Το μαγείρεμα των αυγών τα καθιστά ασφαλέστερα για κατανάλωση και καθιστά επίσης μερικά από τα θρεπτικά τους συστατικά ευκολότερα στην πέψη. Μελέτες μάλιστα, έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά τους συστατικά γίνονται πιο εύπεπτα όταν θερμαίνονται.

Αυτή η αλλαγή στην πεπτικότητα πιθανότατα συμβαίνει επειδή η θερμότητα προκαλεί δομικές αλλαγές στις πρωτεΐνες των αυγών.

Ωστόσο, αν και το μαγείρεμα κάνει τα θρεπτικά τους συστατικά πιο εύπεπτα, σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε ότι μειώνεται η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α κατά περίπου 17-20%. Το μαγείρεμα μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αντιοξειδωτικών.

Έξυπνοι τρόποι υγείας

Για να διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά, μπορείτε να:

-Επιλέξετε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων, όπως τα βρασμένα αυγά.
-Συνδυάστε τα με λαχανικά.
-Μην τα μαγειρεύετε υπερβολικά, καθώς όσο περισσότερο τα μαγειρεύετε, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσετε.