Η Politis Technologies, εταιρεία της Politis Group, στο πλαίσιο των εφαρμογών της για τις έξυπνες πόλεις και την έξυπνη κινητικότητα, προχώρησε σε πιλοτική καταγραφή και αξιολόγηση τμημάτων του οδικού δικτύου της Αττικής, σε συνεργασία με την Eyevi Technologies. Για να καταστεί αυτό δυνατό, εγκαταστάθηκε ένα σύστημα πολλαπλών καμερών με lidar σε ένα ηλεκτρικό όχημα BMW i3.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν και χαρτογραφήθηκαν βλάβες του οδικού δικτύου με χρήση του ειδικού εξοπλισμού και της πλατφόρμας λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης (AI), με στόχο τη δημιουργία σχετικής αναφοράς, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης του οδικού δικτύου, των οδικών σημάνσεων και λοιπού αστικού εξοπλισμού από τις Τοπικές Αρχές.

Στη βάση της ίδιας τεχνολογίας σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί λογισμικό παρόμοιας τεχνολογίας, το οποίο θα καταγράφει και θα παρακολουθεί τα διαφημιστικά μέσα της Politis Out Of Home, δίνοντας αναφορά σε πραγματικό χρόνο στο τεχνικό τμήμα για τυχόν ανάγκες επισκευής ή/και συντήρησης. Η πιλοτική εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια από όχημα της POOH.