Ο οργανισμός Hellenic Initiative (THI), πιστός στις αντιλήψεις του και την προσφορά του στην Ελλάδα, προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας του με την ΗΟPEgenesis για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με την χρηματοδότηση των εξόδων κύησης και τοκετού γυναικών που ζουν στα νησιά Σίκινο, Ανάφη, Λειψούς, Γαύδο, Χάλκη, Οινούσσες και Καστελλόριζο.

Ο αντίκτυπος της πρώτης συνεργασίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και της HOPEgenesis, που αφορούσε στην «υιοθεσία» 6 νησιών των Δωδεκανήσων, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να γεννηθούν περισσότερα από 50 παιδιά με ασφάλεια, σε ακριτικά νησιά με δύσκολη πρόσβαση σε ιατρικές και μαιευτικές υποδομές και, ως εκ τούτου, να επηρεαστεί θετικά η κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών αυτών.

Αυτό ήταν το έναυσμα για την ανανέωση της συνεργασίας και για το 2021, σε εφτά δυσπρόσιτα νησιά με χαμηλές γεννήσεις και αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων, γεγονός πολύ ανησυχητικό για την εξέλιξη των νησιωτικών αυτών κοινοτήτων. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) εξακολουθεί να υποστηρίζει την HOPEgenesis, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και δη σε ακριτικές περιοχές που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Ο οργανισμός Hellenic Initiative υποστηρίζει με υπερηφάνεια την HOPEgenesis στην προσπάθειά της να αντιστρέψει το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων στην Ελλάδα».

Ο Δρ. Στ. Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, δήλωσε: «Πλέον μπορούμε να πούμε ότι ο οργανισμός ΤΗΙ είναι ένας στρατηγικός μας σύμμαχος ενάντια στην υπογεννητικότητα. Είμαστε ευγνώμονες που αγκαλιάζει την προσπάθειά μας και ενστερνίζεται το όραμά μας για μια Ελλάδα γεμάτη παιδιά. Η συνεχής υποστήριξή του είναι καθοριστικής σημασίας για να ξαναδώσουμε πνοή σε νησιωτικές περιοχές που το έχουν ανάγκη. Είμαστε σίγουροι πως για άλλη μια φορά, μαζί, θα καταφέρουμε να δώσουμε την ελπίδα σε πολλά νέα ζευγάρια».

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία:

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.thehellenicinitiative.org/ http://onegreece.org Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative Follow us on Twitter: @THI_OneGreece

Σχετικά με την HOPEgenesis: 

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

 

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 450 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

1. Υιοθεσίες ακριτικών περιοχών και απομακρυσμένων νησιών: καλύπτοντας όλα τα έξοδα κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Οι περιοχές αυτές παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων και οι γυναίκες-κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές-μαιευτικές υποδομές. Σκοπός της HOPEgenesis είναι όλες οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη μητρότητα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και την οικονομική τους κατάσταση. 2. Παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιµότητας (IVF): καλύπτοντας τα έξοδα θεραπειών ivf για τις γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε 28 νησιά και στους Δήμους Ζαγορίου, Αγράφων και Αργιθέας. 3. Απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση ωφελούμενων: επιτυγχάνεται μέσω εξελιγμένων και πρωτοπόρων ιατρικών συσκευών Bluetooth και μιας ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των εγκύων και των μωρών τους ανά πάσα στιγμή.

4. Κέντρα απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας και βρεφονηπιακοί σταθμοί: ίδρυση, κατασκευή και επάνδρωση κέντρων απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας και παιδικών σταθμών στις περιοχές δράσης της HOPEgenesis. 5. Διεξαγωγή ερευνών: με σκοπό την τεκμηρίωση και στοιχειοθέτηση του ζητήματος της υπογεννητικότητας, η HOPEgenesis αναθέτει σε μεγάλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα την εκπόνηση μελετών. Ερευνά και τεκμηριώνει το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. 6. Σχεδιασμός του προγράμματος "H νταντά της γειτονιάς": πρόγραμμα που αφορά στη στελέχωση της επιδοτούμενης φύλαξης βρεφών και νηπίων, με σκοπό να μπορούν οι Ελληνίδες να συνδυάσουν την απασχόληση με τη μητρότητα. 7. Διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων: με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση (raise awareness) και εκπαίδευση φορέων, καθώς και του γενικού πληθυσμού για το θέμα του δημογραφικού και τις επιπτώσεις του. 8. Συμμετοχή στο Πρόγραμμα "Αναγέννηση" στις Εθνικής σημασίας περιοχές: το πρόγραμμα εφαρμόζεται με στόχο την αναβίωση των περιοχών αυτών και την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνικού πληθυσμού το οποίο υλοποιείται, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το 2021, στα Αντικυθήρα, την Γαύδο, το Καστελλόριζο και τα Διαπόντια Νησιά. 9. Πρόγραμμα Fertility Awareness Campaign for Greece: στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα αναπαραγωγικής υγείας και η οικονομική στήριξη γυναικών που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας.

Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org

HOPEgenesis' social media: ·

Facebook: https://www.facebook.com/hopegenesis.org/

Twitter: https://twitter.com/hopegenesisorg

Instagram: https://www.instagram.com/hopegenesisorg/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClLWGdnDuLxtYYuo5bMJMA

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hopegenesis/