O ιδιοκτήτης της Tesla και ιδρυτής της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο, της Space X Έλον Μασκ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα στείλει ανθρώπους στον Άρη «πολύ νωρίτερα από το 2030».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες ο Μασκ είχε πει ότι σχεδιάζει να στείλει μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη σε δύο χρόνια και είναι βέβαιος ότι μέχρι το 2026 θα έχει στείλει και ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε στο Axel Springer Award Show για τους προσωπικούς του στόχους και για να το αν θα είναι μεταξύ των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, ο Μασκ απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη, έτσι ώστε «πολλοί άνθρωποι» να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πλανήτη και «να κάνουν τη ζωή διαπλανητική ώστε να έχουν μια βάση στο φεγγάρι».

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για το μέλλον στη Γη» αλλά θεωρεί σημαντικό να υπάρχει ασφάλιση ζωής στο σύνολό της και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ταφεί στον Άρη επειδή, όπως είπε, φαίνεται να είναι «δροσερός».