Ερευνητές χρησιμοποιήσαν φοιτητές για να μελετήσουν τις συνέπειες της διατροφής μας στη στuση των ανδρών, την ποιότητα όσο και τη διάρκεια.
Χώρισαν τις ομάδες σε χορτοφάγους και όσους συμπεριέλαβαν κόκκινο κρέας στη διατροφή τους και ανέλυσαν τα δεδομένα.

Με ειδικά δαχτυλίδια που τοποθετήθηκαν στη βάση τους πeους, μελέτησαν τη διάρκεια της στύσης μετά από τα γεύματα που δόθηκαν.

Παρατήρησαν ότι οι χορτοφάγοι είχαν αισθητά μεγαλύτερης διάρκειας στuση και επανέλαβαν τα τεστ αφού άλλαξαν τη διατροφή των φοιτητών.

Όταν απουσίαζε το κόκκινο κρέας είδαν αύξηση του χρόνου στη στuση, όπως και καλύτερη ποιότητα.

Οι ίδιοι οι ερευνητές βέβαια σημείωσαν ότι χρειάζονται επιπλέον τεστ και έρευνες για να είναι σίγουρα τα αποτέλεσματα.