Η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Το νέο μοντέλο του iPhone έρχεται σε δύο εκδόσεις —το iPhone 14 Plus, μεγέθους 6,7 ιντσών και το iPhone 14, μεγέθους 6,1 ιντσών. Το iPhone 14 Plus αντικαθιστά το παλαιότερο μοντέλο «iPhone 13 mini» με ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

Τα χαρακτηριστικά του κύριου iPhone 14 περιλαμβάνουν: Οθόνη OLED, Πέντε χρώματα συμπεριλαμβανομένου ενός γαλάζιου, Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, Κεραμικές οθόνες που είναι πιο ανθεκτικές, καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό στην μπροστινή κάμερα

Θα παρέχουν επίσης μια νέα υπηρεσία ασφαλείας που ονομάζεται Emergency SOS, όπου μέσω δορυφόρου θα μπορεί να συνδεθεί με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμα κι αν ο χρήστης βρίσκεται εκτός της εμβέλειας της κινητής τηλεφωνίας ή του Wi-Fi.

Η Apple είπε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 των ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον φυσικές κάρτες SIM, αντικαθιστώντας τις με μια ψηφιακή eSIM που μπορεί να υποστηρίξει πολλούς αριθμούς τηλεφώνου και είναι καλύτερο για την ασφάλεια.

Το iPhone 14 θα ξεκινά από $799 και το Plus θα κοστίζει $899. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου και η μικρότερη έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το μοντέλο Plus δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Οκτώβριο.

iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max

Τα high-end μοντέλο του iPhone έχει νέα μπροστινή σχεδίαση με μικρότερη εγκοπή για την μπροστινή κάμερα που επεκτείνει την οθόνη της συσκευής.

Διατίθεται και αυτό σε δύο μεγέθη, το μικρότερο μοντέλο με οθόνη 6,1 ιντσών ονομάζεται απλά iPhone 14 Pro, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο θα ονομάζεται iPhone 14 Pro Max, μεγέθους 6,7 ιντσών.

Διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: «διαστημικό» μαύρο, ασημί, χρυσό και βαθύ μωβ.

Το iPhone 14 Pro έχει μια οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη που δεν σβήνει όταν δεν χρησιμοποιείται. Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για να κάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας περισσότερο.

Το iPhone 14 Pro xρησιμοποιεί το τελευταίο τσιπ A16 Bionic της Apple. Έχει επίσης κάμερα 48 megapixel.

Η τιμή για το iPhone 14 Pro ξεκινά από 999 δολάρια ενώ για το iPhone 14 Pro Max στα 1099 δολάρια.

iPhone-14-Purple-Feature

Apple Watch Series 8

Μια πιο ανθεκτική σειρά Apple Watches, που διαθέτει έναν νέο αισθητήρα θερμοκρασίας που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να παρακολουθεί την υγεία των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της ωορρηξίας. Η συσκευή μπορεί ακόμη και να εκτιμήσει πότε ο χρήστης έχει ωορρηξία. Κοστίζει τουλάχιστον 399 $ για ένα μοντέλο αλουμινίου και 499 $ για ένα με κινητή συνδεσιμότητα. Η Apple λέει ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα δεδομένα ασφαλή και ιδιωτικά και ότι τα δεδομένα υγείας θα κοινοποιούνται μόνο με ρητή άδεια από τον χρήστη. Μία νέα λειτουργία στα Apple Watches μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch από 18 ώρες σε 36 ώρες απενεργοποιώντας προσωρινά την οθόνη πάντα ενεργή και τις ειδοποιήσεις προπόνησης.

Apple Watch SE

Μια επανασχεδιασμένη φθηνότερη έκδοση της κύριας σειράς 8 της, με μεγαλύτερη οθόνη, νέο πλαστικό σχέδιο στο κάτω μέρος του ρολογιού, ειδοποιήσεις καρδιακών παλμών και ανίχνευση πτώσης. Θα πωλείται είτε στα 249 $ είτε στα 299 $ από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η Apple το εμπορεύεται ως συσκευή για παιδιά που μπορεί να μην χρειάζονται το δικό τους iPhone.
apple_watch

Apple Watch Ultra

Ένα νέο high-end ρολόι με νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη οθόνη και θήκη τιτανίου που απευθύνεται για δραστηριότητες εξωτερικού χώρου. Θα κοστίζει τουλάχιστον 799 $ και θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι προπαραγγελίες είναι διαθέσιμες την Τετάρτη. Η Apple λέει ότι το ρολόι μπορεί να έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 60 ώρες με μια ενημέρωση λογισμικού αυτό το φθινόπωρο.


AirPods Pro

Ασύρματα ακουστικά με ακύρωση θορύβου. Σύμφωνα με την Apple, έχουν καλύτερη ποιότητα και καθαρότητα ήχου, είπε η Apple. Κοστίζουν 249 δολάρια και θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.
airpods

Δείτε την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple