Είναι κάποιες πόλεις της Ευρώπης παντοτινά ονειρικές και κατάλληλες κάθε στιγμή για ένα ταξίδι αναψυχής.
Από τις Άλπεις μέχρι τα Πυρηναία, η Ευρώπη φιλοξενεί μερικά από τα ομορφότερα βουνά του κόσμου. Κρυμμένες σε κοιλάδες ανάμεσα σε βουνοκορφές, στους πρόποδες ή στις όχθες λιμνών και θαλασσών, υπάρχουν αμέτρητες γραφικές ορεινές πόλεις και χωριά.

Ο χειμώνας κάνει αυτές τις ευρωπαϊκές ορεινές πόλεις ακόμα πιο δελεαστικές.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ (βουνό με αλάτι) έλαβε ώθηση από τα φημισμένα ορυχεία αλατιού της περιοχής. Με μπαρόκ αρχιτεκτονική, η πόλη είναι καλυμμένη από ένα λευκό πέπλο χιονιού τον χειμώνα. Πάνω από την πόλη, στέκεται το φρούριο Χοενσάλτσμπουργκ.

Ζερμάτ, Ελβετία
XENODOXEIA-ZERMAT-ELVETIA

Με φόντο το όρος Μάττερχορν, το Ζερμάτ συγκεντρώνει λάτρεις του σκι από όλον τον κόσμο. Μοιάζει τόσο με ορεινό παραμύθι που αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων για ταινίες – όπως το Πάνω στα Βουνά της Disney.

Χάλστατ, Αυστρία
ΧΑΛΣΤΑΤ

Ακόμη ένας προορισμός στην Αυστρία. To Χάλστατ μοιράζεται το όνομά του με την ομώνυμη λίμνη, στις όχθες της οποίας βρίσκεται. Η περιοχή είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται τόσο όμορφη που η Κίνα δημιούργησε ένα αντίγραφο του χωριού στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ το 2011.

Μίτενβαλντ, Γερμανία

Είναι ίσως η πιο κλασική πόλη της Βαυαρίας. Γνωστό και ως «το χωριό με τα χίλια βιολιά», καθώς ήταν κάποτε σημαντικός τόπος κατασκευής του μουσικού οργάνου, το Μίτενβαλντ φιλοξενεί πολλούς μουσικούς που «ντύνουν» με μελωδίες τους δρόμους του. Κάθε Δεκέμβριο, φιλοξενεί μία από τις πιο γοητευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.

Αλεσούντ, Νορβηγία
alesund-norvege-art-nouveau

Ενσωματώνει αυτό που κάνει την παράκτια Νορβηγία ένα μοναδικό μέρος: πόλεις χτισμένες στο επίπεδο θάλασσας περιτριγυρισμένες από φιόρδ, κορυφές και κολπίσκους που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του σκι.

Κορτίνα Ντ'Αμπέτσο, Ιταλία
italia

Η οροσειρά Δολομίτες της Ιταλίας αποτελεί επίσης προορισμό που αγαπούν οι σκιέρς. Η Κορτίνα είναι γνωστή ως «το μαργαριτάρι» και βρίσκεται στην κοιλάδα του Αμπέζο, όπου συναντώνται δύο ποτάμια.

Σαμονί, Γαλλία
Chamonix__1__new

Το Σαμονί είναι γνωστό για τις εντυπωσιακές κορυφές του και προσελκύει μερικούς από τους πιο ριψοκίνδυνους αθλητές. Αλλά διαθέτει επίσης όμορφα εστιατόρια που σερβίρουν κρασιά από την περιοχή της Σαβοΐας.