσιμους και να αφήσετε το νέο και πρωτοποριακό να κυριεύσει την ζωή σας. Η τύχη και ο Ουρανός είναι με το μέρος όσων αγαπούν το ρίσκο, ζουν για την περιπέτεια και τους έλκουν οι νέες εμπειρίες. Είναι επίσης μια εξαιρετική περίοδος να απαλλαγεί κάποιος από εθισμούς και κακές συνήθειες, αν και ζωδιακά, λόγω της προσήλωσης σας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δεν θα πρέπει να σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Ο Ουρανός θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του μέσα στο 2023 στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στην Παρθένο το 2023 Ο πλανήτης του ονείρου, της έμπνευσης αλλά και της αυταπάτης συνεχίζει την μακροχρόνια διέλευση του μέσα από το ζώδιο που κυβερνά, τους Ιχθείς, και τον 7ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης μέσα στο 2023 από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Όντας δε στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ο έβδομος οίκος του ωροσκοπίου απεικονίζει τις κάθε μορφής σχέσεις σας, από συναδελφικές και συνεταιριστικές, μέχρι τις ερωτικές και τον γάμο σας. Ο Ποσειδώνας από την θέση αυτή του ωροσκοπίου, θα ασκήσει μεγάλη επιρροή στον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους γύρω σας, σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Θα σας βοηθήσει να εξωτερικεύσετε τις σκέψεις σας, να μιλήσετε για τα σχέδια και να μοιραστείτε τα όνειρά σας με τους γύρω σας. Με την θετική σας ενέργεια και το πάθος σας μπορεί να γίνετε πηγή έμπνευσης. Το κακό της επιρροής αυτής είναι, ότι πολλές φορές θα βασανιζόσαστε από ψευδαισθήσεις και θα γαντζωνόσαστε σε φρούδες ελπίδες και όνειρα απατηλά. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο τις περιόδους ανάδρομης πορείας του πλανήτη. Ιεραρχήστε τις επιθυμίες σας και βάλτε στην σειρά τα όνειρά σας. Μην αμφιβάλετε ούτε λεπτό για την ικανότητα σας να τα κάνετε πραγματικότητα, αρκεί να είναι ρεαλιστικά. Με αποφασιστικότητα και μετά από προσεκτική μελέτη και προετοιμασία, προχωρήστε στην πραγματοποίηση τους. Και στη προσωπική σας ζωή όμως θα έχετε όσοι είστε ελεύθεροι την ευκαιρία να ερωτευθείτε, και μάλιστα κεραυνοβόλα. Δεν θα ήταν κακό όμως να είστε λίγο προσεκτικοί και συγκρατημένοι τον πρώτο καιρό, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα.    Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στην Παρθένο Το κινέζικο έτος του υδάτινου Λαγού αναμένεται να είναι το πιο ήρεμο των τελευταίων πέντε ετών για το ζώδιο σας. Θα απολαύσετε ένα μοναδικό ειδύλλιο στην προσωπική σας ζωή και θα καταφέρετε να διευρύνετε αισθητά τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες. Θα καταφέρετε να κατασταλάξετε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε στην ζωή και στην καριέρα, και θα εκπονήσετε νέα σχέδια για το μέλλον. Συνιστάται να εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε την σταθερότητα που θα προσφέρει η χρονιά αυτή, για να καταπιαστείτε με θέματα που δεν είχατε ποτέ τον χρόνο να ασχοληθείτε. Ίσως να γνωρίσετε μια δημιουργική πλευρά του εαυτού σας που αγνοούσατε ή να θελήσετε να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό. Ότι και αν σας έλξει, μην το φρενάρετε βάση λογικής. Εκφραστείτε ελεύθερα και ακολουθήστε την πορεία που σας υποδεικνύει η διαίσθηση σας, γιατί το μέλλον σας επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις που δεν περιμένετε. Τα όποια επιτεύγματα σε ανέλπιστους τομείς, θα δώσουν μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση σας και θα σας δείξουν πόσο μεγάλα και ανεξάντλητα είναι τα ψυχικά σας αποθέματα. Παρθένος 2023 – Αισθηματικά Από κάποιες απόψεις, το 2023 θα είναι το έτος της «ενηλικίωσης» σε ότι έχει σχέση με την συναισθηματική σας ζωή, καθώς θα βγείτε από την ονειροπόληση και θα δείτε τι πραγματικά συμβαίνει στην σχέση σας. Εάν μείνετε ευχαριστημένοι με αυτό που θα αντικρίσετε, τότε όλα θα πάνε καλά. Θα έχετε την δυνατότητα στην συνέχεια να κάνετε συνειδητά βήματα για την ενδυνάμωση της σχέσης, που θα φέρει ένα βαθύτερο, πιο πνευματικό δέσιμο μεταξύ των συντρόφων. Πρόβλημα θα προκύψει εάν συνειδητοποιήσετε ότι η πραγματικότητα που βιώνετε απέχει παρασάγγας από αυτό που επιθυμείτε. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά, τι είναι αυτό που θέλετε και πως θα το πετύχετε. Θα πρέπει να κινήσετε τα νήματα και να προκαλέσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε, γιατί δεν πρόκειται να έρθει τίποτε από μόνο του, ειδικά εάν υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση. Ιεραρχήστε τα ζητήματα και προσεγγίστε το ταίρι σας με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, χωρίς εξάρσεις συναισθηματικές, πικρόχολα σχόλια και περιττές προστριβές, εάν θέλετε να πετύχετε κάποιες θετικές αλλαγές. Πολλές σχέσεις μπορούν να επωφεληθούν από θετικές αλλαγές μέσα στην χρονιά αυτή και να ακολουθήσουν μια πιο βιώσιμη πορεία στο μέλλον. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον υγιή θεμέλια στην σχέση και η πραγματική θέληση των δύο πλευρών να βρουν λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα τους. Οι τοξικές σχέσεις όμως δεν μπορούν και δεν πρέπει να σωθούν για κανένα λόγο. Εάν συνειδητοποιήσετε κάποια μέρα, ότι το ταίρι σας σας χειραγωγεί, δεν έχετε παρά να ανοίξετε την πόρτα και να φύγετε. Όσο και αν προσπαθήσετε, δεν πρόκειται να αλλάξετε τον χαρακτήρα ενός τοξικού ατόμου. Παραμένοντας μαζί του, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να υποφέρετε ψυχικά και να οδηγηθείτε σταδιακά στην κατάθλιψη και στην απόγνωση. Οι αδέσμευτοι θα έχετε κάποιες ευκαιρίες να γνωρίσετε το άτομο που θα μιλήσει στην καρδιά σας. Μπορεί να είναι κάποιο πρόσωπο που δεν περιμένατε, ίσως ένα άτομο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, στο οποίο θα σας τραβήξει η ευγένεια του χαρακτήρα του, η εξυπνάδα και το χιούμορ του. Μια σχέση μαζί του θα χτιστεί αργά, αλλά και γι’ αυτό σε πολύ σταθερά θεμέλια. Εάν παρόλα αυτά προτιμάτε ένα ρομαντικό ειδύλλιο με άτομο της ηλικίας σας ή νεότερο, θα απολαύσετε τις συγκινήσεις της στιγμής, αλλά δεν θα υπάρξει το μέλλον ή η εξέλιξη που θα θέλατε.    Παρθένος 2023 – Καριέρα Η σκληρή δουλειά θα φέρει μέσα στο 2023 τεράστιες ανταμοιβές στο ζώδιο σας. Η ίδια η εργασία θα σας προσφέρει βαθιά ικανοποίηση, αν και θα υπάρξουν κάποιες επιπλοκές και προβλήματα στην πορεία. Μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρώσετε κάποια πολύ σημαντικά έργα και θα προετοιμάσετε το έδαφος για την εφαρμογή των νέων σας ιδεών. Περισσότερο όμως από τα όποια θετικά αποτελέσματα στην δουλειά σας, θα είστε ευτυχείς με την ανάπτυξη των προσωπικών σας εργασιακών δεξιοτήτων. Αθόρυβα θα τονώσετε την αυτοεκτίμηση σας, θα γίνετε πιο αποφασιστικοί και φιλόδοξοι. Το άγχος και η ανασφάλεια δεν θα σας παραλύει πλέον, όταν θα έρχεστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. Στα μέσα της χρονιάς, έχοντας κατακτήσει αρκετά σημαντικά επιτεύγματα, είναι καιρός να αποφασίσετε για την μελλοντική σας πορεία. Εάν θέλετε να κατακτήσετε μια θέση ευθύνης, εάν προέχει η βελτίωση των επαγγελματικών σας γνώσεων ή δεξιοτήτων ή εάν ήρθε η ώρα να δοκιμάστε τις δικές σας δυνάμεις στην ελεύθερη αγορά. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που θα φέρει τύχη σε ζητήματα επικοινωνίας. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να αναζητήσετε συνεταίρους ή συνεργάτες, να συνασπιστείτε με ομοϊδεάτες, γιατί θα είναι αρκετά δύσκολο να πετύχετε χωρίς την στήριξη ενός ευρύτερου κύκλου. Οι μισθωτοί επίσης δεν μπορούν να πετύχουν εύκολα τους στόχους που τους έχουν ανατεθεί, εάν δεν καλλιεργήσουν τις σχέσεις τους με τους συναδέλφους τους. Κακοπροαίρετοι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνουν, αντίθετα να σας πεισμώσουν να γίνετε καλύτεροι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες θα πρέπει να εξετάσετε με μεγάλη προσοχή ιδέες ή προτάσεις που θα φτάσουν στα χέρια σας, γιατί ανάμεσα τους θα υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες και πολλά υποσχόμενες. Μέχρι τον Δεκέμβριο δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεχθείτε κάποια ανταμοιβή, αντάξια των προσπαθειών σας. Για κάποιους μπορεί η ανταμοιβή αυτή να έχει την μορφή μιας νέας θέσης εργασίας, για άλλους μιας προαγωγής, για ορισμένους θα φέρει το σύμπαν ένα χρηματικό μπόνους, ενώ για άλλους μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια.       Παρθένος 2023 – Οικονομικά Για να «ζεσταθεί» η τσέπη σας,  θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά μέσα στο 2023! Δεν θα σας χαριστεί τίποτε, όπως και σε κανέναν άλλον του ζωδιακού. Για να μπορέσετε δε να αυξήσετε την οικονομική σας επιφάνεια, θα πρέπει να γίνετε πιο δημιουργικοί στις προσπάθειες σας, αλλά και πιο αποδοτικοί στην δουλειά σας. Μην αποφεύγετε τα επαγγελματικά ταξίδια, τοπικά ή διεθνή, μόνο και μόνο γιατί θα σας ξεβολέψουν, γιατί από αυτά αναμένονται μεγάλα οικονομικά οφέλη. Την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του 2023 συνιστάται να αποφύγετε να δανειστείτε χρήματα, γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ να τα αποπληρώσετε, όσο ασήμαντο και αν είναι το ποσό. Αποφύγετε επίσης να δανείσετε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα χρήματα, εάν θέλετε να τα δείτε ξανά. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση των οικονομικών σας και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων δαπάνες για ταξίδια, σπουδές ή σημαντικές αγορές για το σπίτι. Ένα μακρινό ταξίδι που ενδεχομένως θα πραγματοποιήσετε, θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποδοτικό. Εάν σας ενδιαφέρει η βελτίωση των πιθανοτήτων καριέρας, τότε θα πρέπει να επενδύσετε μέσα στην χρονιά στην εκπαίδευση, στην βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σας. Σκεφτείτε καλά όμως τι θέλετε να πετύχετε και ποια πορεία θέλετε να ακολουθήσετε, πριν επενδύσετε χρήματα σε σπουδές ή σεμινάρια. Οι ευνοϊκότεροι μήνες για τα οικονομικά σας αναμένεται να είναι με σειρά σπουδαιότητας ο Νοέμβριος, ο Μάρτιος, ο Οκτώβριος, ο Απρίλιος και ο Σεπτέμβριος. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν!      Παρθένος 2023 – Υγεία Εκ φύσεως προσέχετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση, τηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ακολουθείτε υγιεινή διατροφή. Έτσι και αλλιώς είστε συντηρητικοί και προσεκτικοί, οπότε δεν χρειάζεται να προσέξετε ακόμη περισσότερο μέσα στο 2023. Θα υπάρξουν ωστόσο μέσα στην χρονιά συχνά κρυολογήματα ή μια υποτροπή παλιών ασθενειών σας, αλλά μια επίσκεψη στον γιατρό σας θα είναι αρκετή. Καλό είναι να αποφύγετε την αυτοθεραπεία, εκτός και αν αποδεδειγμένα μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από ένα πρόβλημα υγείας. Το 2023 θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και ο χρόνος για ξεκούραση θα είναι περιορισμένος. Θα πρέπει ωστόσο να αποφύγετε τις υπερβολές, για να μπορέσετε να εξοικονομήσετε φυσικές και ψυχικές δυνάμεις. Καλή διατροφή, επαρκής ύπνος και τακτική ανάπαυλα για ξεκούραση θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα εξαιρετικό ανοσοποιητικό, άρα και μια καλή υγεία. Η χρονιά αυτή προσφέρεται ακόμη, να αφήσετε πίσω σας κακές συνήθειες, που θα μπορούσαν να έχουν επίπτωση στην υγεία σας. Εντάξτε στην ζωή σας μια ελαφράς μορφής άσκηση το πρωί και ένα χαλαρωτικό λουτρό με βότανα το βράδυ και όλα θα πάνε καλά.    Σκορπιός 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς καινούργιες εμπειρίες και απρόβλεπτα γεγονότα, εσείς όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο μέσα στο 2023. Είναι πιθανές κάποιες αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής σας, καθώς και μερικές ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Πολλές καταστάσεις που θα βιώσετε μέσα στο έτος που ξεκινάει θα είναι εξαιρετικά θετικές και θα σας επιτρέψουν να ξεδιπλώσετε όλα σας τα ταλέντα και το ταπεραμέντο σας. Είναι μια χρονιά που θα φέρει μια ανάλαφρη διάθεση, καθώς θα απαλλαγείτε από κάποια σημαντικά βάρη που σας ταλαιπωρούν. Οι άσχημες καταστάσεις και τα δύσκολα βιώματα θα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και με ανανεωμένη διάθεση και αισιοδοξία να ζωγραφίσετε τον καμβά του παρόντος. Ίσως να πρέπει να κάνετε μια μικρή εκκαθάριση στο περιβάλλον σας, απομακρύνοντας από τον περίγυρό σας ζηλόφθονους και κακεντρεχείς, όπως και άτομα που αποβλέπουν στο να σας χειραγωγήσουν. Αναλύστε συμπεριφορές, αξιολογήστε καταστάσεις και με την βοήθεια της εξαιρετικά ισχυρής διαίσθησης σας, απομακρύνετε τα άτομα που δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης σας. Στον στενό σας κύκλο θα πρέπει να παραμείνουν μόνο τα άτομα εκείνα που μπορείτε να εμπιστευθείτε την ζωή σας. Όσο δραματικό και αν ακούγεται, είναι απόλυτα απαραίτητο να συμβεί, εάν θέλετε να προοδεύσετε και να αναπτυχθείτε σαν άτομα.   Το 2023 είναι μια χρονιά γόνιμη για συναντήσεις και γνωριμίες, επαφές και δράση. Με το ξεκίνημα του φροντίστε να είστε ενεργά παρόντες και όσο περισσότερο μπορείτε δραστήριοι τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Πολλές φορές θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε στις συνθήκες που θα προκύψουν και στους ανθρώπους που θα συναντάτε. Είναι δε πιθανό μέσα στην χρονιά να αλλάξετε δραστικά τόπο διαμονής ή επαγγελματική απασχόληση. Φροντίστε να πάρετε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα της ζωής σας όχι παρορμητικά, αλλά εξαιρετικά προσεκτικά. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει ο καθένας από εσάς θα είναι διαφορετικές, όπως και το είδος ή το μέγεθος των προβλημάτων, φροντίστε όμως να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να ενεργήσετε την κατάλληλη στιγμή για να μην έχετε απώλειες στην ζωή σας που θα τις μετανιώσετε. Στον επαγγελματικό χώρο μην εμπιστεύεστε εύκολα τους συνεργάτες ή συναδέλφους σας και καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία με τους ανθρώπους στο εργασιακό σας περιβάλλον, ανεξάρτητα από την θέση τους, καθώς και με τα φιλικά σας πρόσωπα. Ιδανική εποχή για ξεκούραση και ψυχική και πνευματική ανασυγκρότηση είναι το καλοκαίρι, ιδίως ο μήνας Ιούλιος.   Ο Δίας και η επιρροή του στον Σκορπιό το 2023 Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της εύνοιας, αναμένεται να ολοκληρώσει στις 16 Μαΐου την διάρκειας ενός έτους διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, υγεία και εργασία) και να περάσει για το υπόλοιπο του έτους στον Ταύρο και στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι). Ανάδρομος θα είναι μέσα στο 2023 το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Κατά το πρώτο τετράμηνο θα ενεργοποιεί τον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με το είδος της εργασίας σας, τις εργασιακές σας σχέσεις και το περιβάλλον εργασίας, καθώς και ζητήματα υγείας, υγιεινής και καθαριότητας. Το διάστημα που ο πλανήτης θα φωτίζει το κομμάτι αυτό του ωροσκοπίου σας, η υγείας σας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Η ανοσία σας θα είναι εξαιρετική και η ψυχολογία σας ανεβασμένη, κάτι που θα έχει θετική επίπτωση στον οργανισμό σας. Θα είναι επίσης μια εξαιρετική χρονική περίοδος να απαλλαγείτε από συνήθειες ή εξαρτήσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με τον καιρό την υγεία σας. Στον εργασιακό τομέα προβλέπεται να σας δοθεί η ευκαιρία να καταφέρετε κάτι που επιθυμούσατε εδώ και καιρό. Και η οικονομική σας κατάσταση αναμένεται να είναι πολύ καλή, λαμβάνοντας τονωτικές ενέσεις από έκτακτες παροχές ή μπόνους από την δουλειά σας. Παρόλα αυτά μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές απογοητεύσεις ή λάθη στην πορεία. Το κυρίαρχο της περιόδου ωστόσο είναι, οι σχέσεις που θα διαμορφωθούν στον εργασιακό χώρο με συναδέλφους και συνεργάτες. Είναι γεγονός ότι αντιδράτε άσχημα στην κριτική και δεν είστε εκ φύσεως ιδιαίτερα ευγενείς, γενναιόδωροι ή συγκαταβατικοί. Αυτό θα σας στοιχίσει και δεν θα έχετε την στήριξη των συναδέλφων σας, όταν θα έρθει η χρονική στιγμή να την χρειαστείτε. Γι’ αυτό συνιστάται να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό και να οικοδομήσετε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όσο θα διέρχεται ο Δίας μέσα από τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αναμένεται να υπάρξει σημαντική επίδραση του πλανήτη στις σχέσεις σας κάθε μορφής, επαγγελματικές, φιλικές ή συντροφικές. Θα μπορέστε να συνάψετε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες φιλικές σχέσεις ή να βρείτε έναν σύντροφο, εάν είστε αδέσμευτοι. Κάποιους το διάστημα αυτό μπορεί να τους ωθήσει να επισημοποιήσουν την σχέση τους μέσα από ένα γάμο ή έναν αρραβώνα. Και στον επαγγελματικό στίβο μπορείτε να ευνοηθείτε από καινούργιες επαφές και νέες συμφωνίες, ειδικά εάν έχετε την δική σας επιχείρηση. Οι συμφωνίες που μπορεί να συναφθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους, έχουν πολύ καλές πιθανότητες να είναι εξαιρετικά επικερδείς στη συνέχεια του έτους. Θα σας δοθεί όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιώσετε τις υπάρχουσες επαγγελματικές ή συναδελφικές σας σχέσεις και να δημιουργήσετε γύρω σας έναν αξιόπιστο κύκλο υποστηρικτών.   Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Σκορπιό το 2023 Ο Κρόνος, ο πλανήτης του κάρμα και του χρόνου, ο αυστηρός δάσκαλος και κριτής, περνάει στις 7 Μαρτίου από το ζώδιο του Υδροχόου σε αυτό των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα δυόμιση περίπου χρόνια. Η διέλευση αυτή συνεπάγεται για το ζώδιο σας την αυτόματη μετακίνηση του από τον 4ο ηλιακό οίκο (οικογένεια, ρίζες, σπίτι) στον 5ο (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά). Ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος μέσα στο 2023 το διάστημα μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου. Η διέλευση αυτή του Κρόνου σας κάνει πολύ πιο σοβαρούς, μετρημένους και ακριβείς σε κάθε εκδήλωση της ζωής σας. Η επιπολαιότητα δεν μπορεί να έχει θέση στην ζωή σας, το ίδιο και η επιφανειακή επαφή ή μια αδιάφορη στάση απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. Το διάστημα που ακολουθεί θα βιώσετε φιλικές ή ερωτικές σχέσεις πολύ πιο βαθιά από ότι μέχρι τώρα. Ο Κρόνος θέτει ένα τέλος στο κυνήγι των πειρασμών, των περιστασιακών ερωτικών απολαύσεων, των παράνομων σχέσεων και της απιστίας. Η σχέση με το ταίρι σας θα πρέπει να επανέλθει υπό την επιρροή της διέλευσης σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Ο σεβασμός μεταξύ των συντρόφων θα αποκατασταθεί, θα επέλθουν συμβιβασμοί σε σημεία τριβής στην σχέση και θα υπάρξει μια σοβαρή προσέγγιση των προβλημάτων συμβίωσης, ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση τους. Μέσα στο 2023 θα πρέπει να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό στο άτομο, με το οποίο μοιράζεστε την ζωή σας. Θα πρέπει να δείξετε τα πραγματικά σας συναισθήματα και να σταματήσετε να παίζετε με τις λέξεις, να προφασίζεστε κάτι που δεν είστε για να μην χάσετε την βολή σας. Ήρθε η χρονική στιγμή που το ταίρι σας δεν θα ανεχθεί πλέον την ανεύθυνη συμπεριφορά σας και θα αποχωρήσει. Εάν λοιπόν θρέφετε κάποια συναισθήματα για τον σύντροφό σας, θα πρέπει να σταματήσετε να του δίνετε αφορμές να τερματίσει την σχέση σας. Στο κομμάτι της δημιουργικής έκφρασης, συνιστά ο Κρόνος να μην είστε μεν σεμνοί, αλλά ούτε και υπερφίαλοι και να μοιραστείτε τα ταλέντα, με τα οποία σας προίκισε η φύση με τους γύρω σας. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να υλοποιήσετε κάποιους στόχους σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Θα πρέπει όμως να περάσετε από την επιθυμία ή την ονειροπόληση στην δράση, ώστε να μπορέσει να υπάρξει η αναγνώριση και η επιτυχία. Όσο πιο σοβαρά και υπεύθυνα προσεγγίζετε την δουλειά ή το χόμπι σας, τόσο μεγαλύτερη ηθική και υλική ικανοποίηση θα απολαύσετε. Η επιτυχία θα έρθει για όσους από σας δεν περιμένουν, αλλά ενεργούν. Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Σκορπιό το 2023 Ο Ουρανός, ο πλανήτης των επαναστάσεων αλλά και του νεωτερισμού συνεχίζει να διέρχεται το ζώδιο του Ταύρου και τον 7ο ηλιακό σας οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμοι και συνεργασίες), επηρεάζοντας τα χρόνια αυτά κυρίως όσους γεννήθηκαν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Το 2023 θα είναι ανάδρομος το διάστημα μεταξύ 29 Αυγούστου και 27 Ιανουαρίου 2024. Ο Ουρανός παρόντας στον τομέα των κάθε είδους σχέσεων σας, αποτελεί σχεδόν εγγύηση για απρόοπτες εξελίξεις, ανατροπές και αλλαγές σε κάθε επίπεδο. Συγκρούσεις και έριδες είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανιστούν, εάν δεν έχουν ξεσπάσει ήδη, σε συγγενικό επίπεδο. Στην ερωτική σας σχέση ή στον γάμο σας είναι ενδεχόμενο να υπάρχουν διαρκείς διαπληκτισμοί και φασαρίες. Μέχρι που θα κουραστείτε από τους καυγάδες και ή θα οδηγηθείτε σε μια έκρηξη πάθους, που θα έχει επουλωτική δύναμη, ή θα τραβήξετε ο καθένας τον δρόμο του. Μέση οδός δεν υπάρχει. Μέσα σας έχετε αποφασίσει ήδη ενδόμυχα ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε, οπότε τίποτε δεν αποτελεί πια έκπληξη, τουλάχιστον για σας. Όσο για τις επαγγελματικές σας σχέσεις, εάν δεν προσέξετε και δεν αυτοπεριοριστείτε, μέχρι να ολοκληρωθεί η διέλευση του Ουρανού από τον τομέα αυτό της ζωής σας, θα φύγουν από κοντά σας πολλοί συνεργάτες ή συνάδελφοι. Μόνο που όλες οι απώλειες που θα υποστείτε τα χρόνια αυτά, δεν θα είναι πραγματικές απώλειες για την ζωή σας. Απλά θα φύγουν από κοντά σας τα άτομα εκείνα που δεν αξίζουν να βρίσκονται δίπλα σας. Θα δημιουργηθεί έτσι χώρος, τον οποίο θα καλύψουν τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στην ζωή σας, οι νέες συνεργασίες που θα είναι πολύ αποδοτικότερες, οι νέοι σύντροφοι που θα μπορούν να σας καταλάβουν, οι νέοι φίλοι που θα σταθούν δίπλα σας και θα σας συνοδεύσουν τα χρόνια που έρχονται. Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Σκορπιό το 2023 Ο πλανήτης του ονείρου, της φαντασίας αλλά και της παραπλάνησης, ο Ποσειδώνας, συνεχίζει και μέσα στο 2023 την διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, όντας στα μέσα του τρίτου δεκαήμερου του ζωδίου. Μέχρι να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή, που θα χρειαστεί ακόμη μερικά χρόνια, θα ενεργοποιεί τον 5ο ηλιακό σας οίκο, ένα τομέα της ζωής σας, που αφορά την δημιουργικότητα, τον έρωτα και τα παιδιά σας. Είναι τα γούστα και οι διασκεδάσεις, όπως και οι εραστές ή οι ερωμένες που επιλέγετε.  Μέσα στο 2023 θα είναι ανάδρομος από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Ο Ποσειδώνας από την θέση του αυτή επηρεάζει την ρομαντική σας ζωή και μπορεί να σας οδηγήσει σε αυταπάτες ή εξαπατήσεις, εάν ενδώσετε στις ψευδαισθήσεις σας. Νέοι έρωτες θα αποδειχτούν με την πάροδο του χρόνου απατηλοί, γιατί θα εξιδανικεύετε το άτομο στο μυαλό σας και δεν θα βλέπετε το πραγματικό του πρόσωπο, παρά θα προβάλετε επάνω του αυτό που φαντάζεστε. Και για τις υπάρχουσες ωστόσο σχέσεις μπορεί η διέλευση αυτή να είναι δύσκολη, γιατί μπορεί να χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα και να συμβαίνουν πράγματα κάτω από την μύτη σας που δεν θα αντιλαμβάνεστε. Είναι όμως μια πλανητική θέση που θα δώσει μεγάλη ώθηση στη δημιουργικότητα σας και θα σας χαρίσει έμπνευση και μοναδική εκφραστική δύναμη, εάν έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα. Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Σκορπιό Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού υπόσχεται ισορροπία και αρκετή εύνοια μέσα στο 2023. Συνιστάται μέσα στην χρονιά που ξεκινά, να προβληματιστείτε σοβαρά για την πορεία της ζωής σας, για τα επιτεύγματα και τις μέχρι στιγμής αποτυχίες σας. Με βάση τις προσωπικές σας εμπειρίες και τα επιτεύγματα που κατακτήσατε θα μπορέσετε να αποκρυσταλλώσετε με μεγαλύτερη ευκολία μια εικόνα, ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η ζωή σας. Οτιδήποτε περιττό, απαρχαιωμένο ή μη λειτουργικό θα πρέπει να αποβληθεί για να μπορέσετε να κάνετε βήματα προόδου. Σε επίπεδο σχέσεων, προσωπικών ή επαγγελματικών, υπόσχεται η χρονιά του Λαγού μια σχετική σταθερότητα και αρμονία, αρκεί να καταφέρετε να θέσετε υπό έλεγχο την ευαισθησία σας σε ορισμένα ζητήματα ή την υπέρμετρη σε στιγμές αλαζονεία σας. Στις καινούργιες επαγγελματικές γνωριμίες θα πρέπει να είστε πολύ πιο μετρημένοι, καθώς μια υπερφίαλη ή αλαζονική συμπεριφορά μπορεί να σας στοιχίσει μια σημαντική επιχειρηματική συνεργασία και ως εκ τούτου να σας στερήσει σοβαρούς οικονομικούς πόρους.      Σκορπιός 2023 – Αισθηματικά Το ξεκίνημα του έτους θα επιφυλάσσει αρκετές αναταράξεις στον συναισθηματικό τομέα για το ζώδιο σας. Θα υπάρξουν πολυάριθμοι και σοβαροί καυγάδες με το ταίρι σας, ακόμη και χωρισμοί. Εάν η σχέση σας έχει πλέον φθαρεί ανεπανόρθωτα, πολλοί μεταξύ σας θα πάρετε την επώδυνη απόφαση να χωρίσετε. Την άνοιξη θα αντιμετωπίσετε επίσης σοβαρά ζητήματα επικοινωνίας και εξουσίας στην οικογένεια σας. Εάν καταφέρετε να ξεπεράσετε αλώβητοι την δύσκολη από συναισθηματικής άποψης αυτή περίοδο, οι πλανητικές διελεύσεις και όψεις υπόσχονται μια πολύ πιο ήρεμη συνέχεια. Θα έχετε πολύ καλές πιθανότητες να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας και να επαναφέρετε την ισορροπία και σταθερότητα στην σχέση σας, εάν δεν του δώσετε λόγους να ζηλέψει. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας μπορείτε να περιμένετε παθιασμένα ραντεβού και θυελλώδεις ερωτικές εμπειρίες. Δεν θα σας λείψουν οι κατακτήσεις, αλλά δεν θα μπορείτε να κρατήσετε εύκολα ζωντανή και ακμάζουσα μια καινούργια σχέση. Το καλοκαίρι υπόσχεται πολύ πάθος και ρομαντισμό. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να αφυπνιστείτε συναισθηματικά και να ανανεώσετε την αμοιβαία εμπιστοσύνη σας, ακόμη και αν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν δύσκολο και μπορεί να υπήρξε μια προσωρινή απομάκρυνση ή ψύχρανση των σχέσεων.  Νέες γνωριμίες και ειδύλλια διακοπών περιμένουν τους αδέσμευτους, αλλά ενδόμυχα θα αρχίσετε να πιστεύετε ότι δεν θα βρείτε ποτέ την αληθινή αγάπη. Ήδη όμως με το ξεκίνημα του φθινοπώρου θα έρθει το σύμπαν να σας διαψεύσει. Η γνωριμία σας με κάποιο πρόσωπο θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας και θα αποτελέσει την αρχή μιας σοβαρής σχέσης. Είναι σημαντικό ωστόσο να είστε ειλικρινείς και να μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε το νέο σας ταίρι. Ο έρωτας και μια ισορροπημένη συναισθηματική ζωή θα σας μεταμορφώσει σε άλλους ανθρώπους.   Σκορπιός 2023 – Καριέρα Μέσα στο 2023 θα έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε με επιτυχία εργοδότη ή και είδος απασχόλησης, χωρίς να υποφέρετε από ανασφάλεια. Κάτι τέτοιο όμως θα απαιτήσει μεγάλη και σοβαρή προετοιμασία και καλά μελετημένες δράσεις. Εάν αποφασίσετε να δράσετε εν θερμώ, μπορεί και πάλι να φτάσετε στο ίδιο αποτέλεσμα, αλλά στην διαδρομή θα έχετε να αντιμετωπίσετε πολλά περισσότερα εμπόδια και να ιδρώσετε πολύ περισσότερο μέχρι να φτάσετε στο ίδιο επίπεδο. Εάν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση, ίσως θα έπρεπε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να αποφύγετε περιττές επιπλοκές. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με νομισματικής ή νομικής φύσης ζητήματα. Το 2023 είναι ένα έτος που ευνοεί το ζώδιο σας σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, αρκεί να γνωρίζετε όσο καλύτερα μπορείτε τους ανταγωνιστές σας, ώστε να προφυλαχτείτε από τυχών έκθεση σε ανώφελους κινδύνους. Όσοι του ζωδίου σας απασχολείστε ως υπάλληλοι σε μια επιχείρηση, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο και ενδεχομένως χρήμα για να βελτιώσετε το επίπεδο των γνώσεων ή των δεξιοτήτων σας. Θα υπάρξουν ωστόσο οι ευκαιρίες να κατακτήσετε μια ανώτερη θέση, με πολύ καλύτερες αμοιβές, εάν δείξετε ότι είστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Μια πιθανή προαγωγή δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτή από πολλούς συναδέλφους σας και ίσως να υπάρξουν αρκετά δυσάρεστα σχόλια πίσω από την πλάτη σας. Επικεντρώστε όμως την προσοχή σας στις νέες υποχρεώσεις και ευθύνες που θα επωμιστείτε και μην αναλώνεστε με κακεντρέχειες και κουτσομπολιά. Σκορπιός 2023 – Οικονομικά Το 2023 υπόσχεται ανάπτυξη καριέρας και οικονομικά οφέλη, για να τα κατακτήσετε όμως θα πρέπει να είστε δραστήριοι, εργατικοί και λίγο περισσότερο ριψοκίνδυνοι. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου συνιστούν τα άστρα να δουλέψετε σκληρά, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Είναι σημαντικό για την επαγγελματική σας πρόοδο και καταξίωση να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε δεν σας χαρίζει χαρά, δεν φέρνει ηθική ικανοποίηση, ούτε και κερδοφορία. Μην κάνετε όμως παρορμητικές κινήσεις. Σκεφτείτε προσεκτικά, αξιολογήστε τις δυνατότητες σας, καταστρώστε την στρατηγική σας και δράστε στην συνέχεια. Δεν χρειάζεται ωστόσο να εστιάσετε στενά στα πλαίσια που σας είναι ήδη γνωστά και οικεία. Την χρονιά αυτή θα μπορούσατε να  επεκτείνετε τα όρια σας, να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση. Όπως και αν αποφασίσετε να προχωρήσετε, έχετε υπόψη σας, ότι η επιτυχία θα έρθει μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Οπότε εάν δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά, φροντίστε να χτίσετε μια αξιόπιστη και συμπαγή ομάδα, που θα μπορούσε να φέρει καλές αποδόσεις και αυξημένη κερδοφορία.           Σκορπιός 2023 – Υγεία Ανήκετε στα ζώδια εκείνα που είστε παροιμιώδη για την καλή σας υγεία και για την φυσική σας δύναμη και αντοχή. Μέσα στο 2023 δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, φροντίστε καλά τον οργανισμό σας. Ξεκουραστείτε, τραφείτε υγιεινά, χαλαρώστε και διασκεδάστε, και γενικά ανακτήστε τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν σωματική και ψυχική ευεξία. Για να αποφύγετε ιογενείς ασθένειες, ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με την προληπτική λήψη βιταμινών. Προσοχή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους εάν αθλείστε εντατικά ή μετέχετε σε αθλήματα που ενέχουν κινδύνους, γιατί είναι μια περίοδος που ευνοεί διαστρέμματα και κατάγματα. Από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο οι κίνδυνοι τραυματισμών είναι πολύ μικρότεροι, σχεδόν μηδαμινοί. Το διάστημα αυτό μπορείτε να κινηθείτε πιο ελεύθερα, δεν συνιστάται ωστόσο να αναλάβετε υπέρμετρα και ανώφελα ρίσκα.      Ζυγός 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα, που όμως δεν θα έρθουν εύκολα. Θα είναι ωστόσο μια χρονιά με πολλά και ενδιαφέροντα γεγονότα και φωτεινές συναντήσεις. Θα υπάρξουν μεγάλες ανακαλύψεις σε διάφορους τομείς της ζωής σας, οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε κάποια πράγματα. Το σημαντικότερο όμως είναι να εστιάσετε στην ανάπτυξη σας, προσωπική-πνευματική αλλά και επαγγελματική, χωρίς να χάσετε την ατομικότητα σας και δίχως να αλλοιώσετε το φωτεινό σας πνεύμα. Η επικοινωνία με ορισμένα άτομα μέσα στην χρονιά θα φέρει απροσδόκητα σκαμπανεβάσματα στην ζωή σας. Μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα σας και την πιθανότητα επιτυχίας στην δουλειά. Κάποια από τα πρόσωπα ωστόσο που θα σας προσεγγίσουν, δεν θα έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, και θα αποσκοπούν στο να σας εξαπατήσουν ή να σας χειραγωγήσουν. Η ισχυρή διαίσθηση που διαθέτετε, θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ποια από τα άτομα που σας περιβάλλουν μπορείτε να εμπιστευθείτε και να έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μαζί τους. Στην συναισθηματική σας ζωή θα πρέπει να θέσετε σαν προτεραιότητα την στοργή και την φροντίδα προς στο ταίρι σας. Εάν αγαπάτε πραγματικά τον σύντροφό σας θα πρέπει να αποδεχτείτε και τις μικρές του αδυναμίες ή τις όποιες παραξενιές του και να μην κυνηγάτε το τέλειο. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τίποτε δεν είναι τέλειο και όλοι μας είμαστε ατελείς. Στις καινούργιες ερωτικές γνωριμίες θα ήταν καλό να είστε ειλικρινείς και να εστιάζετε στις ποιότητες εκείνες που πρέπει να έχει το άτομο, οι οποίες είναι σημαντικές για σας. Μην ξεκινάτε μια σχέση με την προοπτική ότι θα αλλάξετε ότι δεν σας αρέσει στην πορεία. Η ειλικρινής επικοινωνία θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή βάση για μια καινούργια σχέση. Μην προχωράτε επίσης στην επισημοποίηση μιας σχέσης, εάν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι για την αγνότητα ή το βάθος των συναισθημάτων απέναντι στο ταίρι σας. Από άποψη υγείας, δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στο 2023, πέρα από τις τυπικές ιώσεις, από τις οποίες κανείς δεν είναι ασφαλής. Θα πρέπει μέσα στην χρονιά να είστε πολύ πιο ενεργητικοί, αποφεύγοντας την παθητική στάση ζωής και την οκνηρία. Γιατί όση εύνοια της τύχης και αν έχετε, δεν μπορεί να επιλυθεί τίποτε από μόνο του ή τουλάχιστον να πάρει την πορεία που θέλετε εσείς. Για να κατακτήσετε την σταθερότητα που χρειάζεστε στην ζωή σας, επεξεργαστείτε λεπτομερώς ένα σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και μπορεί να σας οδηγήσει στην εκπλήρωση των ονείρων σας.     Ο Δίας και η επιρροή του στον Ζυγό το 2023 Ο πλανήτης της ευημερίας και της επέκτασης αναμένεται να ολοκληρώσει στις 16 Μαΐου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 7ο ηλιακό σας οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι), για να περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, υπεύθυνου για την σεξουαλική σας ζωή, τα πάθη σας, τα χρήματα που έχουν σχέση με τρίτους και την ικανότητα σας για αναγέννηση. Ο Δίας θα είναι μέσα στο 2023 ανάδρομος το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, περίοδος κατά την οποία δεν θα είναι σε θέση να σας προσφέρει το ίδιο απλόχερα τα δώρα του. Τους πρώτους μήνες του έτους και όσο θα διέρχεται μέσα από τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αναμένεται να έχει μεγάλη επίδραση στις σχέσεις σας κάθε μορφής, επαγγελματικές, φιλικές ή συντροφικές. Θα μπορέστε να συνάψετε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες φιλικές σχέσεις ή να βρείτε έναν σύντροφο, εάν είστε αδέσμευτοι. Κάποιους το διάστημα αυτό μπορεί να τους ωθήσει να επισημοποιήσουν την σχέση τους μέσα από ένα γάμο ή έναν αρραβώνα. Και στον επαγγελματικό στίβο μπορείτε να ευνοηθείτε από καινούργιες επαφές και νέες συμφωνίες, ειδικά εάν έχετε την δική σας επιχείρηση. Οι συμφωνίες που μπορεί να συναφθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους έχουν πολύ καλές πιθανότητες να είναι εξαιρετικά επικερδείς. Πνευματική ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα, αυτό είναι το δώρο του Δία κατά την διέλευση του μέσα από τον 8ο οίκο σας το υπόλοιπο, μεγαλύτερο μέρος του έτους. Στο επίκεντρο λοιπόν των προβληματισμών ή των προσπαθειών σας μετά τις 16 Μαΐου θα βρεθούν πλέον ζητήματα που αγγίζουν την σεξουαλική σας ζωή, τις προτιμήσεις σας, τις βαθύτερες επιθυμίες σας, αλλά και την μεταμόρφωση σας. Από οικονομικής άποψης η περίοδος αυτή θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για ζητήματα κληρονομικών, για διευθέτηση τραπεζικών δανείων, για επενδύσεις ή για την διαχείριση κεφαλαίων τρίτων προσώπων. Είναι επίσης μια περίοδος που μπορεί να θελήσετε ή να χρειαστεί να  αναζητήσετε μια καινούργια θέση εργασίας. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση ή να επενδύσετε κάποια χρήματα σας σε μια κερδοφόρα εταιρία. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να σας ευνοήσει σε κληρονομικά ζητήματα, να έχετε επιτυχή έκβαση σε νομικές αντιδικίες, να κερδίσετε μια αποζημίωση ή να φτάσει στα χέρια σας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ενδιαφέρουσες προτάσεις θα υπάρξουν επίσης για θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας όμως θα μαστίζεστε το διάστημα αυτό από υπερβολές, που θα δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Στα πλαίσια των υπερβολών, ίσως καταφύγετε κάποιοι σε ανορθόδοξα ή ανήθικα μέσα για να κερδίσετε αυτό που θέλετε, κάτι όμως που θα το πληρώσετε με βαρύ τίμημα. Κινδυνεύετε επίσης από πισώπλατα μαχαιρώματα, ίντριγκες και προδοσίες από άτομα του περιβάλλοντος σας, επαγγελματικού ή κοινωνικού. Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Ζυγό το 2023 Ο Κρόνος πραγματοποιεί διέλευση μέσα στο 2023 μετά από 2,5 περίπου χρόνια, από το ζώδιο του Υδροχόου σε αυτό των Ιχθύων, οπότε θα αγγίξει ένα διαφορετικό αυτή τη φορά κομμάτι της ζωής σας. Στις 7 Μαρτίου λοιπόν θα τον υποδεχτούν οι Ιχθείς και θα περάσει στον 6ο ηλιακό σας οίκο, στον τομέα του ωροσκοπίου σας που έχει σχέση με την καριέρα και την υγεία. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης του χρόνου και του κάρμα το διάστημα μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου. Όταν αγγίζει ο Κρόνος έναν τομέα της ζωής μας θα πρέπει να περιμένουμε περιορισμούς ή και αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να ενστερνιστούμε, γιατί θα είναι απαραίτητες για την μετέπειτα εξέλιξη μας. Την χρονιά που ξεκινάει, αλλά και για τα επόμενα δυόμιση περίπου χρόνια που θα διαρκέσει η διέλευση του Κρόνου, η προσοχή σας θα είναι στραμμένη σε ζητήματα καριέρας, στο πως θα πετύχετε στην δουλειά σας και θα αυξήσετε την ευημερία σας. Εάν είστε άτομα εργατικά, υπεύθυνα, προσγειωμένα στην πραγματικότητα και συνεπή, αρετές που εκτιμά ιδιαιτέρως ο Κρόνος, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερες δυσκολίες από την παρουσία του πλανήτη. Θα πατάτε γερά στα πόδια σας και κανείς και τίποτε δεν θα μπορέσει να σας βγάλει από την πορεία σας. Θα υπάρξουν βέβαια προβλήματα και απογοητεύσεις, αλλά δεν θα πρέπει να σας πτοήσουν. Άτομα που καιροσκοπούν, είναι ανεύθυνα, είναι ασυνεπή και αιθεροβάμονες, θα περάσουν ένα αρκετά ισχυρό σοκ με τον Κρόνο να παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Αυτοί θα αναγκαστούν κάποια στιγμή από τις περιστάσεις να βάλουν την ζωή τους σε τάξη, ίσως να αλλάξουν εργοδότη ή ακόμη και καριέρα, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Εάν σπαταλάτε την ενέργεια σας σε κάτι που δεν είναι πλέον χρήσιμο ή αποδοτικό, ήρθε η ώρα να αλλάξετε πορεία. Για όλους σας, άσχετα από την στάση σας σε ζητήματα καριέρας, θα είναι μια μακρά περίοδος με ξέφρενους ρυθμούς δουλειάς και πάρα πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες, όχι μόνο επαγγελματικές αλλά και προσωπικές. Και σε προσωπικό επίπεδο ο Κρόνος δεν αναμένεται να σας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, εάν η σχέση με τον σύντροφό σας είναι αρμονική και είστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει. Στην αντίθετη περίπτωση ίσως εκτραχυνθούν οι καταστάσεις, ώστε να αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να αναλάβετε τις ευθύνες και τα βάρη που σας αναλογούν ή να δώσετε ένα τέλος σε μια σχέση που έπαψε πια να λειτουργεί. Η διέλευση αυτή του Κρόνου αποσκοπεί να βάλει σε τάξη το χάος που ενδεχομένως επικρατεί στον τομέα αυτό της ζωής σας. Η έντονη  κινητικότητα σε ένα βασικό κομμάτι της ζωής σας αλλά και η ανάγκη σας να λειτουργούν όλα τέλεια, θα δημιουργήσει σοβαρή πίεση στην υγεία σας. Δεν θα πρέπει να αμελείτε την ξεκούραση σας, καθώς και διαστήματα χαλάρωσης και απομάκρυνσης από την ενεργή δράση, ώστε να μπορέσετε να ανακάμψετε ενεργειακά και να αναγεννηθείτε πνευματικά. Προς τα τέλη του 2023 θα ανταμειφθούν με αναγνώριση και επιτυχία όσοι του ζωδίου σας ασχολείστε με την ψυχολογία, την ιατρική ή την φιλανθρωπία. Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Ζυγό το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει και φέτος την πολυετή του διέλευση μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, ευρισκόμενος προς τον παρόν στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου. Ανάδρομος θα είναι μέσα στο 2023 ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόοπτου από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2024. Όσο διαρκεί η διέλευση του αυτή, ενεργοποιεί με την παρουσία του τον 8ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, τον  τομέα δηλαδή της ζωής σας που είναι υπεύθυνος για την σεξουαλικότητα, τα πάθη και τις επιθυμίες σας, τα βαθύτερα σας συναισθήματα και την πνευματική σας αναγέννηση.   Το 2023 αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά για το ζώδιο σας, μια και μπορεί να απογειωθείτε με ευκολία, αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία να συντριβείτε. Συνιστάται να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις και τις συμπεριφορές σας και αρκετά πιο επιμελείς, για να μπορέσετε να διατηρήσετε ότι έχετε. Σας περιμένουν μέσα στην χρονιά αρκετές δοκιμασίες, που δεν θα αποτελούν μόνο πνευματική πρόκληση. Ίσως θα πρέπει να αλλάξετε στάση ζωής ή να αναγκαστείτε να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική. Όπως και να έχει, θα υποχρεωθείτε να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας, να αξιολογήσετε πολλά από τα «πιστεύω» σας, να αναθεωρήσετε αρκετές από τις αξίες σας, για να μπορέσετε να συντονιστείτε με έναν πιο σύγχρονο ή επίκαιρο βηματισμό.   Κάποιοι μεταξύ σας θα αισθανθείτε μια ακαταμάχητη έλξη για το μυστήριο, για το κρυφό και το παράνομο και θα μπείτε στον πειρασμό μιας εξωσυζυγικής σχέσης. Θα θελήσετε να εξερευνήσετε τα ανομολόγητα πάθη σας, να πραγματοποιήσετε ερωτικές φαντασιώσεις που δεν τολμούσατε μέχρι στιγμής να εκφράσετε. Θα κατακτήσετε εμπειρίες, θα βιώσετε το όνειρό σας, αλλά κάτι θα καταστρέψετε στην πορεία, κάτι θα χάσετε οριστικά, και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τις απώλειες που θα βιώσετε, εάν ενδώσετε στα πάθη σας. Οι συνέπειες της διέλευσης του Ουρανού θα είναι ιδιαίτερα έντονες για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας.   Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Ζυγό το 2023 Ο Ποσειδώνας κινείται το 2023 στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων και τον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Από την θέση του αυτή ενεργοποιεί τον τομέα της ζωής σας που έχει σχέση με την  υγεία και την υγιεινή, με το πόσο χρήσιμοι είστε ή αισθάνεστε κοινωνικά, με τις συνθήκες και το είδος της απασχόλησης, καθώς και τις εργασιακές σας σχέσεις. Ο πλανήτης του ονείρου και τις παραπλάνησης θα είναι ανάδρομος από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Η διέλευση του αυτή, αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, χωρίς όμως να αφήσει αλώβητους τους υπόλοιπους. Θα έχει σαν αποτέλεσμα να τονωθεί η διαίσθηση σας, να ενισχυθεί η δημιουργική σας φύση και να βιώσετε μια πιο χαρούμενη καθημερινότητα. Αρκετοί μεταξύ σας θα στραφείτε σε εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους ή στην πρακτική ιατρική και υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεάσετε κάποια άτομα από το περιβάλλον σας από την απόφαση σας αυτή, και να αποτελέσετε μέντορες τους. Η παρούσα θέση του Ποσειδώνα σας κάνει πιο φιλάνθρωπους, πολύ πιο ευαίσθητους στον ανθρώπινο πόνο και την τραγωδία, αλλά και πολύ πιο ονειροπόλους ή αιθεροβάμονες. Δεν θα λείψουν οι στιγμές μέσα στην χρονιά που δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας, γιατί το μυαλό σας θα πετάει στα σύννεφα. Γεγονότα ή καταστάσεις θα αποσπούν την προσοχή σας και δεν θα δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες, που όμως θα είναι απόλυτα σημαντικές, ίσως και καθοριστικές για την μετέπειτα πορεία σας. Κινδυνεύετε να κυνηγάτε χίμαιρες, αφήνοντας την πραγματική ζωή να σας προσπερνά. Επιπλέον, λόγω του φιλότιμου χαρακτήρα σας, υπάρχει η πιθανότητα να κρεμαστούν από επάνω σας άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ ή ναρκωτικά, τα οποία θα έχουν αρνητική επίδραση στην ζωή αλλά και στην ψυχική σας υγεία, εάν επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο.       Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Ζυγό Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού ενεργοποιεί για το ζώδιο σας τον τομέα των σχέσεων. Θα είναι εύκολο για σας μέσα στο έτος που ακολουθεί να δημιουργήσετε νέες σχέσεις ή δεσμούς με επιχειρηματικούς συνεργάτες ή με άτομα του αντίθετου φίλου. Οι περιστάσεις θα σας αναγκάσουν να βρίσκεστε συνεχώς στην αναζήτηση ευκαιριών αλληλεπίδρασης και δημιουργίας νέων επαφών με εκπροσώπους διάφορων κοινωνικών ομάδων. Η ενίσχυση της εικόνας και η καθιέρωση σας σε κοινωνικό επίπεδο θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να βοηθήσει αισθητά στην επίλυση πολλών ζητημάτων που αντιμετωπίζετε. Για να πετύχετε όμως κάτι τέτοιο, θα είναι απαραίτητο να οπλιστείτε με υπομονή, να επιδείξετε αυτοσυγκράτηση και να είστε έτοιμοι για αλλαγές και αναπροσαρμογές στόχων ή στρατηγικής, καθώς οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά.         Ζυγός 2023 – Αισθηματικά Το 2023 προβλέπεται να είναι για την συναισθηματική σας ζωή μια ρομαντική και αισθησιακή χρονιά. Ήδη με το ξεκίνημα του χρόνου θα σας κατακλύσουν συναισθήματα, που δεν θα μπορείτε να αγνοήσετε. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι του ζωδίου σας θα εκπλήσσετε το άλλο σας μισό με την φαντασία και την ικανότητα σας να διοργανώνετε ευχάριστες εκπλήξεις. Πολλά ζευγάρια θα ζήσουν μέσα στο 2023 μια δεύτερη περίοδο μέλιτος. Ωστόσο για μια αρμονική σχέση, εκτός από το πάθος, απαιτούνται εμπιστοσύνη και εξαιρετική επικοινωνία. Για να μην κλονίσετε λοιπόν την εμπιστοσύνη που θρέφει το ταίρι σας στο πρόσωπο σας, θα πρέπει να είστε ειλικρινείς μαζί του, ότι και αν συμβαίνει. Οι όποιες διαφωνίες ή διαφορές μπορούν να επιλυθούν με μια ειλικρινή συζήτηση και να επανέλθουν οι ισορροπίες στην σχέση. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία μέσα στην χρονιά να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Οι δυνατότητες για καινούργιες ερωτικές γνωριμίες θα είναι πολλές κατά την διάρκεια του έτους, όχι μόνο γιατί θα αναζητάτε εσείς το ταίρι σας, αλλά γιατί θα προσελκύετε και σεις το ενδιαφέρον των άλλων. Κάποιοι από σας θα γνωρίσετε έναν κεραυνοβόλο έρωτα, που στην συνέχεια όμως θα ξεφουσκώσει γρήγορα και θα συνειδητοποιήσετε ότι επρόκειτο για ένα στιγμιαίο πάθος. Οι περισσότεροι θα προσεγγίσετε το υποψήφιο νέο ταίρι σας με προσοχή και σύνεση, παίζοντας επιδέξια το παιχνίδι του φλερτ και της αποπλάνησης. Ωστόσο η εγγενής αναποφασιστικότητα και ο διαρκής δισταγμός σας ίσως κουράσουν νωρίς το νέο σας ταίρι και να μην έχει η σχέση την πορεία που θα θέλατε. Αυτό απλά θα σημαίνει ότι δεν βρήκατε το κατάλληλο άτομο ακόμη.        Ζυγός 2023 – Καριέρα Το 2023 διαφαίνεται να είναι πολύ πιο ομαλό και ήρεμο για το ζώδιο σας σε ότι αφορά την δουλειά σας. Η ένταση φαίνεται να σας εγκαταλείπει και με ηρεμία θα μπορέσετε να επικεντρώσετε τις δυνάμεις σας στην ουσία, που είναι η άρτια και έγκαιρη εκτέλεση των υποχρεώσεων σας. Σε ένα ήρεμο εργασιακό περιβάλλον θα μπορέσετε οι δημιουργικοί άνθρωποι του ζωδίου σας να ξεδιπλώσετε με μεγαλύτερη ευκολία τα ταλέντα και τις δεξιότητες σας. Μπορεί μερικοί μεταξύ σας να σπουδάσετε για να αποκτήσετε πιο εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ άλλοι να πάρετε μια νέα ειδικότητα. Όσοι είστε υπάλληλοι, συνιστάται να είστε πιο επίμονοι στην εκτέλεση των καθηκόντων σας, να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες όπου υπάρχουν περιθώρια και να μην χρονοτριβείτε στην λήψη αποφάσεων. Όσοι του ζωδίου σας έχετε την δική σας επιχείρηση, η εξέλιξη της επιχειρηματική σας δράσης και τα αποτελέσματα που θα καταφέρετε μέσα στην χρονιά, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τρίτους. Επομένως θα πρέπει να οικοδομήσετε τουλάχιστον αρμονικές σχέσεις, αν όχι σχέσεις εμπιστοσύνης, με υπαλλήλους, συνεταίρους ή συνεργάτες. Οι αυξημένες επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα φανούν τώρα χρήσιμες στην οικοδόμηση μιας συμπαγούς εργασιακής ομάδας, η οποία θα είναι σε θέση να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα έχετε την τύχη με το μέρος σας, εάν ζητήσετε μια αύξηση από τον εργοδότη σας. Ακόμη και αν δεν σας την δώσει, θα υπάρξουν ευκαιρίες για καλύτερες δουλειές με περισσότερα χρήματα. Στην περίπτωση που αναγκαστείτε κάποιοι από εσάς να αλλάξετε εκ των συνθηκών δουλειά, θα αποκτήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα αξιοπιστία στο νέο εργασιακό περιβάλλον και θα θέσετε σταθερά θεμέλια για μια μελλοντική επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη. Οι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες του ζωδίου σας ωστόσο θα βιώσετε το φθινόπωρο κάποιες απροσδόκητες δυσκολίες που θα έχουν σχέση με διαπραγματεύσεις και συνεργασίες. Θα καταφέρετε να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας, εάν μπορέσετε να βρείτε μη συμβατικές λύσεις στα προβλήματα που θα σας απασχολήσουν. Ιδέες θα έχετε την δυνατότητα να αντλήσετε από επαγγελματικούς συνεργάτες, κατά την συμμετοχή σας σε επαγγελματικές εκδηλώσεις ή από διαβουλεύσεις με ειδικούς. Συνιστάται να αναπτύσσεστε συνεχώς, να αναζητάτε νέες προσεγγίσεις και ποτέ να μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας. Ζυγός 2023 – Οικονομικά Δεν θα πέσει μάννα από τον ουρανό, ούτε για σας, ούτε για κανέναν άλλον του ζωδιακού μέσα στο 2023. Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά με ποιους τρόπους μπορείτε να βελτιώσετε το εισόδημα σας, ώστε όχι μόνο να σταθεροποιήσετε την οικονομική σας κατάσταση, αλλά και να βελτιώσετε το βιοτικό σας επίπεδο στα χρόνια που έπονται.  Είναι γεγονός ότι μέσα στο 2023 θα έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε μια καλύτερη θέση εργασίας, όσοι είστε υπάλληλοι, άρα και να αυξηθούν οι αμοιβές σας. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε την δυνατότητα να αυξήσετε τον κύκλο εργασιών και να βελτιώσετε την κερδοφορία σας, χάρη όχι μόνο στην σκληρή σας δουλειά, αλλά και στην διεύρυνση του επαγγελματικού ή επιχειρηματικού σας κύκλου. Διαχειριστείτε ωστόσο τα χρήματα σας συνετά, χωρίς να τα σπαταλάτε σε περιττές καταναλωτικές δαπάνες. Η χρονιά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσετε κάποιες σημαντικές για το μέλλον σας επενδύσεις σε ακίνητα ή και σε μετοχές επιχειρήσεων που υπόσχονται μια καλή μελλοντική πορεία. Με την διέλευση δε του Ουρανού από τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, κάποιοι από εσάς θα γίνετε αποδέκτες μιας κληρονομιάς που δεν περιμένατε και που ίσως θα είναι απροσδόκητα μεγάλη. Ζυγός 2023 – Υγεία Η υγεία αποτελεί ένα ανεκτίμητο αγαθό και μέσα στο 2023 ίσως να κάνετε αρκετές φορές αυτή την σκέψη. Καμία επαγγελματική επιτυχία, καμία περιουσία, κανένας λογαριασμός καταθέσεων δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία σας, γι’ αυτό θα πρέπει να την θέσετε σαν πρώτη σας προτεραιότητα. Το κυνήγι της επιτυχίας και της ανόδου του βιοτικού σας επιπέδου θα φθείρει αρκετά τον οργανισμό σας και μέσα στην άνοιξη ίσως να βιώσετε οι περισσότεροι του ζωδίου σας κάποιες πρώιμες ενοχλήσεις. Ακόμη και το ανεπαίσθητο κρυολόγημα ή μια συνηθισμένη γρίπη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, γιατί μπορεί  να υποκρύπτει ένα σοβαρότερο πρόβλημα υγείας. Μην παραμελείτε τις προληπτικές ιατρικές σας εξετάσεις και φροντίστε να θρέφεστε υγιεινά και να ξεκουράζεστε επαρκώς. Η διαρκής κόπωση ή η αϋπνία την άνοιξη μπορεί να αποτελούν σημάδια μιας επερχόμενης υπερκόπωσης. Θα πρέπει να μειώσετε τους ρυθμούς δουλειάς, να ξεκουράζεστε περισσότερο και να βρείτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε διαχρονικά στις υποχρεώσεις σας και ως εκ τούτου θα αναγκαστείτε να αποχαιρετήσετε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σας για ένα καλύτερο αύριο.    Τοξότης 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 είναι ένα έτος γεμάτο γεγονότα και προκλήσεις για το ζώδιο σας και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για δράση, φυσικά και πνευματικά προετοιμασμένοι να ακολουθήσετε την ροή των γεγονότων, η οποία θα είναι κατά περιόδους εξαιρετικά γρήγορη. Προβλήματα που μπορεί να χτυπήσουν την πόρτα σας θα πρέπει να λυθούν άμεσα, αν όχι χθες. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα μέσα στην χρονιά που ξεκινάει να χρονοτριβήσετε προκειμένου να πάρετε μια απόφαση. Πολλές θα είναι οι αλλαγές που θα συμβούν στην ζωή σας, κάποιες που θα σας βρουν σύμφωνους, κάποιες άλλες που θα σας ξεβολέψουν και θα σας εκνευρίσουν ή θα σας αγχώσουν. Δεχτείτε τις αλλαγές που θα σας επιβληθούν με αξιοπρέπεια. Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, αφήστε τις ονειροπολήσεις στην άκρη και επικεντρώστε την προσοχή σας στην δράση που θα πρέπει να αναλάβετε. Φιλοδοξίες έχετε, είστε κοινωνικοί, αναλάβετε λοιπόν πρωτοβουλίες για να οδηγηθείτε εκεί που ονειρεύεστε. Για να καταφέρετε όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας, κλείνοντας πληγές του παρελθόντος. Το 2023 θα έχετε την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο στην καριέρα σας και να κατακτήσετε την ευτυχία στην προσωπική σας ζωή. Μην φοβάστε τίποτε, γιατί είστε ικανοί να τα βγάλετε πέρα, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εκεί που θα χρειαστεί προσοχή μέσα στην χρονιά που ξεκινά, είναι η υγεία σας, η οποία πιθανόν να σας ταλαιπωρήσει. Φροντίστε για τον λόγο αυτό να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας μόλις εντοπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα έχετε την δυνατότητα να μειώσετε τους ξέφρενους καθημερινούς ρυθμούς ζωής και να χαλαρώσετε. Είναι η ιδανική εποχή του χρόνου να προγραμματίσετε ταξίδια αναψυχής.      Ο Δίας και η επιρροή του στον Τοξότη το 2023 Ο Δίας, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, αναμένεται να ολοκληρώσει στις 16 Μαΐου την διάρκειας ενός έτους διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά), για να περάσει στην συνέχεια και για το υπόλοιπο του έτους στο ζώδιο του Ταύρου και στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας (υπηρεσίες, υγεία και εργασία). Ανάδρομος θα είναι για το 2023 ο πλανήτης της εύνοιας μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο δεν θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τόσο απλόχερα τις ευλογίες του, καθώς η ενέργεια του εμποδίζεται. Το πρώτο τετράμηνου του έτους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια χαρούμενη περίοδος, κατά την οποία μπορείτε να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τα φλερτ και τις ρομαντικές στιγμές. Πολλοί του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία να ερωτευθείτε και να ξεκινήσετε μια νέα συναισθηματική σχέση, η οποία θα μπορούσε να έχει διάρκεια στον χρόνο. Η έλξη που θα αισθανθείτε για το άτομο αυτό θα είναι τόσο έντονη, που θα αγνοήσετε την εσωτερική σας φωνή, η οποία θα σας παροτρύνει να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την ελευθερία σας. Οι δεσμευμένοι είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε στο ταίρι σας τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που χρειάζονται για μια κοινή, αρμονική πορεία. Καλλιεργήστε τα κοινά σας ενδιαφέροντα, προσθέστε λίγο περισσότερο ρομαντισμό στην ζωή σας και μην αφήνετε τυχόν προβλήματα να διαιωνίζονται. Η σχέση σας με τα παιδιά αναμένεται το διάστημα αυτό να είναι βελτιωμένες, κάτι που θα βοηθήσει όσους είστε γονείς να ανοίξετε καινούργιες γραμμές επικοινωνίας με τους απογόνους σας. Και οι εκπαιδευτικοί όμως του ζωδίου σας θα απολαύσετε μια πολύ πιο καλή σχέση με τους μαθητές σας. Είναι επίσης ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα εξερευνήσετε και θα αναδείξετε τα ταλέντα σας. Οι άνθρωποι της τέχνης και γενικότερα τα δημιουργικά άτομα, θα έχετε την ευκαιρία να εισάγετε στο έργο σας τολμηρές ιδέες. Τα δημιουργήματα σας θα είναι μοναδικά, θα αναδειχτεί το ταλέντο σας και κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να απολαύσετε τιμές και δόξα. Μετά τις 16.05 θα ενεργοποιεί ο Δίας τον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με το είδος της εργασίας, τις εργασιακές σας σχέσεις και το περιβάλλον εργασίας, καθώς και ζητήματα υγείας, υγιεινής και καθαριότητας. Το διάστημα που ο πλανήτης θα φωτίζει το κομμάτι αυτό του ωροσκοπίου σας, η υγείας σας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Η ανοσία σας θα είναι εξαιρετική και η ψυχολογία σας ανεβασμένη, κάτι που θα έχει θετική επίπτωση στον οργανισμό σας. Θα είναι επίσης μια εξαιρετική χρονική περίοδος να αποβάλετε συνήθειες ή εξαρτήσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με την πάροδο του χρόνου την υγεία σας. Στον εργασιακό τομέα προβλέπεται υπό την αιγίδα του Δία να σας δοθεί η ευκαιρία να καταφέρετε κάτι που επιθυμούσατε εδώ και καιρό. Κάποιοι μεταξύ σας ίσως να ξεκινήσετε με την διέλευση αυτή μια δική σας επιχειρηματική προσπάθεια. Τυχών επενδύσεις θα πρέπει να είναι πολύ καλά μελετημένες, για να μπορέσετε να πετύχετε τόσο τους αναπτυξιακούς, όσο και τους οικονομικούς σας στόχους. Η οικονομική σας κατάσταση γενικά αναμένεται να είναι πολύ καλή, λαμβάνοντας τονωτικές ενέσεις από έκτακτες παροχές ή μπόνους από την δουλειά σας. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές απογοητεύσεις ή λάθη στην πορεία. Το κυρίαρχο της περιόδου ωστόσο είναι, η ποιότητα των σχέσεων που θα διαμορφώσετε στον εργασιακό σας χώρο με συνεργάτες ή συναδέλφους. Είναι γεγονός ότι αντιδράτε άσχημα στην κριτική και δεν είστε πάντοτε συνεργάσιμοι. Συνιστάται να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό και να οικοδομήσετε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας σε επίπεδο εργασίας, για να μπορείτε να υπολογίζετε στην στήριξη τους, όταν έρθει η χρονική στιγμή που θα την χρειαστείτε. Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Τοξότη το 2023 Ο Κρόνος, ο πλανήτης που μας ταλαιπώρησε αρκετά τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια της διέλευσης του μέσα από τον Υδροχόο, αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή στις 7 Μαρτίου 2023 και να περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων. Από τον Υδροχόο ενεργοποίησε τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, τον τομέα της ζωής σας που έχει σχέση με την επικοινωνία καθώς και τις σχέσεις σας με αδέλφια και συγγενείς. Τώρα πιά περνάει στον 4ο οίκο και φωτίζει ζητήματα οικογένειας, καταγωγής και κατοικίας. Ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος μέσα στο 2023 το διάστημα μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου. Θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για το ζώδιο σας, καθώς η διέλευση του Κρόνου θα σας υποχρεώσει να βάλετε τάξη στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας. Θα υπάρξει σειρά δοκιμασιών στην οικογένεια, που θα αποσκοπούν στο να βγουν τα σωστά συμπεράσματα αναφορικά με τις σχέσεις σας, για να μπορούν να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Προβλήματα που θα προκύπτουν στην οικογένεια, θα πρέπει να επιλύονται άμεσα και να μην αφήνονται να χρονίζουν, γιατί θα οδηγήσουν τις καταστάσεις εκτός ελέγχου. Παλιά προβλήματα μπορεί να επανεμφανιστούν στην ζωή σας, ώστε να επιλυθούν επιτέλους οριστικά. Είναι μια περίοδος κάθαρσης, τόσο στην προσωπική σας ζωή, όσο και στην εσωτερική, πνευματική. Θα πρέπει να αναλογιστείτε τις πράξεις σας, να αναγνωρίσετε τα λάθη σας, ώστε να μπορέσει να επέλθει η ψυχική κάθαρση που έχετε ανάγκη για να προχωρήσετε. Έχετε πολύ και σοβαρή δουλειά να κάνετε με τον εαυτό σας, και αυτή την φορά δεν θα έχετε καμία δυνατότητα να την αναβάλετε ή να την αποφύγετε. Θα σας υποχρεώσουν οι καταστάσεις να σοβαρευτείτε και να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων σας.   Απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από την πλευρά σας και η τήρηση των υποσχέσεων ή των δεσμεύσεων σας στο ακέραιο, εάν ενδιαφέρεστε να διατηρήσετε το παρόν status στην προσωπική σας ζωή. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι από την ζωή σας, όπως έχει διαμορφωθεί, πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πάντοτε έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε πορεία. Απλά θα πρέπει να έχετε υπό έλεγχο τα συναισθήματα σας και να αποφεύγετε συγκρούσεις. Γιατί οι συνεχείς αντιδικίες και οι αντιπαραθέσεις μπορούν τώρα να φέρουν το οριστικό τέλος της σχέση σας. Η παρούσα διέλευση του Κρόνου θα φέρει σε κάποιες περιπτώσεις το κλείσιμο του κύκλου σε μια προβληματική σχέση ή σε ένα γάμο που έπαψε να λειτουργεί, σε άλλες όμως περιπτώσεις ένα πολύ βαθύτερο δέσιμο με τον σύντροφό σας και μια αρμονία σε οικογενειακό επίπεδο. Από εσάς εξαρτάται, ποιο από τα δύο σενάρια θα επιλέξετε να ακολουθήσετε, προς πιά κατεύθυνση θα στρέψετε συνειδητά πλέον την προσωπική σας ζωή.   Για κάποιους το διάστημα αυτό μπορεί να στραφεί η προσοχή σας σε ζητήματα καταγωγής και γενεαλογικού δέντρου, πραγματοποιώντας έρευνες ώστε να ξεκαθαρίσουν ενδεχόμενα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος. Το βέβαιο όμως είναι ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε θέματα κατοικίας. Μπορεί να αποφασίσετε να αλλάξετε κατοικία, ενώ μέχρι στιγμής ήσασταν απόλυτα ικανοποιημένοι με τον χώρο σας. Άλλοι θα αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε ανακαινίσεις ή ανακατασκευές, ορισμένοι να αλλάξετε τόπο κατοικίας, ενώ κάποιοι να μετακομίσετε σε άλλη χώρα.    Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Τοξότη το 2023 Ο Ουρανός είναι εγκατεστημένος εδώ και κάποια χρόνια στον 6ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με την υγεία και την δουλειά σας, θέση που θα διατηρήσει και μέσα στο 2023. Την χρονιά αυτή θα κινηθεί μεταξύ της 14ης και της 19ης μοίρας στο ζώδιο του Ταύρου, που σημαίνει ότι θα επηρεάσει κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα μείνετε αλώβητοι… Ανάδρομος θα γυρίσει στις 29 Αυγούστου και αναμένεται να επανέλθει στην ορθή του φορά στις 27 Ιανουαρίου 2024. Η διέλευση αυτή του Ουρανού θα επηρεάσει κατά πολύ την διάθεση σας μέσα στην χρονιά, καθώς και τον τρόπο εργασίας και ξεκούρασης. Στον τομέα της υγείας σας μπορεί να υπάρξουν απρόσμενες μεταβολές και επιπλοκές, ειδικά εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις ή πληγές που δεν επουλώνονται. Στον τομέα της εργασίας έχετε το περιθώριο και την απαιτούμενη ενέργεια, εκτός από την κύρια εργασίας να ασχοληθείτε με μια δευτερεύουσα ή με ένα χόμπι σας, που θα μπορούσε επίσης να σας αποφέρει χρήματα. Η ασχολία άλλωστε με κάτι νέο θα σας δώσει την μοναδική ευκαιρία να ξεφύγετε από την ρουτίνα που απεχθάνεστε και θα σας βοηθήσει να ανανεωθείτε και να γίνετε πολύ πιο παραγωγικοί στην κύρια απασχόληση σας. Και στην κύρια όμως δουλειά σας μπορεί να φέρει ο Ουρανός σημαντικές αλλαγές και απροσδόκητες ανατροπές, οι οποίες θα επηρεάσουν την μελλοντική σας πορεία. Άσχετα όμως από τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα, κάποιες επιλογές θα πρέπει να κάνετε και οι ίδιοι, ώστε να χαράξετε την πορεία που επιθυμείτε.    Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Τοξότη το 2023 Ο Ποσειδώνας φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο ζώδιο του, στους Ιχθείς και στον 4ο ηλιακό σας οίκο (οικογένεια, ρίζες, σπίτι), και μέσα στο 2023 αναμένεται να κινηθεί μεταξύ της 22ης και 28ης μοίρας του ζωδίου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ανάδρομος θα είναι στην χρονιά αυτή μεταξύ 30 Ιουνίου και 6 Δεκεμβρίου. Με τον Ποσειδώνα στην θέση αυτή του χάρτη σας, θα έχετε την αίσθηση ότι δεν εισακούγεται η φωνή σας στην οικογένεια και δεν σας καταλαβαίνουν καθόλου. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν αρκετές προστριβές μεταξύ των μελών της οικογένειας ή αντίθετα, θα κυριαρχεί μέσα σας η επιθυμία να αποτραβηχτείτε και να σιωπήσετε για να έχετε την ησυχία σας. Είναι ένα διάστημα, όσο διαρκεί η παρούσα διέλευση, που μπορεί να γίνετε πολύ απαιτητικοί από το ταίρι σας ή από τα μέλη της οικογένειας σας. Σε σημείο που οι απαιτήσεις σας να στερούνται κάθε επαφής με την πραγματικότητα, είτε επειδή ζητάτε εξωπραγματικά πράγματα, είτε γιατί αυτά που θέλετε απαιτούν ριζική αλλαγή χαρακτήρα και προσωπικότητας από τους άλλους. Και στις δύο περιπτώσεις, ονειροβατείτε και εάν δεν προσγειωθείτε εγκαίρως, θα μείνετε μόνοι στο τέλος σας.    Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Τοξότη Το κινέζικο έτος του υδάτινου Λαγού θα είναι για το ζώδιο σας μια χρονιά γεμάτη ενδιαφέροντα γεγονότα. Θα υπάρξουν πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια, πολλά επαγγελματικά καθήκοντα, πολύ επικοινωνία με φίλους και αρκετή απασχόληση με τα χόμπι σας. Θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να ονειρευτεί, να εκπονήσει φιλόδοξα σχέδια και να σκεφτεί σοβαρά για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα. Το έτος του Λαγού ευνοεί τις νέες δραστηριότητες! Μπορείτε να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση ή να αλλάξετε καριέρα, να μετακομίσετε σε μια άλλη περιοχή ή και χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Για να πετύχετε όμως στα νέα σας αυτά εγχειρήματα θα πρέπει να εκπονήσετε λεπτομερή σχέδια, αφού έχετε κατασταλάξει, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες στο μυαλό σας. Το ίδιο ισχύει και στην προσωπική σας ζωή. Σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που θα κληθείτε να λάβετε μέσα στην χρονιά αυτή, θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι και κατασταλαγμένοι. Μόνο υπό τις προϋποθέσεις αυτές μπορεί το έτος του υδάτινου Λαγού να φέρει χαρά και επιτυχία στο ζώδιο σας.      Τοξότης 2023 – Αισθηματικά Για τα αισθηματικά σας αναμένεται να είναι το 2023 μια περίοδος στασιμότητας, λόγω του γεγονότος ότι θα επικεντρώσετε την προσοχή σας σε ζητήματα καριέρα. Ο περιορισμένος χρόνος που θα αφιερώνετε στο ταίρι και στην οικογένεια σας, θα αποτελέσει ωστόσο την κύρια πηγή προστριβών μεταξύ των συντρόφων. Οι ζηλιάρηδες σύντροφοι δε, θα αντιληφθούν την δική σας ψυχρότητα και το διαρκές κλίμα έντασης, σαν ένδειξη ερωτικής παρασπονδίας, κάτι που θα γεννήσει νέους καυγάδες. Η πιο δύσκολη περίοδος για τους δεσμευμένους και παντρεμένους του ζωδίου σας θα είναι το καλοκαίρι, κατά το οποίο η δυσαρέσκεια για την σχέση σας θα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό πριν να φτάσετε στο σημείο χωρίς επιστροφή, με το να μην αφήνετε τα νεύρα ή τα συναισθήματα σας να καθοδηγούν τις ενέργειες σας. Μικρές χειρονομίες κατά την διάρκεια της μέρας, όπως ένα ρομαντικό μήνυμα ή μια απρογραμμάτιστη έξοδος για ποτό το βράδυ, μπορούν να δείξουν το ενδιαφέρον σας και να καταλαγιάσουν τις εντάσεις.   Κατά την διάρκεια των διακοπών θα ήταν ιδανικό εάν καταφέρνατε να αφήσετε τα ζητήματα της δουλειάς στο γραφείο και να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε ψυχικά και σωματικά. Σε χαλαρούς πλέον ρυθμούς, μπορούν τα παντρεμένα ζευγάρια να ξαναβρούν τον εαυτό τους και το ερωτικό πάθος τους, ενώ τα καινούργια ζευγάρια να γνωριστούν καλύτερα. Οι αδέσμευτοι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιο άτομο που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Η γνωριμία θα είναι απρόσμενη και η επικοινωνία θα χρωματίζεται από έντονο ρομαντισμό. Την περίοδο του φθινοπώρου πολλοί του ζωδίου σας θα είστε απασχολημένοι με τον εαυτό σας και τις προσωπικές σας αναζητήσεις, κάτι που δεν θα αρέσει ιδιαίτερα στο σύντροφο σας και θα αποτελέσει αφορμή για νέες μουρμούρες ή για μια συναισθηματική απόσταση. Δεν θα έχετε πια καμία άλλη επιλογή, παρά να ενισχύσετε όσο περισσότερο μπορείτε την σχέση σας, εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά, για να μην την χάσετε οριστικά.         Τοξότης 2023 – Καριέρα Το 2023 μπορεί η καριέρα σας να ανθίσει, να φέρει θετικά αποτελέσματα στους ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες και δίκαιες ανταμοιβές στους ευσυνείδητους υπαλλήλους. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση να ξεκινήσετε την δική σας δουλειά ή να στοχεύσετε σε μια ανώτερη θέση. Μόνο που οι περισσότερες ευθύνες που απορρέουν από το νέο σκαλί στην καριέρα σας ίσως αρχικά να σας τρομάξουν. Οι επικοινωνιακά επιδέξιοι του ζωδίου σας δεν θα αργήσετε να επιστρατεύσετε άτομα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες της πρώτης περιόδου. Συνιστάται να έρθετε σε επαφή με ομοϊδεάτες, να βρείτε συνεργάτες και να προβάλετε την δουλειά σας σε όσο ευρύτερο κοινό γίνεται. Οι εκτεταμένες επαγγελματικές ή επιχειρηματικές επαφές θα μπορούσαν να συμβάλουν αισθητά στην επιτυχία του εγχειρήματος σας. Όσοι του ζωδίου σας έχετε φιλοδοξίες και όνειρα που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της εποχής μας, είναι πολύ πιθανό να σπαταλήσετε χρόνο και χρήμα χωρίς την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας. Βρείτε τι είναι αυτό που σας εκφράζει, τι είναι αυτό που σας παθιάζει και θα θέλατε να ασχοληθείτε, που να έχει όμως προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας και σχεδιάστε τα επόμενα σας βήματα. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο, εξερευνώντας την ελεύθερη αγορά και τα αναδυόμενα επαγγέλματα της εποχής μας, ώστε να κάνετε καλές επιλογές. Όσοι μεταξύ σας έχετε σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό και μια έμφυτη περιέργεια για το νέο, θα έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε μια νέα επαγγελματική ειδικότητα και να αρχίσετε να εξελίσσεστε γρήγορα στην νέα σας καριέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαθέτετε τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες. Το 2023 προσφέρεται για εκπόνηση μακροχρόνιων στρατηγικών, αλλά και για την προετοιμασία μεγαλεπήβολων σχεδίων που θα πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια. Τοξότης 2023 – Οικονομικά Εάν ονειρεύεστε πολλά λεφτά και μεγάλα κέρδη που θα έρθουν χωρίς μεγάλη προσπάθεια, τότε θα απογοητευθείτε οικτρά μέσα στο 2023. Είστε τα καλομαθημένα παιδιά του ζωδιακού, οι ευνοημένοι του Δία, αλλά φέτος δεν θα είναι στο πλευρό σας να σας κανακεύει. Για να κατακτήσετε ότι ονειρεύεστε από πλευράς χρημάτων, θα πρέπει πραγματικά να ιδρώσετε πολύ. Εάν είστε υπάλληλοι, ίσως θα μπορούσατε να ζητήσετε μια αύξηση αποδοχών και ενδεχομένως να πετυχαίνατε τους στόχους σας. Εάν όμως δεν είστε ευχαριστημένοι με όσα έχετε κατακτήσει μέχρι στιγμής και στρέφετε την προσοχή σας στην ίδρυση μιας δικής σας επιχείρησης, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο κάθε σας βήμα. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε όλους τους νόμους και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται, γιατί φαίνεται ότι θα δεχτείτε μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης σας αρκετούς ελέγχους από τις ρυθμιστικές αρχές. Ζητήστε συμβουλές ή την βοήθεια φίλων επιχειρηματιών, ώστε να έχετε μια σαφή εικόνα για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Και ιδίως, προσοχή στην σύναξη εγγράφων ή στην εμπιστοσύνη που θα δείξετε σε πρόσωπα που θα σας πλησιάσουν, γιατί κινδυνεύετε από επιτηδείους. Οι τομείς που σας ευνοούν ζωδιακά μέσα στην χρονιά και μπορείτε να φέρετε πολύ καλά αποτελέσματα έχουν σχέση με την ομορφιά, τις πωλήσεις προϊόντων, τις επενδύσεις, την βιομηχανία μόδας, την ψυχαγωγία, την ιατρική άλλα και στο photoshop. Τοξότης 2023 – Υγεία Το 2023 είναι ένα έτος, κατά το οποίο θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση της εικόνας σας. Ζωδιακά δεν ανήκετε στα πιο ναρκισσιστικά ζώδια, φέτος όμως θα θελήσετε να φροντίσετε λίγο περισσότερο την σιλουέτα σας, να χάσετε κιλά ή να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Θα στρέψετε την προσοχή σας στα βότανα και τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους, ίσως δε να σας έλξει η γιόγκα. Κάποιοι από εσάς θα καταφύγετε στον αθλητισμό για να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, ενώ άλλοι, αντί να χάσετε κιλά θα πάρετε, ίσως γιατί θα προκύψει μια ανέλπιστη εγκυμοσύνη. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για επισκέψεις στον οδοντίατρο, ειδικά εάν προγραμματίζετε μια θεραπεία ή προσθετικές εργασίες. Το μασάζ θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μυϊκούς πόνους, ιδίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ οι γυναίκες του ζωδίου σας καλό θα ήταν να προγραμματίσετε επισκέψεις ρουτίνας στον γυναικολόγο σας ή μια προληπτική μαστογραφία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.    Υδροχόος 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 θα είναι ένα παραγωγικό και επιτυχημένο έτος για το ζώδιο σας. Οι αλλαγές που θα συντελούνται παντού τριγύρω σας θα σας οδηγήσουν σε μια αναγκαία εσωτερική αλλαγή. Θα πρέπει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας, να αξιοποιήσετε τις ικανότητες και δεξιότητες και να χρησιμοποιήσετε τις εμπειρίες σας προς την σωστή κατεύθυνση. Αποδεχτείτε με ανοιχτό μυαλό και μια γενναία δόση τόλμης το νέο και άγνωστο, γιατί μέσα από αυτό θα ανακαλύψετε νέες δρόμους για την επίτευξη των στόχων σας. Ιεραρχήστε επίσης σοφά τις προτεραιότητες σας, χτίστε ένα ισχυρό επαγγελματικό υπόβαθρο, το οποίο ακόμη και τα ισχυρά σας ξεσπάσματα δεν θα μπορεί να καταστρέψει. Επενδύστε στην γνώση και διευρύνετε τον πνευματικό σας ορίζοντα. Παραμείνετε θετικοί και αισιόδοξοι, ότι και να κληθείτε να αντιμετωπίσετε μέσα στην χρονιά, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να κλείσετε τα ανοιχτά μέτωπα πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ζωδίου σας θα πρέπει να διευρύνετε τον επαγγελματικό σας κύκλο και να δημιουργήσετε καινούργιες επαφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στο μέλλον να αναπτυχθείτε επαγγελματικά και να κατακτήσετε αυτό που προσδοκάτε.   Σε προσωπικό επίπεδο, όλα φαίνεται να βαίνουν τουλάχιστον ικανοποιητικά. Ακόμη και οι μοναχικοί του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ένα άτομο που θα σας ενδιαφέρει και θα ξεκινήστε μια νέα συναισθηματική περιπέτεια. Η αρχή μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα, αλλά η δυσκολία έγκειται στο πως να κρατήστε διαχρονικά την σχέση ζωντανή και ακμάζουσα. Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μην σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας και την δική σας οπτική, αλλά αναλογιστείτε επίσης την θέση και τις απόψεις των γύρω σας. Εμπιστευθείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σε δικούς σας ανθρώπους, των οποίων την άποψη εκτιμάτε, γιατί μπορεί να φωτίσουν μια διαφορετική οπτική και να βρεθεί μια λύση που δεν φανταζόσασταν. Ο Δίας και η επιρροή του στον Υδροχόο το 2023 Ο πλανήτης της εύνοιας και της επέκτασης θα ολοκληρώσει μέχρι τις 16 Μαΐου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 3ο ηλιακό σας οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς), για να περάσει για το υπόλοιπο του έτους στον Ταύρο και στον 4ο οίκο (οικογένεια, ρίζες και κατοικία). Ανάδρομος θα είναι ο Δίας το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Το πρώτο τετράμηνο του έτους προβλέπεται υπό την ευνοϊκή επιρροή του Δία να επεκτείνετε το δίκτυο των επαγγελματικών, κοινωνικών και φιλικών σας επαφών, καθώς και να συνάψετε νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Μπορείτε να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δράση με ευκολία, ακόμη και να αλλάξετε δουλειά ή καριέρα. Αλλαγές θα υπάρξουν αρκετές στον επαγγελματικό τομέα, θα είναι όμως θετικές για σας. Η υπογραφή ενός συμβολαίου ή μιας συνεργασίας δεν θα σας αποφέρει μόνο οικονομικό κέρδος, αλλά και κύρος και αξιοπιστία στην αγορά.  Ιδιαίτερη εύνοια θα έχουν όσοι του ζωδίου σας ασχολείστε με την έρευνα, την εκπαίδευση ή την κατάρτιση, καθώς ο ενθουσιασμός σας θα είναι μεταδοτικός στους γύρω σας. Αρκετοί από σας θα πραγματοποιήσετε πολλά και σύντομα επαγγελματικά ταξίδια και άλλοι θα επενδύσετε στην γνώση. Το βέβαιο είναι ότι η παρούσα διέλευση θα σας προικίσει αρκετά από άποψη γνώσεων και εμπειριών, ώστε να πορευτείτε με σημαντικά περισσότερα εφόδια στο μέλλον. Μετά τις 16 Μαΐου που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο θα έχετε πολλοί του ζωδίου σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια πιο αρμονική προσωπική και οικογενειακή ζωή, να επιλύσετε ζητήματα στέγασης ή να δρομολογήσετε λύσεις σε εκκρεμή θέματα που έχουν σχέση με την οικογένεια σας. Η επικοινωνία με τους συγγενείς παύει να αποτελεί πηγή άγχους και συγκρούσεων και πολλοί από σας θα μπορέσετε να ξεφύγετε από την ασφυκτική κηδεμονία των γονέων. Αφιερώστε χρόνο να ενισχύσετε τους οικογενειακούς δεσμούς και να δεθείτε περισσότερο με του στενούς σας φίλους. Συγχωρήστε ατοπήματα του παρελθόντος και δώστε μια ακόμη ευκαιρία στους δικούς σας ανθρώπους, σε όλους αυτούς που σας στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές. Εάν σκοπεύετε να επισκευάσετε το σπίτι σας, να αλλάξετε διαρρύθμιση ή επίπλωση, να αγοράσετε ή να κτίσετε μια εξοχική κατοικία, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να το κάνετε. Ένα ακίνητο που θέλετε να πουλήσετε, τώρα μπορεί να πουληθεί με μεγαλύτερο κέρδος, ενώ εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μια κατοικία, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε αυτό που ζητάτε σε συμφέρουσα τιμή. Σε δύσκολες στιγμές οικονομικής φύσης οι συγγενείς σας θα βρίσκονται στο πλευρό σας, ενώ το διάστημα που ο Δίας θα διέρχεται τον 4ο οίκο σας, κάποιοι θα λάβετε μια κληρονομιά, θα φτάσει στα χέρια σας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή θα κληρονομήσετε ένα όχημα. Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Υδροχόο το 2023 Ο Κρόνος εγκαταλείπει το ζώδιο σας στις 7 Μαρτίου και μαζί με σας θα ανασάνουμε βαθιά και όλοι οι υπόλοιποι. Θα τον υποδεχτείτε ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, κάτω από τελείως διαφορετικές ελπίζουμε συνθήκες. Περνάει πλέον στο ζώδιο των Ιχθύων για τα επόμενα δυόμιση περίπου χρόνια και στον δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου σας, έναν οίκο που αποτυπώνει την σχέση σας με το χρήμα, τα εισοδήματά σας, τις δαπάνες και γενικά τι θεωρείτε αξίας στην ζωή σας. Ανάδρομος γυρίζει ο Κρόνος στους Ιχθείς στις 17 Ιουνίου, για να ολοκληρώσει τον ανάδρομο κύκλο του έτους στις 4 Νοεμβρίου 2022. Από την καινούργια του θέση έχει την άμεση εποπτεία των οικονομικών σας και απαιτεί σοβαρότητα, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Δεν θα έχετε πλέον την άνεση να παραμείνετε απαθείς ή ακίνητοι, γιατί τα πάντα θα έχουν επίπτωση στα εισοδήματα σας. Λύσεις να αναπληρώσετε τα χαμένα σας έσοδα θα υπάρχουν, αρκεί να τις αναζητήσετε. Ο Κρόνος έχει με το πέρασμα του αυτό σαν σκοπό να εντοπίσει και να μας καταστήσει φανερό οτιδήποτε είναι περιττό, ξεπερασμένο ή μη παραγωγικό στην ζωή μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που χρειάζεται. Σημαντικό όμως στην διαδικασία αυτή είναι να μην κάνουμε κακές επιλογές ή λανθασμένες κινήσεις. Στα οικονομικά σας η κατάσταση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν απώλειες. Μπορεί όμως και να γεννηθεί μέσα σας μια δυσαρέσκεια για την δουλειά σας και να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές ή να αποδεχτείτε το δεδομένο, ότι έπαψε πια να είναι αποδοτική και θα πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις. Όλα μπορούν να εξελιχτούν με θετικό τρόπο, και μάλιστα απρόσμενα γρήγορα, αρκεί να μην εστιάσετε στις αποτυχίες του παρελθόντος και χάσετε την δυναμική της περιόδου. Χρειάζεται ρεαλισμός τόσο στα βήματα που πραγματοποιείτε, όσο και στην αξιολόγηση της πορείας σας, μακριά από απατηλά όνειρα και ψευδαισθήσεις. Εάν έχετε την οικονομική άνεση, επενδύστε σε διαφορετικούς αν είναι δυνατόν τομείς της οικονομίας, για διασπορά κινδύνων. Τα παθητικά κεφάλαια δεν μπορούν να αποφέρουν εισοδήματα παρά μόνο στις τράπεζες. Προσέξτε την καθημερινή διαχείριση σας και αποφύγετε μεγάλες και ανούσιες δαπάνες, τουλάχιστον όσο διαρκεί η παρούσα διέλευση του Κρόνου. Εάν δεν αυτοπεριοριστείτε, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε ξαφνικά στο επίκεντρο μιας βαθιάς προσωπικής οικονομικής κρίσης.                 Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Υδροχόο το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει και φέτος την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου και τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μέσα από τον τομέα της ζωή σας που αφορά την οικογένεια, την καταγωγή αλλά και την κατοικία σας, επηρεάζοντας περισσότερο μέσα στο 2023 τους γεννημένους κατά το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της τεχνολογίας και των εκπλήξεων από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου 2024. Τα χρόνια που διέρχεται ο Ουρανός τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα αποκτήσετε πολλές εμπειρίες που θα έχουν σχέση με τους συγγενείς σας, την οικογένεια ή την καθημερινότητα σας. Αλλοίμονο όμως, ο Ουρανός είναι ο κατ’ εξοχήν πλανήτης του ξαφνικού και απρόβλεπτου, που στην περίπτωση σας θα μεταφράζεται σε απροσδόκητες αλλαγές στο κλίμα των σχέσεων με μέλη της οικογένειας σας, καθώς και πολλοί διαπληκτισμοί που θα εμφανίζονται από το πουθενά. Και σαν να μην φτάνουν τα προβλήματα των ενδοοικογενειακών σχέσεων, θα αρχίσουν να χαλάνε σειρά ηλεκτρικών συσκευών, δημιουργώντας επιπρόσθετους πονοκεφάλους και έξοδα. Δραματικές αλλαγές ίσως να υπάρξουν και στη σχέση σας με τον σύντροφό σας, εάν δεν προσέξετε την συμπεριφορά σας. Για ασήμαντη αφορμή και σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να γεννηθεί ένταση στην σχέση, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις να καταλήξει στον χωρισμό. Μέσα στην διάρκεια του έτους δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει απομάκρυνση από κάποια συγγενικά πρόσωπα και ψύχρανση των σχέσεων σας. Καλό θα είναι να μην πάρετε αποφάσεις σε ζητήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της ζωής σας κάτω από συναισθηματική φόρτιση, για να μην μετανιώσετε αμέσως μετά. Είτε πρόκειται ωστόσο για τις συγγενικές σας σχέσεις, είτε για την ερωτική σας σχέση και τον γάμο σας, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την δική σας τοποθέτηση και τις δικές σας επιθυμίες. Τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο, τίποτε δεν είναι οριστικό, εκτός και αν το θελήσετε ή το επιτρέψετε εσείς. Μπορείτε να παλέψετε για τις σχέσεις που σας είναι πολύτιμες και να αλλάξετε ριζικά το κλίμα. Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Υδροχόο το 2023 Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων και κατά την διάρκεια του 2023, επηρεάζοντας το ζώδιο σας στο κομμάτι των οικονομικών. Καθώς κινείται μέσα από τον 2ο ηλιακό σας οίκο. Ο πλανήτης της ονειροπόλησης αλλά και της παραπλάνησης θα είναι ανάδρομος μέσα στο έτος που ξεκινά το διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου και 6 Δεκεμβρίου. Ο Ποσειδώνας απαιτεί από την θέση αυτή του ωροσκοπίου σας να είστε προσγειωμένοι στην διαχείριση των εισοδημάτων σας και ρεαλιστές στους οικονομικούς στόχους. Φροντίστε να βγάλετε την πρακτική πλευρά του χαρακτήρα σας, για να μην εξανεμίζετε τα χρήματα σας σε ανούσιες αγορές ή ασύμφορες επενδύσεις. Εάν σκοπεύετε να προβείτε σε αγοραπωλησίες ακινήτων, καλό θα ήταν να κάνετε μια προσεκτική και εκτεταμένη έρευνα αγοράς, πριν να υπογράψετε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία. Οι πιθανότητες να αγοράσετε πολύ πιο πάνω από την πραγματική του αξία ένα ακίνητο ή να πουλήσετε ένα ακίνητο σας σε πολύ χαμηλότερη τιμή είναι πολύ μεγάλη. Προσοχή επίσης από απατεώνες, γιατί τα χρόνια αυτά, όσο ο Ποσειδώνας κινείται μέσα από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, ευνοεί τις απάτες. Ο Ποσειδώνας όμως έχει επίσης άμεση σχέση με την δημιουργικότητα και την έμπνευση μας, οπότε το διάστημα αυτό ενδεχομένως να έχετε λαμπρές ιδέες, οι οποίες να σας αποφέρουν επιπλέον εισοδήματα ή να εκμεταλλευτείτε εμπορικά ένα δημιουργικό σας ταλέντο, το οποίο μέχρι στιγμής το αντιμετωπίζατε σαν χόμπι. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις όμως απαιτείται μια ψύχραιμη και προσγειωμένη προσέγγιση, μακριά από ψευδαισθήσεις, για να μην εμπλακείτε σε περιπέτειες που θα τις πληρώσετε ακριβά. Μείνετε μακριά από όποιον σας υπόσχεται πολλά και εύκολα χρήματα. Η επιτυχία θα έρθει στην ώρα της, ούτε μια στιγμή νωρίτερα. Δουλέψτε σκληρά και ο κόπος σας δεν θα μείνει από το σύμπαν χωρίς ανταμοιβή.     Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Υδροχόο Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού προβλέπεται να φέρει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στο ζώδιο σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος για σας, γεμάτη νέες γνώσεις και καινούργιες εμπειρίες. Με βάση τις τεράστιες προσωπικές δυνατότητες και την δημιουργικότητα σας, μπορείτε να βρείτε πρωτότυπους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που θα αναφύονται. Η χρονιά του Λαγού θα συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σας σχέσεων, οι οποίες θα επιδράσουν θετικά τόσο στην καριέρα σας, όσο και στη προσωπική σας ζωή. Θα απαλλαγείτε μέσα στο 2023 από την διαρκή ένταση των προηγούμενων ετών, θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε και να πάρετε δυνάμεις για τις μελλοντικές σας εξορμήσεις. Θα μάθετε να καταλαβαίνετε και να διαχειρίζεστε καλύτερα τα συναισθήματα σας, και από την διαδικασία αυτή θα μάθετε να κατανοείτε και τα συναισθήματα των άλλων. Η επιτυχία μπορεί να έρθει φέτος, επαγγελματική ή προσωπική, αλλά ας μην ξεχνάτε ότι θα απαιτηθεί επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά.        Υδροχόος 2023 – Αισθηματικά Η συναισθηματική σας ζωή μπορεί μέσα στην χρονιά αυτή να έχει μια πολύ θετική πορεία, εάν καταφέρετε να περιορίσετε τον εγωισμό σας και να εστιάσετε περισσότερο στο αγαπημένο σας πρόσωπο. Ένταση θα υπάρξει στις σχέσεις κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου, λόγω φόρτου εργασίας, περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά και των προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίζει το ταίρι σας στην δουλειά του. Θα υπάρξει θετική εξέλιξη, εάν προγραμματίσετε μια απόδραση ή ολιγοήμερες διακοπές, δείξετε λίγη φαντασία και οργανώσετε ένα ενδιαφέρον ταξίδι. Οι διακοπές, όσο σύντομες και αν είναι, θα βοηθήσουν το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά, να απολαύσει ο ένας την συντροφιά του άλλου και να ανανεώσει την σεξουαλική του ζωή. Οι αδέσμευτοι συνιστάται τους πρώτους αυτούς μήνες της χρονιάς να κοινωνικοποιηθείτε και να συχνάζετε σε πολυσύχναστα μέρη, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες σας για μια νέα γνωριμία. Το ξεκίνημα μιας ρομαντικής σχέσης μέσα στο 2023 υπόσχεται μια δυνατή συναισθηματική σχέση και έναν ισχυρό γάμο. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους φέρνει νέες εμπειρίες στην συναισθηματική σας ζωή. Οι δεσμευμένοι δεν θα πρέπει να σταματήσετε ούτε στιγμή να προσπαθείτε να αναθερμάνετε ή να διατηρήσετε ενδιαφέρουσα την σεξουαλική σας ζωή και να εμβαθύνετε όσο μπορείτε στην σχέση σας. Η στήριξη του συντρόφου σας θα αποδειχτεί κάτι περισσότερο από χρήσιμη τις στιγμές που η καριέρα σας θα περάσει μια περίοδο αβεβαιότητας. Το φθινόπωρο θα σας δοθεί η ευκαιρία να σκεφτείτε τα λάθη που κάνατε στον γάμο ή στην σχέση σας, ώστε να ακολουθήστε μια πολύ πιο εποικοδομητική στάση στο μέλλον. Οι ελεύθεροι θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μέσα στο φθινόπωρο ένα ενδιαφέρον άτομο και θα σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε μια νέα συναισθηματική περιπέτεια. Επειδή όμως σας είναι δύσκολο να εμπιστευθείτε ένα άτομο που δεν γνωρίζετε καλά και να ανοιχτείτε συναισθηματικά, έχετε κατά νου, ότι μια νέα σχέση δεν μπορεί να καρποφορήσει χωρίς εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Ίσως όμως γνωρίζοντας κάθε μέρα και καλύτερα τον εκλεκτό της καρδιάς σας, να μπορέσετε να ανοίξετε και σεις την καρδιά σας και να εκπληρωθεί η επιθυμία σας.              Υδροχόος 2023 – Καριέρα Στην επαγγελματική σας ζωή θα μπορέστε ένα έχετε θετικά αποτελέσματα, εάν επανεξετάσετε την στάση σας σε ζητήματα καριέρας. Οι υπάλληλοι μεταξύ σας θα μπορέσετε μέσα από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν να δείξετε τις προσωπικές σας ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό σας μπορούν να σας φέρουν μια προαγωγή και μια μισθολογική αύξηση. Θα πρέπει πριν από το καλοκαίρι να σκεφτείτε σοβαρά και να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες σας, ώστε να έχετε μια σαφή εικόνα προς πια κατεύθυνση θέλετε να βαδίσετε επαγγελματικά. Ωστόσο, σημειώστε ότι το 2023 δεν είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά να αλλάξετε δουλειά. Εάν όμως η παρούσα θέση εργασίας δεν μπορεί να σας προσφέρει όσα επιθυμείτε, αναζητήστε καλύτερες πιθανότητες. Εάν κάνετε προσεκτική επιλογή, μπορεί να απογειωθεί η καριέρα σας σε ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον. Το καλοκαίρι συνιστάται να ξεκουραστείτε όσο καλύτερα μπορείτε, ώστε να είστε αργότερα σε θέση να αναλάβετε και να φέρετε σε πέρας νέα και πολύπλοκα έργα. Το φθινόπωρο η επιτυχία σας σε ζητήματα καριέρας θα εξαρτάται απόλυτα από τρίτους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχετε κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες αναμένεται να είναι μακροχρόνιες και ιδιαίτερα επικερδείς. Το κάθε βήμα σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μεγεθύνετε τα κέρδη, αρκεί να δείτε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν και να τις αδράξετε. Μείνετε ωστόσο μακριά από οτιδήποτε δεν είναι απόλυτα νόμιμο, για να μην μετρήσετε απώλειες και αμαυρωθεί η φήμη σας. Οι μισθωτοί μεταξύ σας θα προσπαθήσετε να βρείτε νέες θέσεις εργασίας, με καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές. Οι νέες γνωριμίες θα αποδειχτούν ένας καθοριστικής σημασίας παράγοντας για πολλούς από εσάς, μια και θα ανοίξουν καινούργιες πόρτες.     Υδροχόος 2023 – Οικονομικά Η κατάσταση των οικονομικών σας θα είναι μέσα στο 2023 αρκετά σταθερή, συνιστάται ωστόσο να απέχετε από περιττές δαπάνες. Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να περιμένετε μεγάλα εισοδήματα, πέρα από τις τακτικές αμοιβές από την εργασία σας. Είναι πολύ σημαντικό να μην υποκύψετε σε πειρασμούς κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής και να αποθησαυρίσετε τα κεφάλαια που θα φτάσουν στα χέρια σας. Όσοι του ωροσκοπίου σας δεν έχετε αποταμιεύσεις ή κάποια αποθεματικά κεφάλαια ασφαλείας, τώρα είναι η ιδανική χρονική στιγμή να τα δημιουργήσετε. Οι μεγάλες δαπάνες που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια είναι προτιμότερο να αφεθούν για το φθινόπωρο, εάν υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού και δεν πρόκειται για κάτι έκτακτο. Μέσα στο 2023 μπορείτε να κερδίσετε μεγάλα ποσά, εάν επενδύστε μετά από σοβαρή μελέτη σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κάποιοι δε μεταξύ σας θα είστε τυχεροί στο να βρείτε καινούργιες, ενδεχομένως πρόσθετες πηγές εισοδημάτων. Το δεύτερο μισό του έτους υπόσχεται σε πολλούς του ζωδίου σας μπόνους από την δουλειά, μερίσματα ή εφάπαξ χρηματικά ποσά. Οι υπάλληλοι που έχουν εργαστεί σκληρά και ευσυνείδητα κατά τους προηγούμενους μήνες έχουν μεγάλες πιθανότητες να δεχτούν μια μισθολογική αύξηση. Αρκετοί δε μεταξύ σας θα έχετε την ευκαιρία και τα χρήματα να εκπληρώσετε ένα όνειρό σας. Για κάποιους αυτό θα έχει σχέση με έναν ταξιδιωτικό προορισμό, για άλλους η απόκτηση ενός αυτοκινήτου, για ορισμένους να μετοικίσετε σε άλλη χώρα, ενώ για κάποιους άλλους να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση. Μην ξοδεύεται ωστόσο τα χρήματα σας σε μικροπράγματα. Στο άμεσο μέλλον ίσως να σας προταθεί ένας συνεταιρισμός σε μια επιχείρηση και τα αποθεματικά κεφάλαια θα σας φανούν τότε όχι απλά χρήσιμα, αλλά και σωτήρια.    Υδροχόος 2023 – Υγεία Η καλή σωματική και ψυχική υγεία που θα απολαύσετε μέσα στο 2023 θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Θα είναι μια χρονιά με λιγότερος στρες, κάτι που θα σας επιτρέψει να αντλείτε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τις καθημερινές δραστηριότητες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε συχνά, είναι ή ο υποσιτισμός σας ή η διαρκής μάχη με το σωματικό σας βάρος. Πειραματιστείτε μέσα στο 2023 λιγότερο με δίαιτες και προσπαθήστε να έχετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας τις ακρότητες από άποψη ποσότητας. Εάν καθιερώσετε μια υγιεινή διατροφική ρουτίνα, με την πάροδο του χρόνου δεν θα σας απασχολεί πλέον το βάρος σας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποβάλετε τα περιττά κιλά, δίνοντας σας παράλληλα ενέργεια και θετική διάθεση. Επειδή όμως ζωδιακά βαριέστε εύκολα, φροντίστε να εναλλάσσετε είδη άσκησης, ώστε να μην χάνετε το ενδιαφέρον σας. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο όσοι του ζωδίου σας ασκείτε ένα επάγγελμα που απαιτεί έντονη σωματική δράση, είναι καλό να προσέχετε, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Τις κρύες εποχές του έτους ας προσέχετε περισσότερο τα κρυολογήματα. Η έντονη επίσης σωματική επιβάρυνση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα κάτω άκρα. Η επαγγελματική επιτυχία κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και οι ανανεωμένες προοπτικές για εκτόξευση της καριέρας σας, συμβάλει αισθητά στην ψυχική σας ανάταση, θα πρέπει ωστόσο να αποφύγετε τις υπερβολές, γιατί μπορεί εύκολα να εξαντληθείτε σωματικά. Για να απολαμβάνετε μια καλή υγεία και να είστε σε θέση να έχετε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να δημιουργείτε, απαιτείται μια υγιής ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης.         Αιγόκερως 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Είστε το ζώδιο εκείνο, που είναι γνωστό για την σκληρή του δουλειά και την αφοσίωση που δείχνει στην καριέρα του, και γι’ αυτό το λόγο το 2023 θα είναι μια χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας θα μπορέσετε να καταγράψετε σημαντικές επιτυχίες. Για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, θα πρέπει ωστόσο να αλλάξετε κάποια πράγματα μέσα σας, να αλλάξετε τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων, καθώς και να ακολουθήσετε μια νέα, εντελώς διαφορετική ιεράρχηση των πάντων. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, αρκεί να μπορέσετε να ελέγξετε σε στιγμές τα συναισθήματα σας και να έχετε υπομονή. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε σε κανέναν φέτος, άσχετα από τις υποσχέσεις που θα λαμβάνετε από τους γύρω σας. Για να μπορέσετε να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε, ίσως και γρηγορότερα από το συνηθισμένο, θα πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας δυνάμεις. Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής σας, για την καριέρα, την συναισθηματική σας ζωή και τα οικονομικά σας. Για να μην χάσετε δε μοναδικές ευκαιρίες μέσα στην χρονιά, θα πρέπει να προγραμματίζετε το κάθε σας βήμα και να ακολουθείτε τον προγραμματισμό αυτό. Οι επιθυμίες σας θα γίνουν πολύ σύντομα πραγματικότητα, εάν μπορέσετε να ακολουθήσετε τα απλά αυτά βήματα. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ πιο θετικά από ότι θα περιμένατε ή θα φανταζόσαστε. Μην φοβάστε τίποτε, καταπολεμήστε τις ενδόμυχες φοβίες σας και προχωρήστε με τόλμη προς την επίτευξη του στόχου σας. Ο μεγαλύτερος εχθρός σας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αυτός που μπορεί να ακυρώσει την πρόοδο σας, είναι ο εαυτός σας, με τις ανεξέλεγκτες συναισθηματικές σας εκρήξεις. Εάν καταφέρετε να τις θέσετε υπό έλεγχο, μην φοβάστε τίποτε και κανέναν. Οι γυναίκες του ζωδίου σας θα έχετε λίγο μεγαλύτερες δυσκολίες να ξεπεράσετε τα εμπόδια στην καριέρα σας και υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθετε αντιμέτωπες με απρόσμενες αποκαλύψεις. Οι άντρες Αιγόκεροι θα είστε λίγο πιο τυχεροί. Για σας είναι αναμμένο το πράσινο φως στον τομέα της καριέρας, ειδικά εάν ασχολείστε με επιχειρήσεις. Χρειάζεται μόνο λίγη μεγαλύτερη προσοχή όταν θα συναντήσετε μια πρώην σύντροφό σας. Γενικά πάντως, χωρίς να μπορείτε να αποφύγετε τελείως προβλήματα και απογοητεύσεις, η χρονιά μπορεί να σας χαρίσει μεγάλες χαρές, αρκεί να είστε πειθαρχημένοι και να προγραμματίζετε το κάθε σας βήμα. Ο Δίας και η επιρροή του στον Αιγόκερω το 2023 Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της εύνοιας, ολοκληρώνει στις 16 Μαΐου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού και τον 4ο ηλιακό σας οίκο (οικογένεια, ρίζες και σπίτι), για να περάσει για το υπόλοιπο του έτους στο πολύ πιο φιλικό για σας ζώδιο του Ταύρου και στον 5ο οίκο σας (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά). Ανάδρομος θα είναι ο Δίας το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο θα έχει περιορισμένες δυνατότητες να μας παρέχει τις ευλογίες του. Το πρώτο τετράμηνο του έτους πολλοί του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια πιο αρμονική προσωπική και οικογενειακή ζωή, να επιλύσετε ζητήματα στέγασης ή να δρομολογήσετε λύσεις σε εκκρεμή θέματα που έχουν σχέση με την οικογένεια σας. Η επικοινωνία με τους συγγενείς παύει να αποτελεί πηγή άγχους και συγκρούσεων και πολλοί από σας θα μπορέσετε να ξεφύγετε από την ασφυκτική κηδεμονία των γονέων. Αφιερώστε χρόνο να ενισχύσετε τους οικογενειακούς δεσμούς και να δεθείτε περισσότερο με του στενούς σας φίλους. Συγχωρήστε ατοπήματα του παρελθόντος και δώστε μια ακόμη ευκαιρία στους δικούς σας ανθρώπους, σε όλους αυτούς που σας στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές. Εάν σκοπεύετε να επισκευάσετε το σπίτι σας, να αλλάξετε διαρρύθμιση ή επίπλωση, να αγοράσετε ή να κτίσετε μια εξοχική κατοικία, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να το κάνετε. Ένα ακίνητο που θέλετε να πουλήσετε, τώρα μπορεί να πουληθεί με μεγαλύτερο κέρδος, ενώ εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μια κατοικία, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε αυτό που ζητάτε σε συμφέρουσα τιμή. Σε δύσκολες στιγμές οικονομικής φύσης οι συγγενείς σας θα βρίσκονται στο πλευρό σας, ενώ το διάστημα που ο Δίας θα διέρχεται τον 4ο οίκο σας, κάποιοι θα λάβετε μια κληρονομιά, θα φτάσει στα χέρια σας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή θα κληρονομήσετε ένα όχημα. Μετά τις 16 Μαΐου που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια χαρούμενη περίοδος, κατά την οποία μπορείτε να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τα φλερτ και τις ρομαντικές στιγμές. Πολλοί του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία να ερωτευθείτε και να ξεκινήσετε μια νέα συναισθηματική σχέση, η οποία θα μπορούσε να έχει διάρκεια στον χρόνο. Οι δεσμευμένοι είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε στο ταίρι σας τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του, που είναι απαραίτητα και χρήσιμα για την κοινή, αρμονική σας πορεία. Καλλιεργήστε τα κοινά σας ενδιαφέροντα, εισάγετε λίγο περισσότερο ρομαντισμό στην ζωή σας και μην αφήνετε τυχόν προβλήματα να διαιωνίζονται. Η σχέση σας με τα παιδιά αναμένεται το διάστημα αυτό να είναι βελτιωμένες, κάτι που θα βοηθήσει όσους είστε γονείς να ανοίξετε καινούργιες γραμμές επικοινωνίας με τους απογόνους σας. Και οι εκπαιδευτικοί όμως του ζωδίου σας θα απολαύσετε μια πολύ πιο καλή σχέση με τους μαθητές σας. Είναι επίσης ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα εξερευνήσετε και θα αναδείξετε τα ταλέντα σας. Οι άνθρωποι της τέχνης και γενικότερα τα δημιουργικά άτομα, θα έχετε την ευκαιρία να εισάγετε στο έργο σας τολμηρές ιδέες. Τα δημιουργήματα σας θα είναι μοναδικά, θα αναδειχτεί το ταλέντο σας και κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να απολαύσετε τιμές και δόξα. Ο Κρόνος και η επιρροή του στον Αιγόκερω το 2023 Ο Κρόνος ολοκληρώνει μετά από δυόμιση περίπου χρόνια στις 7 Μαρτίου την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Υδροχόο και τον 2ο ηλιακό σας οίκο (χρήματα, αισθήματα και αγαθά), για να περάσει στην συνέχεια στον 3ο οίκο (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς) και στο ζώδιο των Ιχθύων. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης του χρόνου και του κάρμα για το 2023 το διάστημα μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου. Από την νέα του θέση αναμένεται να επηρεάσει ο Κρόνος την πνευματική σας ανάπτυξη και να δώσει μια νέα κατεύθυνση στην υλοποίηση των δημιουργικών σας έργων. Σας περιμένει πολύ και σύνθετη δουλειά σε πνευματικό επίπεδο μέσα στο 2023, για να μπορέσετε να δείτε την πρόοδο που προσδοκάτε. Μια πιο ορθολογική προσέγγιση σε ζητήματα εργασιακής φύσης, θα βοηθήσει στην υλοποίηση παλιών και μακροχρόνιων ονείρων ή σχεδίων. Σε γενικές γραμμές θα είναι πιο εύκολο τώρα να πετύχετε τους στόχους σας, αρκεί να επιδείξετε επιμέλεια και να ακολουθείτε το σωστό μονοπάτι. Το μόνο που θα έχετε να αντιμετωπίσετε είναι μικρά επαγγελματικά προβλήματα. Εάν ο εργοδότης σας, σας ζητήσει να τροποποιήσετε κάτι στον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων σας, συμφωνήστε και εκτελέστε, ακόμη και αν έχετε διαφορετική άποψη, γιατί οι αντιπαραθέσεις δεν σας ευνοούν. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες, θα πρέπει να έχετε την εποπτεία και τον έλεγχο της παραμικρής λεπτομέρειας και να είστε υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση των προσπαθειών ή των εργασιών που εκτελούνται. Η ομαδική προσπάθεια είναι μεν σημαντικός παράγοντας επιτυχίας, αλλά κάποιος πρέπει να κρατά σταθερά τα ινία στα χέρια του. Προσπαθήστε επίσης να επεκτείνετε το δίκτυο των συνεργασιών ή των γνωριμιών σας και φροντίστε να διδαχθείτε από πιο έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο σας, ώστε να προωθήσετε την καριέρα σας πιο αποτελεσματικά. Σημαντική ώθηση θα πετύχετε ακόμη και από πληροφορίες που θα φτάσουν στα χέρια σας, εξασφαλίζοντας σε περιπτώσεις ένα προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Σταθερότητα θα πετύχετε και διαρκή πρόοδο στην δουλειά σας, όποια και αν είναι αυτή, μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά και την συνεχή προσπάθεια. Ο Ουρανός και η επιρροή του στον Αιγόκερω το 2023 Ο Ουρανός συνεχίζει και μέσα στο 2023 την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου και τον 5ο ηλιακό σας οίκο, έναν τομέα της ζωής σας που έχει σχέση με τον τρόπο που εκφράζεστε δημιουργικά, την ερωτική σας έκφραση, τα άτομα που σας ελκύουν ερωτικά και τις σχέσεις σας με τα παιδιά. Ανάδρομος γυρίζει ο Ουρανός στις 29 Αυγούστου και κλείνει τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του στις 27 Ιανουαρίου 2024. Ο Ουρανός σας κάνει αρκετά δημιουργικούς και πρωτοπόρους στον τομέα σας, κατά την διάρκεια της πολυετούς αυτής διέλευσης του μέσα από τον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Με την προηγμένη τεχνολογία στην υπηρεσία σας, θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε λαμπρές ιδέες και να απογειωθείτε επαγγελματικά. Αλλοίμονο όμως, οι σχέσεις σας με συναδέλφους και συνεργάτες θα υποφέρουν από την τάση ανεξαρτησίας που θα δείχνετε. Οι συγκρούσεις θα είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτες, μόνο που καλό θα ήταν να μην τις αφήνετε να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Συνιστάται να συμβιβάζεστε συχνότερα και να μην ξεχνάτε τις αρχές σας ή το επαγγελματικό σας ήθος. Στην ερωτική σας ζωή, πολλοί θα ερωτευθείτε κεραυνοβόλα μέσα στην χρονιά, μόνο που δεν θα υπάρχει καμία εγγύηση για μακροημέρευση των σχέσεων. Τουλάχιστον όμως θα βιώσετε όμορφες εμπειρίες που θα τις θυμάστε ευχάριστα τα χρόνια που έρχονται. Ζείτε το σήμερα και προσπαθήστε να το βιώνετε όσο πιο μεστά και χαρούμενα μπορείτε. Άλλοι του ζωδίου σας, βιώνετε υπό την επιρροή του Ουρανού μια δεύτερη εφηβεία, τα χρόνια της προσωπικής σας επανάστασης, και δεν έχετε καμιά διάθεση να επιβαρύνετε την ζωή σας με όλες εκείνες τις ευθύνες που φέρνει μια σχέση ή ένας γάμος. Ο Ουρανός όμως είναι ο πλανήτης του απρόβλεπτου και των εκπλήξεων, οπότε κανείς ποτέ δεν ξέρει, τι θα του φέρει η επόμενη στιγμή.       Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στον Αιγόκερω το 2023 Ο Ποσειδώνας συνεχίζει και μέσα στο 2023 την διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων και τον 3ο ηλιακό σας οίκο, ένα κομμάτι της καθημερινότητας, που απεικονίζει την επικοινωνία και την διάδραση με τον κόσμο γύρω σας. Σχέσεις και επαφές με αδέλφια, συγγενείς, γνωστούς και φίλους φαίνονται από τον οίκο αυτό, καθώς και ταξίδια σύντομης διάρκειας ή η κατώτερη εκπαίδευση. Ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος μέσα στο έτος το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Τα χρόνια που ο Ποσειδώνας διέρχεται τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας επηρεάζει βαθιά τις σχέσεις σας. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ιδιότητες στα άτομα που σας περιβάλλουν, τις οποίες κανείς άλλος δεν παρατηρεί, να καταλάβετε τα κίνητρα τους ή να συνειδητοποιήσετε ότι κρύβουν σημαντικά μυστικά. Η διαπεραστική σας ματιά κάνει τα πάντα ξεκάθαρα στο μυαλό σας. Με την ανεπτυγμένη σας διαίσθηση, αποτέλεσμα της διέλευσης του Ποσειδώνα μέσα από τους Ιχθείς, θα είστε σε θέση να αποφύγετε πολλά και σημαντικά λάθη στην επαφή σας με τους γύρω σας. Έχετε όμως την τάση να εμπιστεύεστε τον κόσμο και να τον βλέπετε καλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Δικαιολογείτε και εμπιστεύεστε άτομα, αγνοώντας πολλές φορές τα άσχημα δείγματα που σας έχουν δώσει, με αποτέλεσμα να πληγώνεστε ή να παθαίνετε ζημιές. Μέσα στο 2023 θα πρέπει να απομακρύνετε από κοντά σας τα τοξικά άτομα που μπορεί να σας περιβάλλουν. Προσοχή επίσης θα πρέπει να επιδείξετε, εάν πρόκειται να υπογράψετε συμβόλαια και συμβάσεις την χρονιά αυτή ή να ξεκινήσετε καινούργιες συνεργασίες. Ο Ποσειδώνας από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων ευνοεί τις εξαπατήσεις! Από την θέση του αυτή ο Ποσειδώνας σας κάνει πιστούς και θερμούς στις εκδηλώσεις σας, ακόμη και με τα άτομα που σας συνδέουν κοινωνικές ή επαγγελματικές σχέσεις. Πόσο μάλλον στις ερωτικές σας σχέσεις. Εκεί υπάρχει η ανάγκη του μέτρου για να αποφύγετε τις μεγάλες απογοητεύσεις. Ο πλανήτης της ονειροπόλησης ευνοεί τα δημιουργικά σας ταλέντα και σας δίνει μια μοναδική διέξοδο από την πραγματικότητα μέσα από ένα ταξίδι στην ποίηση, την λογοτεχνία, την μουσική και το τραγούδι, ανάλογα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα.     Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στον Αιγόκερω Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα και πολυάσχολη χρονιά για το ζώδιο σας. Θα μπορείτε βάσιμα να ελπίζετε να βελτιωθεί η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Μέχρι τον Μάιο υπόσχεται το κινέζικο ωροσκόπιο μια περίοδο ηρεμίας και γαλήνης. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να χαλαρώσετε, να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να φροντίσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Ενδείκνυται επίσης να ασχοληθείτε με την βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σας, ακόμη και με το να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα είναι πολύ πιο απαιτητικές εποχές, μια και θα είστε αρκετά πιο ενεργοί στην δουλειά. Θα σχεδιάσετε έναν μεγάλο αριθμό εργασιών και θα σπεύσετε με ενθουσιασμό να τις εκτελέσετε. Και οι προσωπικές σας σχέσεις όμως θα μεταβληθούν σημαντικά μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Ορισμένοι ελεύθεροι θα παντρευτείτε, άλλοι θα συγκατοικήσετε, ενώ οι παντρεμένοι ίσως να αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να ασχοληθείτε με ζητήματα κατοικίας (μετεγκατάσταση, επισκευές, ανακαινίσεις) ή ακόμη και να εγκαταλείψετε σπίτι και οικογένεια.     Αιγόκερως 2023 – Αισθηματικά Το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να υιοθετήσετε μια στάση αναμονή σε ζητήματα αισθηματικής φύσης. Όσοι είστε σε μια μόνιμη σχέση θα προτιμήσετε να ενεργείτε σύμφωνα με το μοτίβο που αποδεδειγμένα λειτουργεί στην σχέση σας και δεν θέλετε να ταράξετε τα νερά, πιέζοντας για την εκπλήρωση των φαντασιώσεων σας, κάτι που θα μπορούσε να εκπλήξει ή να ταράξει το ταίρι σας. Γάμοι θα πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο του χρόνου μόνο κατόπιν πρωτοβουλίας του συντρόφου σας. Ωστόσο δεν θα έχετε καμία αντίρρηση με την τροπή αυτή των γεγονότων, γιατί θα έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεση σας να συνηθίσετε στην ιδέα. Συνιστάται να περνάτε όσο μπορείτε περισσότερο από τον ελεύθερο σας χρόνο σε πολυσύχναστα μέρη, ειδικά εάν είστε αδέσμευτοι. Τους ανοιξιάτικους μήνες υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να πραγματοποιήσετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία και να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Οι δεσμευμένοι θα πρέπει να προγραμματίσετε την άνοιξη διακοπές ή μικρές αποδράσεις, ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να ανανεώσετε την μεταξύ σας σχέση. Διαφορετικά κινδυνεύετε, οι πολλές καθημερινές υποχρεώσεις σας, να σας ωθήσουν στην αποξένωση και τελικά στην απομάκρυνση.      Το καλοκαίρι θα βιώσετε ένα κύμα συναισθημάτων και θα αποζητάτε την αγάπη και μια παθιασμένη σχέση. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε όμορφες ρομαντικές περιπέτειες, είτε είστε ελεύθεροι, είτε δεσμευμένοι. Τα ζευγάρια μπορείτε να οργανώσετε μια απόδραση σε ένα εξωτικό θέρετρο και να περάσετε κάποιο χρόνο μόνοι σας, μακριά από υποχρεώσεις αλλά και κόσμο. Το φθινόπωρο θα είναι αρκετά δύσκολο για τους αδέσμευτους, μια και δεν θα μπορείτε να βρείτε το άτομο εκείνο που να ικανοποιεί πλήρως αυτό που έχετε στο μυαλό σας και αποζητάτε από τον σύντροφό σας. Μην απομονώνεστε όμως, γιατί μέσα από τις καινούργιες γνωριμίες θα υπάρξει κάποιο άτομο που θα σας συνεπάρει. Οι δεσμευμένοι θα αντιμετωπίσετε αρκετές προκλήσεις σε οικογενειακό επίπεδο, από κοινού όμως θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε και να δεθείτε μέσα από τις περιπέτειες αυτές σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο.   Αιγόκερως 2023 – Καριέρα Μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα επικρατεί μια σχετική στασιμότητα στον τομέα της καριέρας σας. Συνιστάται να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα του έτους και να κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης περιόδου, να επανεξετάσετε τα σχέδια σας, να ασχοληθείτε με την βελτίωση των γνώσεων σας ή να βρείτε μια δουλειά μερικής απασχόλησης. Από τα μέσα της άνοιξης ωστόσο θα αρχίσει να αλλάζει το κλίμα. Στην συνέχεια σας περιμένει σκληρή δουλειά και μια σειρά από καινούργιες ευθύνες. Θα πρέπει να προσαρμοστείτε γρήγορα στις καινούργιες συνθήκες, να μάθετε να ανταποκρίνεστε άμεσα στις ξαφνικές αλλαγές και να λαμβάνετε αποφάσεις χωρίς συχνά να έχετε αρκετές πληροφορίες. Συνιστάτε να αποφύγετε να επωμιστείτε όλο το βάρος της ευθύνης, ειδικά σε ζητήματα που θα είναι δύσκολα στον χειρισμό τους ή περίπλοκα. Ζητήστε την βοήθεια των συναδέλφων σας ή πιο έμπειρων συνεργατών σας. Εάν κατέχετε μια θέση ευθύνης, μέσα στο 2023 θα εξαρτηθεί η επιτυχία από την οργανωτική σας ικανότητα, αλλά και από το αν θα καταφέρετε να εμπνεύσετε ή να παρακινήσετε το προσωπικό σας.   Το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να είναι μια περίοδος αβεβαιότητας, ειδικά για στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Μπορεί να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες περιστάσεις και καλό θα ήταν να έχετε έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης για έκτακτες καταστάσεις. Ακούστε την φωνή της διαίσθησης σας, γιατί θα σας κατευθύνει σωστά. Το φθινόπωρο δεν είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε σημαντικά εργασιακά προβλήματα, ειδικά όσοι έχετε τις δικές σας επιχειρήσεις. Πηγή των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσετε θα είναι η αμέλεια ατόμων του προσωπικού σας. Γι’ αυτό, επιλέξτε το προσωπικό σας με πολύ μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, ώστε να αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. Οι τελευταίοι μήνες του έτους είναι οι πιο αποδοτικοί επαγγελματικά για όλους σας, οπότε συνιστάται να συνεχίσετε ακάθεκτοι την προσπάθεια σας, ώσπου να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.      Αιγόκερως 2023 – Οικονομικά Ζητήματα που θα έχουν σχέση με τα οικονομικά σας θα σας κάνουν αρκετά νευρικούς μέσα στο 2023, αν και σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται ιδιαίτερες δυσκολίες. Μέσα στους πρώτους μήνες του έτους ίσως να αντιμετωπίσετε κάποια έλλειψη χρημάτων και να χρειαστεί να επιβάλετε περιορισμό δαπανών ακόμη και για τις πιο βασικές ανάγκες του σπιτιού. Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστείτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για ιατρικές δαπάνες ενός αγαπημένου σας προσώπου ή για πολύ σημαντικές και ακριβές αγορές που να αφορούν το σπίτι. Ωστόσο μέχρι τα τέλη της άνοιξης θα έχει αλλάξει ριζικά το κλίμα. Είναι το διάστημα του έτους που μπορεί να σας επιστραφεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που δανείσατε, να λάβετε ένα σημαντικό μπόνους από την δουλειά σας ή να βρείτε  μια συμπληρωματική απασχόληση. Κάποιοι μεταξύ σας μπορεί να πουλήσετε σε πολύ καλή τιμή ένα ακίνητο, άλλοι να εκποιήσετε τον τεχνολογικό εξοπλισμό που δεν χρειάζεστε. Όσοι ξεκινήσατε στο πρόσφατο παρελθόν την δική σας επιχείρηση, μέσα στην χρονιά αυτή θα απολαύσετε ένα ικανοποιητικό κέρδος και κυρίως, θα έχετε μια σταθερή κερδοφορία. Είναι τώρα πια η κατάλληλη χρονική στιγμή να σκεφτείτε που και πως θα επενδύσετε τα κεφάλαια σας, αλλά και να ανταμείψετε τους δικούς σας ανθρώπους με όμορφες διακοπές για τις θυσίες που έκαναν. Το φθινόπωρο μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα από επενδύσεις, συνιστάται όμως πολύ μεγάλη προσοχή στους επιτήδειους. Μην προβαίνετε σε χρηματικές συναλλαγές που δεν κατανοείτε πλήρως, μην δανείζετε ή δανείζεστε χρήματα και κάντε με μεγάλη προσοχή αγορές μεγάλης χρηματικής αξίας. Κινδυνεύετε να χάσετε πολλά λεφτά από απάτες.   Τον Οκτώβριο σας περιμένουν καλά νέα, μια και μπορεί να δεχτείτε μια μισθολογική αύξηση, να έχετε τα πρώτα σας έσοδα από τις επενδύσεις σας ή να λάβετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σαν δώρο. Οι τελευταίοι μήνες του έτους είναι ευνοϊκοί εάν ενδιαφέρεστε να αναζητήστε μια πρόσθετη θέση εργασίας για να αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Ένα μακροχρόνιο χόμπι σας ίσως να μπορέσει τώρα να αποτελέσει μια δευτερεύουσα επαγγελματική απασχόληση.          Αιγόκερως 2023 – Υγεία Η απίστευτη εργατικότητα και οι άκρατες φιλοδοξίες σας μπορεί να αφήσουν έντονα τα σημάδια τους στην υγεία σας μέσα στο 2023. Στην προσπάθεια σας να απογειώσετε την καριέρα σας και να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας, μπορεί να εξαντληθείτε σωματικά και ψυχικά, χωρίς να το καταλάβετε. Η καλή διατροφή, η καλή ξεκούραση και η καθημερινή άσκηση θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε καλά επίπεδα υγείας. Η τακτική ενασχόληση σας με μια αθλητική δραστηριότητα ή το καθημερινό τζόκινγκ θα σας βοηθούσαν να αποβάλετε το στρες και να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση. Παραδόξως δε, η τακτική άσκηση θα σας δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια να καταφέρετε ακόμη περισσότερα πράγματα. Τους κρύους μήνες του έτους καλό θα ήταν να προσέχετε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας, γιατί θα κινδυνεύετε από κρυολογήματα, γρίπες και συνάχια. Είναι πιθανό δε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το δέρμα ή τα μαλλιά σας. Η καθημερινή έκθεση σας στο κρύο υπό μορφή άσκησης θα μπορούσε να σας σκληραγωγήσει και να θωρακίσει τον οργανισμό σας, πέρα του ότι ή άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την σιλουέτα σας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη δίαιτας. Λόγω των έντονων ρυθμών ζωής, των προβλημάτων και των υποχρεώσεων σας μέσα στο 2023,  δεν απαιτείται μόνο σωματική υγεία αλλά και η ανάλογη ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθετε σε κάθε δυσκολία. Φροντίστε λοιπόν να θωρακίσετε αντίστοιχα και την ψυχική σας υγεία, ώστε να επιτύχετε μια υγιή ισορροπία στην ζωή σας. Ιχθύες 2023 Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις Γενική επισκόπηση Το 2023 θα είναι μια χρονιά, για την οποία δεν θα βρείτε πολλά πράγματα να παραπονεθείτε. Μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να κατακτήσετε την επιτυχία ή και να γίνετε ευτυχισμένοι, καθώς και να κατακτήσετε μια οικονομική άνεση. Το σημαντικό είναι να μην αφήσετε τίποτε στην μέση, να μην σας αποθαρρύνουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα και δεν ολοκληρώσετε τις προσπάθειες σας. Σταματήστε να αμφιβάλετε για τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας, γιατί είστε μια ταλαντούχα και παθιασμένη φύση. Χρειάζεται μόνο λίγη δουλειά να κάνετε σε προσωπικό-ψυχολογικό επίπεδο, για να θωρακιστείτε καλύτερα και να ανταπεξέλθετε με μεγαλύτερη ευκολία στις δυσκολίες της ζωής. Ευκαιρία είναι δε να αποβάλετε φέτος κάποιες κακές συνήθειες σας. Κοιτάξτε την ζωή κατάματα, εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας, βγείτε από την απάθεια και ξεχάστε τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής. Εάν θέλετε να πετύχετε, θα πρέπει να αγωνιστείτε με νύχια και με δόντια. Μπορεί να κουραστείτε μέσα στο 2023, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην επιτυχία, εάν δεν σαμποτάρετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Πολλοί από σας θα βρείτε την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο μιας νέας γνωριμίας, κάποιοι θα γίνετε πλούσιοι, άλλοι θα καταφέρετε να αποκτήστε μια καριέρα ιλιγγιώδους ύψους, ενώ κάποιοι άλλοι θα βρείτε επιτέλους την δουλειά που σας ταιριάζει, ώστε να μεγαλουργήσετε στο μέλλον. Γενικά μπορείτε να ελπίζετε ότι θα πετύχετε όλα όσα θέλετε, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαύεστε στην καλή σας τύχη. Θα πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, να ορθώσετε το ανάστημα σας και να δουλέψετε ακατάπαυστα όλη την χρονιά. Αυτό ισχύει κυρίως για τους κυρίους του ζωδίου σας. Οι κυρίες θα είναι πιο ευνοημένες καθώς θα είναι πιο δημιουργικές στην προσέγγιση των προβλημάτων, βρίσκοντας ευκολότερα λύσεις και διεξόδους σε δύσκολες καταστάσεις.          Ο Δίας και η επιρροή του στους Ιχθύς το 2023 Ο Δίας, ο πλανήτης των ευκαιριών και της επέκτασης, αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Κριού στις 16 Μαΐου και τον 2ο ηλιακό σας οίκο (χρήματα, αισθήματα και αγαθά), για να περάσει για το υπόλοιπο του έτους στο ζώδιο του Ταύρου και στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς). Ανάδρομος θα είναι ο Δίας, άρα θα εμποδίζεται η ευεργετική του ενέργεια, το διάστημα μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Το πρώτο τετράμηνο του έτους υπόσχεται υλική σταθερότητα για το ζώδιο σας, καθώς τα χρήματα θα εισρέουν στα ταμεία σας όχι μόνο από την κύρια επαγγελματική δραστηριότητά, αλλά και από την υλοποίηση τυχόν δημιουργικών έργων ή χόμπι που έχετε. Μην κρατάτε τα ταλέντα σας κρυφά και αναξιοποίητα, γιατί για κάποιο λόγο σας προίκισε η φύση με αυτά. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να μοιραστείτε τα δώρα του σύμπαντος με τον κόσμο που σας περιβάλλει. Τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν το διάστημα αυτό θα είναι αμελητέα και θα επιλύονται γρήγορα, ανοίγοντας τους δρόμους σας για νέες κατακτήσεις. Είναι σημαντικό ωστόσο να κάνετε σωστή χρήση των χρημάτων που θα φτάσουν στα χέρια σας. Πριν ξοδέψετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετά διεξοδικά, εάν αυτό, για το οποίο σκοπεύετε να δώσετε χρήματα, πρόκειται να βελτιώσει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο την ζωή σας. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε πρόκειται για άσκοπη δαπάνη. Στο μέτωπο της καριέρας και των οικονομικών σας θα είναι περισσότερα τα θετικά νέα την περίοδο αυτή, παρά τα αρνητικά. Επωφεληθείτε όσο μπορείτε περισσότερο από την ευνοϊκή αυτή φάση, γιατί θα έχετε μετά από 12 χρόνια και πάλι την ευκαιρία, να ευνοήσει ο Δίας τα οικονομικά σας. Μετά τις 16 Μαΐου, που ο πλανήτης μετακινείται σε διαφορετικό τομέα της ζωής σας, έρχεται στο προσκήνιο ο τρόπος που εκφράζεστε γραπτά και προφορικά, ο τρόπος που επικοινωνείτε με τους γύρω σας, η δυνατότητα ή ο τρόπος που μαθαίνετε καινούργια πράγματα, καθώς και οι σχέσεις σας με τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους γνωστούς. Υπό την ευνοϊκή επιρροή του Δία έχετε την δυνατότητα τώρα πια να επεκτείνετε το δίκτυο των επαγγελματικών, κοινωνικών και φιλικών σας επαφών, καθώς και να συνάψετε νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Μπορείτε να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δράση με ευκολία, ακόμη και να αλλάξετε δουλειά ή καριέρα. Αλλαγές θα υπάρξουν αρκετές στον επαγγελματικό τομέα, θα είναι όμως θετικές για σας. Η υπογραφή ενός συμβολαίου ή μιας συνεργασίας δεν θα σας αποφέρει μόνο οικονομικό κέρδος, αλλά κυρίως κύρος και αξιοπιστία στην αγορά.  Ιδιαίτερη εύνοια θα έχουν όσοι του ζωδίου σας ασχολείστε με την έρευνα, την εκπαίδευση ή την κατάρτιση, καθώς ο ενθουσιασμός σας θα είναι μεταδοτικός στους γύρω σας. Αρκετοί από σας θα πραγματοποιήσετε πολλά και σύντομα επαγγελματικά ταξίδια και άλλοι θα επενδύσετε στην γνώση. Το βέβαιο είναι ότι η παρούσα διέλευση θα σας προικίσει αρκετά από άποψη γνώσεων και εμπειριών, ώστε να πορευτείτε με σημαντικά περισσότερα εφόδια στο μέλλον. Ο Κρόνος και η επιρροή του στους Ιχθύς το 2023 Ο Κρόνος, ο πλανήτης του χρόνου και του κάρμα, πραγματοποιεί διέλευση μέσα στο 2023, μετακινούμενος στις 7 Μαρτίου από το ζώδιο του Υδροχόου στο δικό σας, στους Ιχθύς. Κατά το πρώτο δίμηνο του έτους συνεχίζει να ενεργοποιεί τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και όνειρα) και στην συνέχεια μετακινείται στον 1ο οίκο, τον οίκο που απεικονίζει την προσωπικότητα σας, τον ισχυρότερο οίκο του ωροσκοπίου σας. Ανάδρομος θα είναι ο Κρόνος μεταξύ 17 Ιουνίου και 4 Νοεμβρίου 2023. Το διάστημα των δυόμιση περίπου ετών που θα παραμείνει ο Κρόνος στο ζώδιο σας, θα ωριμάσετε αισθητά, θα γίνετε πιο σοφοί και θα είστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στην επίλυση πολύπλοκων ζητημάτων. Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε θα είναι πολλές, οι πιθανές απώλειες αρκετά σημαντικές, αλλά κανείς και τίποτε δεν θα είναι σε θέση να σας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Πριν πάρετε οποιαδήποτε οριστική απόφαση, αναλογιστείτε κατά πόσο μπορεί αυτό που σκοπεύετε να κάνετε να επιδράσει στην ζωή σας και με ποιο τρόπο. Κάποιες φορές ίσως να ήταν ωφέλιμο για την εξελικτική σας πορεία, το να σπάσετε τα στεγανά και τα στερεότυπα και να κινηθείτε προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Εκείνο ωστόσο που εκτιμά και περιμένει ο πλανήτης από εσάς, είναι μια υπεύθυνη στάση ζωής, μια προσγειωμένη, ρεαλιστική και ψύχραιμη ματιά απέναντι στην ζωή. Μια διέλευση του Κρόνου μέσα από το ζώδιο μας δεν είναι πάντοτε εύκολη και συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις και περιορισμούς. Περνάει κάθε τρεις δεκαετίες από την ζωή μας για να ελέγξει τα πεπραγμένα μας και είτε να μας ανταμείψει για την συνετή μας ζωή, είτε να μας δείξει που κινηθήκαμε με λανθασμένο τρόπο. Το διάστημα λοιπόν που ακολουθεί θα βρείτε μπροστά σας, όλα όσα χειριστήκατε με ανεύθυνο τρόπο, όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, προκειμένου να κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται ή να πληρώσετε το τίμημα των κακών χειρισμών. Όπως και να έχει, ο κύκλος αυτός πρέπει να κλείσει, να γίνει ο απολογισμός, για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ζωής αμέσως μετά. Εάν έχετε ξεφύγει από την πορεία σας ή έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας, ο Κρόνος θα σας αναγκάσει να επανέλθετε στο μονοπάτι που πρέπει να διαβείτε. Η πιο εμφανής αλλαγή που θα συντελεστεί στην προσωπικότητα σας με την διέλευση του Κρόνου μέσα από το ζώδιο σας, είναι ότι θα γίνετε πολύ πιο υπομονετικοί. Θα πάψετε να πιέζετε να τρέξουν τα πράγματα γρήγορα, γιατί θα συνειδητοποιήσετε, ότι με υπομονή και ψυχραιμία θα εντοπίζετε τις ευκαιρίες πολύ πιο εύκολα. Είναι σημαντικό να μην σπαταλάτε την ενέργεια σας σε ανούσιες δράσεις, αλλά να δράτε όπου και όταν πρέπει. Με άλλα λόγια, μάθετε να σκύβετε το κεφάλι και να περιμένετε να δράσετε, όταν έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή. Πολλά από τα προβλήματα που θα εμφανιστούν στο διάβα σας, μπορούν και θα πρέπει να πάρουν την πορεία τους, χωρίς την δική σας επέμβαση. Μια πιο ρεαλιστική στάση ζωής θα σας βοηθούσε να διακρίνετε, πότε θα πρέπει να υπομείνετε, και πότε να πολεμήσετε.          Ο Ουρανός και η επιρροή του στους Ιχθύες το 2023 Ο Ουρανός θα συνεχίσει και μέσα στο 2023 να διέρχεται το ζώδιο του Ταύρου, και από την θέση του αυτή να ενεργοποιεί και να επηρεάζει τα ζητήματα που κυβερνά ο 3ος οίκος του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς). Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόοπτου το διάστημα μεταξύ 29 Αυγούστου και 27 Ιανουαρίου 2024. Ο Ουρανός θα φέρει αρκετές νέες γνωριμίες κατά την διάρκεια της πολυετούς πορείας του μέσα από τον 3ο ηλιακό σας οίκο, κυρίως προσωπικοτήτων που ξεφεύγουν από τον συνήθη κύκλο γνωριμιών σας. Μπορεί να διαθέτουν πρωτοπόρα σκέψη, να είναι νεωτεριστές και επαναστάτες, λάτρεις οπωσδήποτε της επικοινωνίας και μανιώδεις χρήστες των διαθέσιμων μέσων προβολής και επικοινωνίας. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι απροσδόκητες και θα σας οδηγήσουν σε ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, εμπλουτίζοντας την ζωή σας. Υπό την παρακίνηση τους θα γίνετε πιο πρωτοπόροι, πιθανοί μεταρρυθμιστές, μια και η διέλευση αυτή του Ουρανού αποσκοπεί στο να σας βγάλει από το καβούκι σας, να ξεφύγετε από την μετριότητα ή την στασιμότητα, στην οποία έχει περιέλθει η ζωή σας. Τα βιώματα του 2023 θα είναι πολύ πιο ζωντανά, θα αποτυπώνονται στην μνήμη σας με περισσότερο χρώμα και συναίσθημα από ότι μέχρι σήμερα, ειδικά εάν προέρχονται από ταξίδια και από την επαφή σας με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Θα ζήσετε μια φάση δημιουργικής αναγέννησης, που θα επηρεάσει με τον πιο θετικό τρόπο όλους τους τομείς της ζωής σας, από τις ερωτικές σχέσεις μέχρι την καριέρα σας. Δημιουργικές ιδέες που θα έχετε, θα πρέπει να τις αξιοποιήσετε άμεσα, να τις μετουσιώσετε σε πράξη και να τις μοιραστείτε με τον κόσμο. Θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή στην καριέρα σας; Να αλλάξετε πορεία ή να αναγεννηθείτε επαγγελματικά; Αναζητήστε την κατάλληλη ευκαιρία και επιδοθείτε ψυχή τε και σώματι στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.            Ο Ποσειδώνας και η επιρροή του στους Ιχθύς το 2023 Ο Ποσειδώνας, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, συνεχίζει και μέσα στο 2023 την πορεία του μέσα από το ζώδιο σας και τον πρώτο ηλιακό οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας. Θα κινηθεί μεταξύ της 22ης και της 25ης μοίρας του ζωδίου σας, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους μέσα στο τρίτο δεκαήμερο. Ανάδρομος θα είναι ο πλανήτης το διάστημα από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Η ενεργοποίηση του 1ου ηλιακού σας οίκου από τον κυβερνήτη σας σηματοδοτεί μια ευνοϊκή περίοδο για την ζωή σας, γεμάτη δημιουργική έμπνευση. Η διαίσθηση σας αυξάνεται υπό την παρουσία του Ποσειδώνα, και συνιστάται να ακούτε πιο συχνά την έκτη σας αίσθηση κατά την λήψη αποφάσεων. Μην επιτρέπετε όμως στο συναίσθημα να καθορίσει τις πράξεις σας. Οι ενέργειες σας θα πρέπει να είναι συνειδητές για να μπορούν να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το διάστημα ωστόσο αυτό είναι απίστευτα ευνοϊκό για τους ανθρώπους των τεχνών, τους εικαστικούς, του θεάτρου και της μουσικής, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε μοναδικά δημιουργήματα. Υπό την επιρροή του Ποσειδώνα γίνεστε πολύ πιο ευαίσθητοι στον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία, και γι’ αυτό πολύ πιο φιλεύσπλαχνοι με τους γύρω σας. Σημαντικό ωστόσο είναι, να είναι αγνά τα κίνητρα σας, μη αποβλέποντας στην προβολή και στο προσωπικό όφελος οποιασδήποτε μορφής. Ας έχετε όμως κατά νου, ότι όσο διέρχεται ο Ποσειδώνας τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας, ευνοεί τις απάτες και τις δράσεις των επιτήδειων, και ειδικά κατά την περίοδο της ανάδρομης πορείας του, μπορεί να γίνετε εύκολοι στόχοι εκμετάλλευσης. Απομακρυνθείτε όσο μπορείτε από χειριστικούς ανθρώπους και μην ενδίδετε στον πειρασμό να ασκήσετε χειραγώγηση στους γύρω σας, ειδικά τώρα που φιλοξενείτε τον Κρόνο στο ζώδιο σας.         Η επιρροή της χρονιάς του Λαγού στους Ιχθείς Το κινέζικο έτος του υδάτινου Λαγού θα φέρει στο ζώδιο σας νέες και χρήσιμες εμπειρίες ζωής. Πολλοί από σας θα προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους, πως να γίνετε πιο παραγωγικοί στην δουλειά σας, και θα το καταφέρετε. Σε επίπεδο καριέρας θα υπάρξει μια αρκετά σταθερή περίοδος μέσα στο 2023, που θα σας επιτρέψει να κάνετε καινούργια ξεκινήματα. Και στην προσωπική σας ζωή, όσοι είστε ελεύθεροι, η χρονιά αυτή μπορεί να φέρει έναν νέο έρωτα αλλά και έναν γάμο. Τα δειλά άτομα του ζωδίου σας, μέσα στο 2023 θα αισθάνεστε αρκετά ασφαλή να προσεγγίσετε το αντικείμενο του πόθου σας, ενθαρρυμένα από τον Λαγό, και να επικοινωνήσετε περισσότερο με τους γύρω σας. Το έτος του υδάτινου Λαγού επιφυλάσσει για το ζώδιο σας ένα κύμα δύναμης και ενέργειας, δημιουργικών ιδεών και μια ακαταμάχητη επιθυμία για αυτοπραγμάτωση. Με έμπνευση και αυτοπεποίθηση θα καταφέρετε να επιλύσετε τα σύνθετα προβλήματα και να προχωρήσετε ακάθεκτοι προς την κατάκτηση των στόχων σας.      Ιχθείς 2023 – Αισθηματικά Στην συναισθηματική σας ζωή προβλέπεται να είναι το 2023 μια ευνοϊκή περίοδος, εάν καταβάλετε την ανάλογη προσπάθεια να αναπτύξετε τις σχέσεις σας. Η παθητική στάση σε μια συναισθηματική σχέση μόνο εντάσεις και προβλήματα μπορεί να γεννήσει, ενώ για όσους είστε μόνοι σας, να διαιωνίσει το αίσθημα της μοναξιάς. Οι αδέσμευτοι μπορείτε να γνωρίσετε το άλλο σας μισό, εάν κινηθείτε σε μέρη ανάλογα. Επισκέψεις σε θέατρα, συναυλίες, εκθέσεις και γενικά σε χώρους που συχνάζει πλήθος ετερόκλητων ατόμων, αποτελούν τα ιδανικά μέρη για να πραγματοποιήσετε γνωριμίες. Κάποιοι μεταξύ σας θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ένα ειδύλλιο, δεν υπάρχουν όμως πολλές ελπίδες να έχει μεγάλη διάρκεια ή να έχει θετική κατάληξη. Ένα ρομάντζο στον χώρο εργασίας δε, θα έχει σύντομη διάρκεια και δυσάρεστο τέλος. Όσοι ελεύθεροι μεταξύ σας ξεκινήσετε μια σχέση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεν θα πρέπει να βιαστείτε να την επισημοποιήσετε. Ο διακαής σας πόθος να δημιουργήσετε οικογένεια δεν εγγυάται από μόνος του την επιτυχία μιας σχέσης που δεν θα έχει σταθερά θεμέλια. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι θα αντιμετωπίσετε αρκετά προβλήματα στην σχέση ή τον γάμο σας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μια και οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις θα σας απομακρύνουν από την οικογένεια ή τον σύντροφό σας. Οι τριβές μεταξύ των συντρόφων θα είναι πολλές και είναι κάτι που δεν θα πρέπει να επιτρέψετε να διαιωνίζεται, γιατί οι συγκρούσεις θα γίνονται με την πάροδο του χρόνου πιο συχνές και πιο έντονες. Η διαρκής ένταση μεταξύ των συντρόφων υπάρχει το ενδεχόμενο να οδηγήσει στην διακοπή της επικοινωνίας και σε έναν οριστικό χωρισμό. Εάν φροντίστε να διατηρήσετε ακόμη και τις πιο απαιτητικές επαγγελματικά περιόδους του έτους ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με το ταίρι σας, πέρα από την σταθερότητα στην συναισθηματική σας ζωή, θα απολαύσετε και μια πρωτόγνωρη πληρότητα συναισθηματική. Θα έρθετε πολύ πιο κοντά με το ταίρι σας και η μεταξύ σας εμπιστοσύνη θα γίνει ποιο βαθιά και ουσιαστική, με αποτέλεσμα η σχέση σας να γίνει αξιόπιστη και ισχυρή.           Ιχθείς 2023 – Καριέρα Το 2023 προσφέρεται να αλλάξετε δραστικά το εύρος της απασχόλησης σας. Θα ήταν ωστόσο σκόπιμο και ωφέλιμο να βελτιώνατε πρώτα τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας, για να μπορέσετε να έχετε τύχη στα νέα εγχειρήματα. Οι ικανότητες, οι δεξιότητες και τα ταλέντα σας θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως μέσα στο 2023 από την διοίκηση της επιχείρησης που απασχολείστε, και υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να σας προσφερθεί μια πιο υπεύθυνη θέση με καλύτερες αμοιβές. Αρκετοί ωστόσο του ζωδίου σας θα μπορέσετε να βρείτε πρόσθετες θέσεις εργασίας, παρόμοιες της κύριας απασχόλησης σας, ώστε να τονώσετε το εισόδημα σας. Για κάποιους από σας, η δευτερεύουσα αυτή απασχόληση θα γίνει με την πάροδο του χρόνου η κύρια, μεταπηδώντας σε άλλο εργοδότη, ίσως και σε διαφορετική καριέρα. Εάν ονειρεύεστε να ξεκινήσετε την δική σας επιχειρηματική προσπάθεια, τώρα θα έχετε την ευκαιρία αυτή. Συγγενικά πρόσωπα θα σας στηρίξουν και η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι πολύ θετική. Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας μιας επιχειρηματικής προσπάθειας ωστόσο, είναι να ελέγχει κανείς τα συναισθήματα του και να πραγματοποιεί μικρά και καλά μελετημένα βήματα. Την επιτυχία σας θα υπάρξουν πολλοί που θα την φθονήσουν και κάποιοι που θα προσπαθήσουν να την τορπιλίσουν. Εσείς επικεντρώστε την προσοχή σας στον στόχο, χωρίς όμως να αγνοείτε τους κινδύνους που σας περιβάλλουν. Πριν υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση, ελέγξτε προσεκτικά κάθε όρο και συμβουλευτείτε για ασφάλεια έναν ειδικό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες εξελίξεις στο μέλλον. Μια συνολική και λεπτομερής επιχειρηματική στρατηγική θα μπορούσε να αυξήσει την κερδοφορία σας, αλλά και να δημιουργήσει πηγές παθητικού κέρδους. Εάν σκέφτεστε σοβαρά λοιπόν την δημιουργία της δικής σας επιχείρησης, ξεκινήστε να αναπτύσσετε την ιδέα σας και να καταστρώνετε το σχέδιο σας. Αναζητήστε πιθανούς συνεργάτες ή χορηγούς και κατανοήστε τις νομικές ρυθμίσεις που ορίζουν την λειτουργία του επαγγέλματος σας. Το 2023 μπορεί να φέρει επιτυχία και να σας χαρίσει καταξίωση, ίσως και δόξα, εάν καταφέρετε να απελευθερώσετε τις δημιουργικές σας δυνάμεις.                Ιχθείς 2023 – Οικονομικά Το 2023 θα έχετε την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να βελτιώσετε το βιοτικό σας επίπεδο και να πραγματοποιήσετε παλιά σας όνειρα. Τους πρώτους μήνες του έτους θα έχετε μια αύξηση των καθηκόντων σας στην δουλειά, μαζί με τα νέα καθήκοντα όμως θα έρθει και μια μισθολογική αύξηση. Οι επιμελείς και σκληρά εργαζόμενοι του ζωδίου σας μπορεί επίσης να απολαύσετε ένα μπόνους από τον εργοδότη σας. Το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί μια ευνοϊκή περίοδο για την πραγματοποίηση μεγάλων αγορών. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα ακίνητο σε καλή τιμή, ένα νέο μεταφορικό μέσο ή να κάνετε εκτεταμένες επισκευές στο σπίτι σας. Οι λάτρεις των ταξιδιών θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε το διάστημα αυτό ένα μακρινό ταξίδι. Οι πιο οικονόμοι όμως του ζωδίου σας, όσοι σκέφτεστε να επενδύστε για να αυξήσετε το εισόδημα σας, καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πολύτιμα μέταλλα. Προχωρώντας προς το φθινόπωρο του έτους, αρκετοί θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να βρείτε μια επιπρόσθετη πηγή εισοδήματος ή να ιδρύσετε την δική σας επιχείρηση, ώστε να αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Εάν πραγματοποιήσετε μια επιχειρηματική κίνηση, η επιτυχία στην περίπτωση αυτή θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τρίτα άτομα. Φιλικά πρόσωπα μπορεί να συνεταιριστούν μαζί σας ή να γεννηθεί μια εμπορική ιδέα και μια συνεργασία με μέλη της οικογένειας ή συγγενικά πρόσωπα. Οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες υπόσχονται αυξημένη κερδοφορία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Καλλιεργήστε τις επαγγελματικές σας επαφές, ενημερωθείτε για τις τάσεις και τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα που δραστηριοποιείστε, και κυρίως, μελετήστε, ενημερωθείτε και βελτιώστε γνώσεις και δεξιότητες. Η άρτια γνώση του αντικειμένου σας, παράλληλα με την γνώση της αγοράς, είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρήματα. Η βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων είναι σημαντικός παράγοντας ακόμη και για τους μισθωτούς του ωροσκοπίου σας, μια και μπορεί να κερδίσετε μια προαγωγή ή να σας δοθεί λίγο αργότερα η ευκαιρία να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση.     Ιχθείς 2023 – Υγεία Εάν καταφέρετε να κρατήσετε τις ισορροπίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας, τότε θα απολαύσετε άριστη υγεία μέσα στο 2023. Τα πιο ευαίσθητα άτομα θα πρέπει να δώσετε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην ψυχική σας υγεία. Και για να καταφέρετε να μείνετε ισορροπημένοι, θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με κακοήθη, δυσάρεστα ή τοξικά άτομα και να κάνετε κάποια μικρά και τακτικά διαλείμματα από τη δουλειά για να χαλαρώνετε και να αναζωογονείστε. Συνιστάται, ωστόσο, για όλους του ζωδίου σας, η τακτικότερη επαφή με τη φύση και η άσκηση οποιασδήποτε μορφής. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το στρες και να παραμείνετε σε φόρμα. Τις ψυχρές εποχές του έτους  μπορεί να χρειάζεται κάποια ενίσχυση με βιταμίνες το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είστε, άλλωστε, επιρρεπείς σε κρυώματα και ιώσεις. Εντάξτε περισσότερα φρούτα, χόρτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σας. Όσοι πάσχετε από χρόνιες παθήσεις δεν θα πρέπει να αμελείτε τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις. Ωστόσο, η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση θα μπορέσουν να σας παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.