Η Γάτα ήταν και είναι ιερό ζώο και σύμβολο για πολλούς λαούς. Οι Έλληνες την ταύτισαν με την Άρτεμις την αδερφή του Απόλλωνα. Σε πολλές θρησκείες στην αρχαιότητα πίστευαν πως οι γάτες είναι εκστατικές ψυχές η σύντροφοι οι οδηγοί για τους ανθρώπους. Εκείνη την εποχή την είχαν για προστασία στο σπίτι....

Οι Αιγύπτιοι την λάτρευαν ως θεά του σπιτιού. Για τους Ιάπωνες συμβολίζει την καλοτυχία, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες η μαύρη γάτα θεωρείται κακώς οιωνός, ενώ στη Βρετανία και στην Αυστραλία θεωρείται καλή τύχη.

Αυξάνει τις αισθήσεις

Οι γάτες έχουν αυξημένες τις αισθήσεις της ακοής, της όρασης και της όσφρησης... Οι γάτες έχουν παραφυσικές ικανότητες, πολλές φορές κοιτάνε ψηλά τυχαίο όχι βλέπουν πολλά που εμείς δε μπορούμε να δούμε και δύσκολα ν' αντιληφθούμε εκτός απ' ορισμένους που έχουν το χάρισμα.

Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων η ύπαρξη γάτας μέσα στο σπίτι έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων. Οι γάτες θεωρούνται από τους καλύτερους ολιστικούς θεραπευτές, για το στρες το άγχος τη κατάθλιψη και ειδικά για την καρδιά, το γουργούρισμα της γάτας προσφέρει θεραπευτική δύναμη.


Αφαιρεί την αρνητική ενέργεια

Όταν έχεις μια γάτα στο στήθος σου και γουργουρίζει αισθάνεσαι γαλήνη ηρεμία σου αφαιρεί όλη την αρνητική ενέργεια.

Επίσης προκαλεί απελευθέρωσή της οξυτοκινης η οποία είναι μια ορμόνη που συνδέεται με την αίσθηση της αγάπης και δρα ως επούλωση για το σώμα.

Όταν μια γάτα γυρνάει γύρω σου μη τη διώξεις σου αφαιρεί οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει γύρω σου. Όταν τρίβεται πάνω σου και σου ζητά να την χαϊδέψεις σου αφαιρεί όλο το στρες...