Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Την ίδια στιγμή, ο Ιούνιος έφερε το ξεκίνημα της σεζόν των εκδηλώσεων για τα ιερά μυστήρια, παρότι κάποιοι είναι ακόμα επιφυλακτικοί να ορίσουν ημερομηνία γάμου ή βάπτισης, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, με βασικό «αγκάθι» τον περιορισμό αριθμού των καλεσμένων.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες αγωνιούν για τη φετινή σεζόν, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το περσινό καταστροφικό καλοκαίρι.

Τα δύο σενάρια

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από 1ης Ιουλίου πάντως, φαίνεται πως και ο κλάδος των επιχειρήσεων εστίασης θα «ανασάνουν». Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να καταργηθεί εντός του μήνα και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο πλαίσιο διεξαγωγής της δεξίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τη διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων. Είτε η δεξίωση θα γίνεται δίχως κανέναν περιορισμό παρά μόνον τα τετραγωνικά του εξωτερικού χώρου, είτε ανώτατο όριο 200 ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται πως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα υπάρχει ούτε περιορισμός στην ώρα, ούτε απαγόρευση μουσικής και χορού.