Τη χρονιά του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού, τη δική τους δηλαδή Πρωτοχρονιά, γιόρτασαν οι Κινέζοι σε όλο τον κόσμο ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Οι εορτασμοί δεν ακυρώθηκαν όμως τηρήθηκαν αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Οι Κινέζοι υποδέχονται το 2021 και καλωσορίζουν τη χρονιά του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού ή αν προτιμάτε το έτος 4719 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή της Κίνας με περίπου 1 δισεκατομμύριο μετακινήσεις, αν και φέτος περιορίστηκαν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας.

Η κινεζική Πρωτοχρονιά δεν έχει σταθερή ημερομηνία λόγω του σεληνιακού ημερολογίου και ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Διαρκεί 15 ημέρες και λήγει με τη Γιορτή των Φαναριών στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο θόρυβος των πυροτεχνημάτων διώχνει τους δαίμονες και τα κακά πνεύματα ενώ το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί συμβολίζει τη φωτιά που πιστεύεται ότι φέρνει τύχη.

Στην Τσάινα Τάουν της Νέας Υόρκης οι Κινέζοι της διασποράς είδαν τον παραδοσιακό χορό των λιονταριών ενώ… οι Κινέζοι της Βραζιλίας γιόρτασαν τον ερχομό του Έτους του Βουβαλιού με παρόμοιες εκδηλώσεις στους δρόμους.

Η Πρωτοχρονιά έφερε τύχη στο πέντε μηνών γιγαντιαίο Πάντα, Χσιάο Κι Τζι, που απόλαυσε μία μεγάλη λαχταριστή γλυκοπατάτα στο Ζωολογικό Κήπο Σμισθσόνιαν της Ουάσιγκτον.