Αρχίστε να οργανώνετε τα γεύματά σας επιλέγοντας έξυπνα τις τροφές που βάζετε στο πιάτο σας, έτσι ώστε να είστε σε θέση να μειώσετε την πείνα σας και να περιορίσετε τις λιγούρες σας.

Η πρωτεΐνη μειώνει την πείνα σας χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού.

Αντιθέτως, οι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο γρήγορα από το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα να σας παρέχουν ενέργεια, αλλά να σας κάνουν να πεινάτε μετά από λίγο.

Οι φυτικές ίνες προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Έχουν την ιδιότητα μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό να το απορροφούν και να φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να σας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να σας κρατούν πολλή ώρα χορτάτες, αφού έτσι μένουν για αρκετό χρόνο στο έντερό σας. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερες λιγούρες.

ΤΟ ΝΕΡΟ
Πολλές φορές μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα να έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας.
Φροντίστε να είστε συνεχώς ενυδατωμένΟΙ, γεμίζοντας συχνά το ποτήρι σας με νερό.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΠΛΑΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Έτσι η καλύτερη στρατηγική, για να νικήσετε τις λιγούρες σας και κατ’ επέκταση να αποφύγετε την ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού, είναι να οργανώσετε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής το οποίο περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και ενδιάμεσα υγιεινά σνακ. Έχοντας προγραμματίσει τα γεύματά σας, όταν προκύψουν οι «επικίνδυνες» λιγούρες για κάτι αλμυρό ή γλυκό, θα έχετε πρόχειρη μια υγιεινή και ολιγοθερμιδική επιλογή.