Επανάσταση φέρνουν επιστήμονες του αμερικανικού Πενταγώνου με την ανακάλυψη ενός μικροτσίπ που ανιχνεύει τον COVID-19 στο σώμα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Το NHS δηλώνει ότι τα τρία πιο κοινά συμπτώματα κορωνοϊού είναι ένας επίμονος βήχας, άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος, απώλεια γεύσης και όσφρησης. Κατά περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να υποφέρουν από πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης, ενώ το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι ασυμπτωματικό.

Η επιστημονική ομάδα του Πενταγώνου δημιούργησε τη μικροσυσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει συμπτώματα προτού ακόμη εμφανιστούν ή ακόμη και τους ασυμπτωματικούς. Αφορμή για τη δημιουργία του μικροτσίπ δόθηκε όταν οι ομάδες του DARPA (Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Άμυνα) είδαν τον COVID-19 να μολύνει 1.271 στρατιώτες στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt και τον ιό να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Η μικροσυσκευή τοποθετείται κάτω από το δέρμα, παρακολουθεί την υγεία του χρήστη και ανιχνεύει ιούς και λοιμώξεις και στην περίπτωση του κορωνοϊού ενεργοποιεί έναν αισθητήρα μόλις ο ιός εισαχθεί στο σώμα και το μολύνει. Ο DARPA στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η συσκευή θα μπορούσε να σταματήσει τους ανθρώπους να μεταδίδουν τον ιό, χωρίς να το θέλουν. Η συσκευή είναι ένα τζελ που μοιάζει με τους ανθρώπινους ιστούς, που μόλις εισαχθεί ελέγχει συνεχώς το αίμα. Όπως είπε η επιστημονική ομάδα: «Το βάζεις κάτω από το δέρμα σου και αυτό που σου λέει είναι ότι γίνονται χημικές αντιδράσεις στο σώμα, οι οποίες την επόμενη μέρα θα δώσουν συμπτώματα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time