Οι βιοδραστικές ενώσεις στα καρύδια μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του περιβάλλοντος του εντέρου με τρόπους που επηρεάζουν την έκβαση νόσων, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές.

Σε μελέτη έξι εβδομάδων από το Penn State σε υπέρβαρους ενήλικες που αντιμετώπιζαν κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, η κατανάλωση καρυδιών ενίσχυσε τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με τα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης αρτηριακής πίεσης και της ολικής χοληστερόλης.