Η Άννα Λύγουρη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης δημιουργικής γυναίκας που έκανε την κρίση ευκαιρία και με οδηγό τις πραγματικές ανάγκες της εποχής δημιούργησε την Inventus. Μια πολλά υποσχόμενη Start-Up που πήρε σάρκα και οστά σε μια πολύ δύσκολη εποχή μάλιστα, αυτή του Covid.

Τι είναι η Inventus;

 Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε η τεχνολογία αποδείχτηκε το πλέον χρήσιμο και σε ένα βαθμό το μοναδικό εργαλείο για τη συνέχιση των εμπορικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων όλων των επιχειρήσεων και οργανισμών, την εποχή του κοροναϊού.

Η Άννα Λύγουρη, CEO και Co-Founder της Inventus τόλμησε και εν μέσω πανδημίας ίδρυσε δύο εταιρείες ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο με αντικείμενο την παροχή τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δημόσιου Τομέα.

Στα 21 και πλέον χρόνια της επαγγελματικής της πορείας στον τομέα της πληροφορικής, κέρδισε το στοίχημα της επιτυχούς προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, και παρά το γεγονός ότι η Inventusβρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα, την έχουν ήδη εμπιστευθεί για τον εκσυγχρονισμότους διεθνή Brands καθώς και δημόσιοι φορείς, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ίδρυσής της.

Η εμπειρία μαζί με την βαθιά γνώση της τεχνολογίας, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία η Inventus χτίζει την παροχή των υπηρεσιών της.

Η εμπορική της κατεύθυνση εστιάζει στην τεχνολογία,σε υπηρεσίες όπως η απογραφή αποθεμάτων, η εικονική περιήγηση (VirtualTour) και η ανάπτυξη εφαρμογών που βελτιώνουν καθοριστικά το προφίλ κάθε οργανισμού, προσφέροντας στο κοινό το οποίο απευθύνονται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, και στις επιχειρήσεις που τις υιοθετούν αυξημένη ετοιμότητα για κάθε πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.


Λίγα λόγια για την Άννα Λύγουρη…

thumbnail_2a17ddf1-faae-4afb-a376-1b5e27c2dfad



Πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Ξεκίνησε από το 1999 να εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής. Υπήρξε στέλεχος ηγέτιδων εταιρειών του χώρου και στα 21 πλέον χρόνια της επαγγελματικής της πορείας, μπορεί με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια να πει ότι διαχρονικά την τίμησαν και την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τη συνεργασία τους, οι μεγαλύτεροι εθνικοί και πολυεθνικοί οργανισμοί στον χώρο της πληροφορικής, αλλά και σπουδαίοι πελάτες, μεταξύ αυτών εταιρείες κολοσσοί στον τομέα του retail με ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.
Αυτή την εμπειρία αποφάσισε να αξιοποιήσει ιδρύοντας τον Φεβρουάριο του 2020 την Inventus.